香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 1)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

有無朋友仔家住長沙灣.深水步區,想相約一齊練習跑步?互相激勵下..

我通常會於晚上由長沙灣沿大角咀,油麻地跑至尖沙咀....不過我跑速係慢既,而且幾水皮既......

+1 0
上一篇︰補祝Cookie97 CTse 生日下一篇︰想知大家幾多碎同男定女=0="(做個統計到好呀)

升級   100%

該用戶從未簽到

上面兩位高手,可否約埋我一齊練跑呀..?順便等得學下野...
我上次同另一個新手打算由長沙灣跑去尖沙咀,但我唔認得路呀.............迷途好耐才到達尖沙咀

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-10-6 12:30 發表
我算不得是高手.未跑過尖沙咀

不如妳先說下
跑了多久?
一星期跑多少?
有什麼目標?......

叫大家plan條路線,計劃.

Kin in Running

我自上年馬拉松時才開始有跑步的興趣咋.....
我通常是自己一條友放工後在屋企樓下既公園跑圈.......但係近排比較忙...有時一個星期只係跑到1~2次...目標別無他求,對我黎講能完成半馬就已經好叻架啦.....
你係咪住附近呀(長沙灣)....一齊練習得唔得?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chengcc209 於 2008-10-6 16:24 發表
各位好:

我家住西九龍,平時除了週末、日會去沙田一帶練習以外,大都會在西九附近練跑。我有時會在深水埗運動場練,有時會在茘枝角公園緩跑徑練,也試過由茘枝角沿深旺道跑到大角咀來回,共5K ...

好呀...............SSP及LCK運動場都好近我呀...^^
由茘枝角沿深旺道跑到大角咀>>我都有玩過呀....
我地可以約埋一齊練習呀....請PM我聯絡方法啦...
仲有,你有無報名渣打馬拉松呀..?我今年會報半馬呀............. ^^

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-10 23:12 發表
haha....貓貓CTSE 要晨早跑KA~~~

唔係一定早上架...........之前講話早上練習,至今天都係實行左三日咋(有時晚上有野做夜訓,第二日早上就唔跑得啦....)
所以我都會在晚上放工後跑架....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-10-10 22:13 發表
上面兩位跑手,不如明曰黃昏到深水

SORRY,放假無check到留言....錯過左大家一齊練習的機會...
不過,我上星期六及日都要上獨木舟堂,join唔到.....

ngwkd2008 ctse/ching及vhtober ctse: 不如我地再約時間一齊跑啦...?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-14 19:06 發表
好ar ....我都好想約下跑腳丫~~ 不過我平日一定要晚上ar~~ sat & sun 就 早都ok 架..不過6:00過後la~太早未吃早餐又未訓醒應該會行路打倒"吞" ka

已pm你再約大家跑步時間啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chengcc209 於 2008-10-19 08:19 發表
witchycatcat:

我從隔離版Ching看到你昨日有份參加他們的31K長課,最後一段還要上梅子林,好利害呢!如果他日有機會,我也想join你們一起長課。

哈哈.............唔係呀...我同nc個日跑左20k咋....我當然無上梅子林啦,找死咩...

升級   100%

該用戶從未簽到

vhtober

升級   100%

該用戶從未簽到

各位,我已經約左樓上既vhtober ctse今個星期五(24/10)晚上大約8pm在SSP練跑呀,路線未定,各位位附近的ching/ctse有無興趣join我地呀..?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-20 21:00 發表
catcat.~~~有無約ar 2008 ching ar~~ (佢實唔知我地講佢)

報告報告:
2008 ching已經pm左我,confirm佢"一定到"啦...............而家24/10晚running會有5位朋友仔一齊來....熱鬧熱鬧....

2008係DAVID NG呀........................咪成日咩"2008"啦你......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-20 23:02 發表

反得開唔開心ar?~~~佢地有無等埋你ar?~~好勁ar你地....完成到..果日都好似幾好陽光架wor~晒唔晒呀~~不過你都反開~頂得下wor.......我諗諗下....我好少好少在太陽下運動架...跑步好..swimming 好..好多都在黃昏or ...

我都係第一次係陽光下running咋.......我個人呢,平日行街都會開傘.....所以今次join大家跑步對我黎講都係一次新挑戰

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-21 10:59 發表

當日各位都要努力﹗成班人一齊跑,是不錯的經歷﹗

其實,可能個晚既重點係食糖水...........

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 phenli 於 2008-10-21 12:32 發表

有時我都會過去深水埗同個friend一起跑~
多人跑開心d~
咁啱24號夜晚要番學~
或許下次再有機會才join你們~hjgh" />" />

好呀.....下次我再pm約你...

升級   100%

該用戶從未簽到

報告報告:
昨晚(22/10)即慶搵左住同區既vhtober ctse出黎練跑,我地由長沙灣起步,在亂行亂試之情況下跑街路至荔枝角,唔經唔覺跑左約10k...." />" />

第一次與ctse見面真係有一見如故的感覺,所以跑得好暢快...." />" />

其實有多d住附近的ching/ctse一齊練跑可以keep住自己練習的決心,識多個志同道合的朋友都唔錯呀...

我同vthober ctse會不斷擴大我地個SSP區跑手list,務求踢多d人入會一齊建立健康的生活...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chengcc209 於 2008-10-21 13:39 發表
很遺憾,我因為星期日會有半馬比賽,星期五應該會休息。
下次有機會再join 大家。

ctse,你努力呀....!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-23 10:26 發表

跑完步仲有糖水食,真係好享受,諗起都流口水。2670

你搵日過黎同我地一齊跑,最多我請你食糖水啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 phenli 於 2008-10-23 14:19 發表

咁好~~
免費糖水............." />" />" />" />" />" />" />" />" />" />jhk

唔通食完碗糖水先~~再衝圈g" />" />" />" />" />jhk

當然係跑完先食啦.....先苦後甜呀嘛.......................
請左ching食先,容咩易佢食完就走人唔跑架..............

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-10-23 14:23 發表

我又呢食糖水........

黎啦黎啦...............歡迎加入SSP街坊小隊....呵呵

題外話,7 ching上星期日(19/10)有無黎到瘋ching搞既新界東30k長跑活動........我唔記得有無見過你...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-10-23 10:53 發表

x2" />" />

謝謝支持..........
仲有,昨晚我地兩個跑到某條街時,街邊有個男人係度講緊電話,ctse聽到同佢電話中人講"有兩個妹妹仔跑緊步......"..................

呵呵.........................................我地仲算係"妹妹仔"呀