香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 1)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

有無朋友仔家住長沙灣.深水步區,想相約一齊練習跑步?互相激勵下..

我通常會於晚上由長沙灣沿大角咀,油麻地跑至尖沙咀....不過我跑速係慢既,而且幾水皮既......

+1 0
上一篇︰補祝Cookie97 CTse 生日下一篇︰想知大家幾多碎同男定女=0="(做個統計到好呀)

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

我上年每星期有一天跑
    大角咀去深水步運動場
    運動場跑5K
    來回5K

有機會跟你跑去尖沙咀

Kin in Running

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

我跑深水步運動場.好想由深水步跑去美孚及南昌站。

升級   100%

該用戶從未簽到

上面兩位高手,可否約埋我一齊練跑呀..?順便等得學下野...
    我上次同另一個新手打算由長沙灣跑去尖沙咀,但我唔認得路呀.............迷途好耐才到達尖沙咀

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

我算不得是高手.未跑過尖沙咀

不如妳先說下
    跑了多久?
    一星期跑多少?
    有什麼目標?......

叫大家plan條路線,計劃.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-10-6 12:30 發表
    我算不得是高手.未跑過尖沙咀

不如妳先說下
    跑了多久?
    一星期跑多少?
    有什麼目標?......

叫大家plan條路線,計劃.

我自上年馬拉松時才開始有跑步的興趣咋.....
    我通常是自己一條友放工後在屋企樓下既公園跑圈.......但係近排比較忙...有時一個星期只係跑到1~2次...目標別無他求,對我黎講能完成半馬就已經好叻架啦.....
    你係咪住附近呀(長沙灣)....一齊練習得唔得?

升級   74.21%

該用戶從未簽到

各位好:

我家住西九龍,平時除了週末、日會去沙田一帶練習以外,大都會在西九附近練跑。我有時會在深水埗運動場練,有時會在茘枝角公園緩跑徑練,也試過由茘枝角沿深旺道跑到大角咀來回,共5K左右。

有空我們可以相約一起練習。但如到深水埗運動場練習,必須留意該場哪些日子是開放給緩步跑人士使用。

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-6 13:33 發表

我自上年馬拉松時才開始有跑步的興趣咋.....
    我通常是自己一條友放工後在屋企樓下既公園跑圈.......但係近排比較忙...有時一個星期只係跑到1~2次...目標別無他求,對我黎講能完成半馬就已經好叻架啦.....: ...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chengcc209 於 2008-10-6 16:24 發表
    各位好:

我家住西九龍,平時除了週末、日會去沙田一帶練習以外,大都會在西九附近練跑。我有時會在深水埗運動場練,有時會在茘枝角公園緩跑徑練,也試過由茘枝角沿深旺道跑到大角咀來回,共5K ...

好呀...............SSP及LCK運動場都好近我呀...^^
    由茘枝角沿深旺道跑到大角咀>>我都有玩過呀....
    我地可以約埋一齊練習呀....請PM我聯絡方法啦...
    仲有,你有無報名渣打馬拉松呀..?我今年會報半馬呀............. ^^

升級   56.65%

無聊

深水

上面兩位跑手,不如明曰黃昏到深水

升級   0%

該用戶從未簽到

haha....貓貓CTSE 要晨早跑KA~~~

升級   56.65%

無聊

我係夜

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-10 23:12 發表
    haha....貓貓CTSE 要晨早跑KA~~~

唔係一定早上架...........之前講話早上練習,至今天都係實行左三日咋(有時晚上有野做夜訓,第二日早上就唔跑得啦....)
    所以我都會在晚上放工後跑架....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-10-10 22:13 發表
    上面兩位跑手,不如明曰黃昏到深水

SORRY,放假無check到留言....錯過左大家一齊練習的機會...
    不過,我上星期六及日都要上獨木舟堂,join唔到.....

ngwkd2008 ctse/ching及vhtober ctse: 不如我地再約時間一齊跑啦...?

升級   0%

該用戶從未簽到

好ar ....我都好想約下跑腳丫~~ 不過我平日一定要晚上ar~~ sat & sun 就 早都ok 架..不過6:00過後la~太早未吃早餐又未訓醒應該會行路打倒"吞" ka

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-14 19:06 發表
    好ar ....我都好想約下跑腳丫~~ 不過我平日一定要晚上ar~~ sat & sun 就 早都ok 架..不過6:00過後la~太早未吃早餐又未訓醒應該會行路打倒"吞" ka

已pm你再約大家跑步時間啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

~~~~~~~~我星期5 同 6 都要返學ar~~~不過星期6 早上ok wor~~~我會明天call 你的...再談ar

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-16 22:50 發表
    ~~~~~~~~我星期5 同 6 都要返學ar~~~不過星期6 早上ok wor~~~我會明天call 你的...再談ar

vhtober 是全職學生嗎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-17 13:02 發表

vhtober 是全職學生嗎

....我都想呀.......唔細架la邊有咁好ar
    ~~~我係去上d exam 既 " 雞精班" ar~~~由於12月頭就考..所以而加比較忙law~~一個week 都要上3日ar~~
    我上年上一個course 仲金ar~試過5days/week.....立即變殘又得~~得左

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-17 23:50 發表

jgh" />jg" />....我都想呀.......唔細架la邊有咁好ar
    ~~~我係去上d exam 既 " 雞精班" ar~~~由於12月頭就考..所以而加比較忙law~~一個week 都要上3日ar~~
    我上年上一個course 仲金ar~試過5days/week.....立即變殘又 ...

返工又返學真係很辛苦的, 一個星期返三日課已很甘了, 何況是5天 ctse真犀利

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-18 00:01 發表

返工又返學真係很辛苦的, 一個星期返三日課已很甘了, 何況是5天 ctse真犀利

無計la....我細過時讀得書少ar ma~e + 唯有將勤補絀la~