香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 1)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

搵日第二天唔使返工既日子join我地囉.........

升級   100%

該用戶從未簽到

最新俊男美女出席名單:

兩天的集合地點均為8pm在深水步泳池門口

Running on 29/10:
1. witchycatcat
2. 大圍新跑手
3. ming2008
4. shogikin

Running on 31/10:
2. Joe
3. chengcc209  (+ 2)
4. ngwkd2008
5. vthober

歡迎各位ching/ctse加入呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-10-28 10:46 發表
明晚ssp運動場.有book場
行李方面煩d喎,,,

我唔知佢地呀.....因為我地d ssp街坊都會放工後返屋企搞掂才出黎.........不存在放行李的問題..
如果有非本區朋友仔想join但無地方換衫,我可以提供地方呀(因我home距離集合及回歸時食宵夜的地方只是1-2條街),好近

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-10-28 13:37 發表

大圍兄: 剛剛睇到原來我今個月有4個賽,,我重未開始正式操練,,我今要跑下啦..

4個甘多 ching真係利害

升級   100%

該用戶從未簽到

亞joe ching email話,我地31/10晚可以跑去尖沙咀一齊慶祝萬聖節喎................

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-10-28 16:51 發表

咁係我

咩"唔係你"呀...........................................
ching你怕其他人誤認你做亞joe???

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-10-28 16:48 發表
洗唔洗化妝去跑呀?

我諗亞joe係好想化妝囉....呵呵

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-28 19:09 發表
WA~~~街坊小組個post 改左名仲升左上去既...等我以為佢煙沒在其他的post 到tim~

yeah~~我地小隊已經成功升上神臺位啦...!!
小隊會走高檔路線,當然要改番個醒神既隊名啦.....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-28 19:12 發表

ar~~~濕立立臭"崩崩" 點去威ar????~~~joe ching~你跑出去先..我地返去沖個白,化個靚妝至來la~

joe ching昨天話佢有個"珍藏"N年既面具,問大家使唔使佢帶埋去威喎..............

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-28 19:26 發表

不過我諗我來唔到LA CATCAT CTSE, 你都知我FRIDAY "LA 士" DAY LA~~可能約D 同事去吹下水~~~好唔捨得佢地MA ~~~詳情你CHECK MAIL LA

據我所知,你好似無咩難分難捨之情喎..............
喂,返新工請食飯呀你....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-10-29 00:49 發表

一齊玩都無防。

係喎...............vhtober ctse你叫埋d同事出黎囉.....順免可以睇下你既"英姿"嘛...........

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-29 01:11 發表
你地真係跑出tst ar~~~~8個..好臭下wor~~~ 一定無人敢埋身~

好呀..............臭死d唔返屋企周街玩既"靚仔"

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-29 09:57 發表

Thanks desmond兄,本來我打算都係咁,點知今日唔記得帶身份證返工,點算好?2817

睇黎,ching你好似無咩習慣帶身份證出街甘喎............................

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-29 10:03 發表

catcat姐:
唔好淨係掛住31/10既"靚仔"啦,今晚個市點呀?可唔可以plan定條路線來睇睇呢?2818

我講既"靚仔" = "後生細仔".....係要高音讀出黎既~~~~~唔好誤會我" />" />" />" />

今晚最新出席名單: ~ 5人
2. 大圍新跑手
3. ming2008
4. shogikin
5. vhtober

plan路線....!你唔知我係路盲咩............." />" />" />" />fgj ......到時大家一齊plan啦..........
今晚joe ching唔到,我都唔知記唔得去尖沙咀條路.......................唯有靠kin ching(佢話自己係大角咀地膽)及另外一個ssp twins帶路啦....." />" />" />" />

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-29 11:34 發表

因為身份證放係銀包度,我通常去會跑步就唔帶銀包,所以好容易唔記得攞返張身份證出來。
今晚我試吓冇證借唔借到locker啦,如果借唔到真係要放d行李係ctse度,到時我打比妳有冇問題?

你最好打電話去問下先,免得白行一轉~
放我度啦,如果你怕唔好唔意思既話,你可以到附近既酒樓/麥記換好衫,之後你直接放行李上黎囉...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-29 11:34 發表

到時我打比妳有冇問題?2824

我個人好隨和架,打俾我of course無問題....  
我今晚應該around 7:30pm會返到屋企,而由我屋企行去SSP泳池應該5-10mins左右....
你同kin ching如果要放行李在我屋企,請7:30-7:50pm這段時間蒲頭就ok啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

SSP街地小隊第二次起跑報告:
昨晚出席者有5位: witchycatcat, vhtober, shogikin, 大圍及ming ching,

路線與上次差不多,由SSP泳池跑到圓方,西九龍海濱長廊,超快組的兩位ching (大圍及kin)提議原路折返,那麼路程便會比上次長一點.全程哩數約12.xxK....

這次小妹力有不從心,回程路上休息了N次.... ,好彩有SSP twins vhtober及ming sir同跑....(當時兩位ching已經跑先啦~~),vhtober則相反,愈跑愈勇,狀態大好地與ming ching有講有笑.......這次表現甘差,令我對自己報左半馬的信心指數大跌........

題外話,ming sir為人十分細心,沿路對小妹及vhtober照顧有加,原來他是荃灣區的基督徒街坊,一向都有跑開步既,明年更參加了渣打全馬.......他之前pm說"他跑得好慢"......但原來是勁人一個....

我地三個跑/行完時,兩位ching已經一早換完衫在茶餐廳食緊宵夜等啦......真係唔好意思,拖慢了大家行程... ....食完宵夜後意猶未盡再到SSP出名的松記吃甜品,大圍ching一開眼界,跟vhtober同ming sir點了"幻彩明珠",食完後才發覺/投訴自己個碗"點解無奇異果?"........... ,之後又試小妹個碗"椰果流離",試完後又話"點解無椰果既...?"........其實佢只係"畢"左d流離入口,of course無椰果啦................... .....小隊認為大圍ching疲勞過度,有點語無論次......

PS:感謝vhtober請食宵夜及ming sir請食甜品...下次到我請

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 shogikin 於 2008-10-30 10:52 發表

懷疑大圍ching跑到身心俱疲,有地方想去.所以個心已經不在甜品店.

大圍ching在SSP街頭沿路都不時眼望望d招牌,更在太平洋指x及皇朝x拿跓足良久.......唔知同佢"身心俱疲"有無關係呢...

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-30 11:39 發表
catcat姐的步速極怪  ,有時她會突然加速帶頭跑,當我以為她跑興到於是加速跟上去既時候佢又會突然慢起上來令你無所適從,我估計佢既跑速可能係受到聽緊既音樂節奏所影響而變化。

哎呀...我自己唔發覺啦....原來每位ching都睇到我有這個問題....我會改善一下,謝謝各位提點

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-30 11:39 發表
最後真係好多謝 SSP Twins 熱情招待,vhtober ctse仲請我食飯(原本話請我飲可樂c樂冰之麻),catcat姐請食甜品(再後唔知係咪ming兄爭住比錢),都不往我越區撐場。

應該係ming sir請啦~~