香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

10.18 新界東30公里長課約跑 (相片請留意#94)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

第一次跑 30K 長課,我諗住用平均6'/K既pacing跑,睇吓可唔可以keep住速度順利跑完全程。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 42# 43# 的帖子

Saki 兄 & Alex 兄:
Enjoy the Race, add oil.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-10-16 09:44 發表
各c hing   ctse  因長跑網喬遷之喜  17/18日休息兩天
網上聯絡會有點問題,,希望鐵三角長課當日各位準時出席,準時出發,準時完成
其實因小弟晚上有要事,,

X2,所以join唔到一齊食飯。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2008-10-15 11:52 發表
o個日就唔join大家30km喇…不過可能會差唔多時間會怒上梅子林﹙只衝上斜,行番落黎﹚x4 -5 set…

不過又想join班高手weekend o既長課﹙未知星期六定日﹚,所以都未有最後定案

米拿ching自己都係高手,梗係要同班高手跑先練到野啦,希望大家都可以跑得痛痛快快。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2008-10-16 20:59 發表
A > B > D > E(1) > 2 > 3 > 5

共幾多K??

22K,大隻兄有冇信心跑使佢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CRE 於 2008-10-17 00:37 發表
長課我有興趣
但當日要加班
未知能否準時到達
眾師兄不必等我

遲咗來都唔緊要wor,以ching既步速好快可以追到我地,到時見啦,跑完一齊食飯啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-17 09:00 發表
我又join呀..........我會跟obaanc ctse 慢跑20k ....之後會join大家ching/ ctse dinner........

第一次join長跑活動,好興奮呀..................請各位多多指教及提點...

ps:唔知使 ...

catcat姐:
不過妳同nc姐千其唔好跑咁快,要等埋我地呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

溫馨提示:
11:25am 沙田區都幾熱吓,估計接近30度而且非常曬,跑手們應做足防曬及注意補水。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2008-10-18 18:41 發表
總時間: 1:03'52"
後半程: 31'41"
頭半程: 32'11"
+ 雙橋位: ~15:30"
距離: 共11.5K[包第一個長既隧道口來回]

今日都係有的焗, 所以係未轉右跑入去第2個單車隧道口之前個位置折返

大隻兄:
你點搞呀?係咪知我買咗你突登跑唔使先?比個黃牌你先,下次再係咁出紅牌趕你出場。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chengcc209 於 2008-10-19 08:27 發表
昨日傍晚我從梅子林下山時,看見有兩位Ching步步有力地上山,從兩位的跑衣看到是長跑網的ching。昨日我來不及向來兩位打招呼,不好意思。
31K末尾還可撐上梅子林,真的利害。如果下次時間配合得到,我希望 ...

cheng兄:
你見到應該係小弟同埋瘋狂兄,你過獎啦

升級   0%

該用戶從未簽到

好開心卒之順利完成今季第一個30K既長課,對跑09年渣打全馬增加唔少信心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-10-19 10:29 發表
哈哈哈!大圍,佢就係秋鴻ctse呀。

哦...原來係ctse,真係唔好意思。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-20 08:53 發表

我都係第一次跑20k,估唔到自己可以完成... 亦感謝nc的相伴與支持...
總括而言,今次的跑步我有以下的第一次得著:
1. 跑到20k;
2. 在中午太陽爆晒下跑步;
3. 跑完後身體"油林林"及竟然發現有"鹽"結晶.........
4. 跟stanley學了好有用的拉筋..

聽人講就聽得多,但係自己都未試過有咁既情形出現,唔通我d汗唔夠咸?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-10-20 03:06 發表
小弟在此恭禧各位師兄/姐跑完人生第一次的真正長課 (either 20k or 30k). Way to go!! 更加欣賞各位可在超潮濕, 大熱的情況下完成.  下午才玩長課也是小弟第一次聽見, 令小弟十分之佩服, half a day already gone by ...

lv兄:
因為我星期六放假,果日都訓到差唔多中午先起身,食飽飯再去跑所以先有氣有力跑返全程。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-10-20 10:33 發表

Hi kopo hing ~

Here is what Jeff Galloway has to say.

LINK

lv ching:
Thanks for the information. 我真係有隻黑甲呀,不過唔係因為今次長課出現,係之前踢波整親隻腳趾出現,小弟正係度頭痕緊點解隻腳趾好返成2個月隻黑甲都係咁。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 133# 的帖子

7兄:
其實如果你要跑全馬都一定冇問題,只係你而家冇其他目標,大家一齊加油啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-10-20 12:57 發表

??????????

sorry呀,打錯字,應該係話你而家有其他目標。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-10-22 22:33 發表

有人話脚趾放血可解決此問題, 吾知堅定流

吓,點放呀? 睇來都係流既多。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Sonia 於 2008-10-23 00:26 發表

堅架, 我放過, 我d同學仔教我的, 你搵醫生都會咁放的
d疑血局響腳指會痛, 你唔理佢會慢慢變黑指甲,
坏死後要三四個星期再生番d新指甲

ic...但係而家已經變咗黑甲

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Sonia 於 2008-10-23 22:16 發表

我講的不是blood blister, 是真正響趾甲下的積血
d血不放出來, 不減壓, 也無所謂的, 只會痛幾日, 最後d疑血會令你黑甲至到新的生出來
如果將積血擠出來,冇積血, 停跑一兩日,令傷口愈合不再流血, 就冇事了
消毒 ...

我既情形就係咁,不過而家d積血乾使令到隻趾甲變成黑甲,唯有等d新甲生返出來啦。
本來諗住post隻腳趾比大家睇吓,最後為免大家睇完冇胃口都係取消咗。