香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: boborambo
打印 上一主題 下一主題

「ASICS香港10公里挑戰賽2013」

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

colonelbruce 發表於 2013-11-11 09:35
    頭 1km 我見唔到有里數牌.... 可能太多人,...., 跟住 2 - 8 km 我都見有里數牌... 最近 9km ...顯示為 " ...

頭1 K 係無, 因佢已經放左LAST 1 K 係度, 我跑果時都見到, 之後係有里數牌, 但差不多都係放左係左手邊, 有D 師兄見唔到, 可能佢太專心係有右邊跑..

升級   100%

開心

colonelbruce 發表於 2013-11-11 09:32
    唔準確起跑....
    我當 5000 人跑... 遲左 5分鐘起跑...Total: 25000分鐘.......即係416.66小時....  大會 ...

係遲左十分鐘開跑.., 但遲開跑, 其實好多時D 比賽都有.. 所以都唔會太計較,
    不過佢應該叫MIC 單聲.... 亦可能佢放俾精英跑先....
    但你咁計MAN TIME, 無得同你計..

升級   100%

開心

琴日見到好多後生仔, 係度左穿右插.. 完全唔理其他人既安全.. 佢自己要做時間, 就唔應該遲到.. 早D 去起跑線READY...

當然左穿右插不是太好,但有關早上線的問題。。。大會一直都唔比人上線,要去到差不多07:50先比人由消防局行上去天橋起跑,放行時同一時間另一邊馬路又有人不停插入。  詳情 回覆 發表於 2013-11-11 11:24

升級   100%

開心

Hennatalk 發表於 2013-11-11 00:11
    呢個10K,我是常客,雖然唔係年年跑,但我在以前Nike年代,己經參加,真懷念以前跑完有雪條食。我未見過今 ...

今年放行李真係個感覺唔太好, 雖然講放行李路程同上一年應該都差不多遠(轉入空再行入去其實都好遠, 只係比較集中).. 今年就一條路頭到路尾咁放, 但有D 行好快就放到, 有D 要行到路尾先放到, 又衰左D..
    佢舊年放左係消防局隔離個空地, 應該係建造業訓練局, 今年見果度重門深鎖左.. 可能唔再俾佢地放..

我都玩左三年,今年超失望, 1)行李安排超奇怪,當跑完拿行李要行到盡到再調頭取行李,年紀大所以不是青年組一去到就有,要轉頭去5區……, ok 地理位置這樣但為何不告訴人1-5區在另一邊我不用行大運呢! 2). 明明說  詳情 回覆 發表於 2013-11-11 11:01

升級   100%

開心

alvinz 發表於 2013-11-11 11:24
    當然左穿右插不是太好,但有關早上線的問題。。。大會一直都唔比人上線,要去到差不多07:50先比人由消防 ...

上線可能係問題, 但唔係令佢地可以妄顅他人安全既借口..因為果時人多, 佢地既行為, 同突然停低影相無分別, 都只會令到其他人俾佢地既行為影響到, 又或者要閃避佢地既突然行為而受傷..

而且, 我七點半到, 我有FRIEND 比我更早到(大約七點), 放低晒野, 一早去到消防局果頭排隊等上線..,佢一樣係前列開跑, 我七點五十五先去起步區, 果時未開跑, 我見到有D 想行去前列起跑區既人同人講唔該借借, 一樣會讓你上去前面既起跑區..