香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2009.2.1 馬鞍山盃8k長跑賽 建議當日08:30大合照

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-2-1 14:28 發表
陣容強大的一次比賽!
多謝以白頭師兄為首的一眾攝影2公!
好開心以35'08"快舊紀錄3分幾鐘造出PB!
留中鬥前後:
3'51 4'10 4'30 4'50
4'50 4'31 8'23 (最後兩K)

瘋瘋, 我半程已經開始吊住你尾, 本來諗住試下最後1,2K過你, 點知自己跑過6K小腳痛, 功虧一簣~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

今日真係長跑網大豐收, 自己因為賽前都有少少傷休息咗3日, 今日都係諗住臨場發揮.
頭段都唔敢開得太快, 不過2K睇時間7'58, 感覺唔似咁快, 跑跑下見到秋鴻CTSE係前面, 於是跟住佢跑搭其順風車, 跑左冇耐我跟住佢過左SUE CTSE, 跑到差唔多轉折點我見秋鴻唔係好快於是加速過左佢.
折返既時候瘋瘋係我前面大約唔夠10秒距離, 於是我又一直吊住佢尾跑, 計劃跑到最後1,2K如果有力就追過佢, 點知跑到大約過左6K, 一對小腳又開始痛, 雖然唔係好痛但係發唔到力, 好自然開始又比瘋瘋帶離.
再跑左冇幾耐又比秋鴻CTSE過埋, 果時個心係度諗....如果唔理對腳痛發力追可能有機會追返佢地, 最後都係唔想自己太辛苦放棄, 最後2K我應該比好多人過左.

時間: 半程17'11 全程 35'49

來緊最後一個星期都會養傷同休息, 希望到時渣打可以用最住狀態出戰.

P.S. 今日沿途見到好多著長跑網衫既CHING CTSE, 大家都會打氣士氣非常好, 來緊渣打大家繼續努力.