香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2009.2.1 馬鞍山盃8k長跑賽 建議當日08:30大合照

關閉 [複製鏈接]

升級   81%

該用戶從未簽到

回復 52# 的帖子

其實21/12 o個個15km有男女子混合隊際架喎…有冇人組隊先?

升級   81%

該用戶從未簽到

其實仲可以我地幾隊玩架…可以跟據上次馬鞍山8km比賽o既成績再計handicapp…

升級   81%

該用戶從未簽到

回復 284# 的帖子

放心,如果有咁o既情況我會走快好多o既

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-1-11 22:31 發表
私鬥!!
為鼓勵各隊員積極練習,爭取佳積
各隊隊長以身作則
私下鬥快,名單如下 

B隊: 大圍
C隊: 瘋狂
D隊: Kin
E隊: Kenneth  
女子隊 : running_sue

點解無s梁, 因為.......

Kin in Running

為鼓勵各隊員努力爭取佳績,如隊員成功界嬴該隊隊長,會唔會有獎勵?

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-1-12 12:13 發表
不如咁啦!除咗我之外(因為我跛咗),再加多項,如果有任何人介低a隊成員任何一個,就有獎啦!" />" />

為左俾多d壓力A隊隊員,要架…俾人界一野就一個麵包喇

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-1-12 18:36 發表
(舉手) 新人請問乜為之 "界一野" 呀??

界者過也…跑手最痛苦之經歷乃於終點前一刻被人界,如欲知其痛苦,可參考kenneth於4/1之經歷…

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-1-13 10:20 發表

人生最痛苦之事,莫過於此" />" /> ,米拿兄你都算是小弟的好兄弟,經常把此事作一例子,以供其他會員參考,下次見面,小弟一定要謝謝閣下對小弟之重視﹗" />" />  

呢d叫做negative reinforcement…不停咁挑起你最傷心o既地方去激勵你!我呢d叫做用心良苦呀!

升級   81%

該用戶從未簽到

岩岩睇完個出賽名單,應該都係有惡鬥,原來泰基出左一隊,入面都有幾個高手,再加埋元朗,真係好玩喇!

女子方面,應該都係長跑網大戰必達!好玩好玩!

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-1-19 17:21 發表

聽到米拿兄咁講,小弟就可以安心...當日 hea 住來跑了。" />" />

各位長跑網高手,當日要努力,加油﹗ hgonion_icon ...

唔得架,你著得件衫落場就唔可以HEA,何況你仲係隊長添?

升級   81%

該用戶從未簽到

回復 462# 的帖子

佢地最快o個個…等我今晚睇下佢跑完全馬仲有無態先?哈哈…

各位,平常心喇!總之跑到自己目標就得架喇…千祈唔好打亂自己渣打o既部署,因為短途賽事會比較容易拉傷…唔好見到對手就係咪都死跟,好易俾人扯爆,如果你尾段仲夾硬去就可大可小…記住呢個係fun run,做野留番8/2!

我呢場就全力以赴架喇!因為我渣打唔使跑!

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-1-20 09:35 發表
咁我ge目標,就放係佢地組最慢果個身上啦!" />" /> 不過我連32都未去到,都係......hgj" />" />jufgu

Oscar兄,不如8km你玩均速,跑完返終點飲完水我陪你執多8km又如何?當練下tempo pace喇…

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-1-20 12:14 發表

米拿兄,真係多謝你ge好意,但係我依家都唔知個均速應該用邊個pacing好,麻煩你一陣過黎我個blog到睇下我尋晚操ge情況再比啲意見啦!
7哥︰乜你個日玩均速咩﹖你點忍呀!" />" /> 我仲諗住跟你兩三k添!不過 ...

Oscar兄,就用你馬拉松目標速度快6-8秒/km走左比賽o個8km,之後休息一陣再用馬拉松速度走多8km喇

升級   81%

該用戶從未簽到

各位A隊隊員請留意,尋晚落沙田場見到主要對手幾位隊員,睇黎佢地大部份都狀態唔錯,如果星期日諗住開齋睇黎都要認真應付!

睇下星期日起步前有無機會搵佢地影張相先…

升級   81%

該用戶從未簽到

佢地一個走28分內,兩個走到29分幾,1個走到30分,大家加油喇!