香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sleung2002hk
打印 上一主題 下一主題

sleung2002hk"凡事有可能"日誌

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

知唔係囉~~砌到返終點~雖然辛苦~但係直呼過癮
    大戰過後~我地幾個都係到討論戰況~~真係不跑不相識.......

升級   100%

開心

原帖由 西環伏特加 於 2009-2-23 20:12 發表

恭喜梁兄,同d 高手過招,...華山倫劍,幾時再係光明頂決一高下呀,!!!!哈哈

唔好咁快又比~好辛苦~等我閉關~再練下d武功先

升級   100%

開心

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-23 20:29 發表
    好精彩啊! 梁兄又攞杯, 屋企人冇投訴咩?
    小妹可以幫你寄存住先架!

暫時未有既~~不過隊際d杯太大過~~遲d如果耍拎應該要放第2到

升級   100%

開心

約14.5k 1"02"21
    近排公司發生好多事~又俾人調左department~最辛苦係企係到~企足成日
    遲早靜脈曲張~收工去跑步都腳痛
    諗返起以前停跑2年都係因為工作&傷患
    仲有個陣意志力又唔夠~成績又練極都冇進步~成日都好似自己一個跑咁~好孤獨
    好多好多既藉口
    好多謝08年夏天有個朋友搵我玩毅行者~雖然佢好後悔同左我一team
    令到我重新定立目標~同認識左長跑網~識左好多師兄師姐~
    互相交流~~好開心~~

1kx10 interval
    3"37 3"24 3"30 3"22 3"28
    3"26 3"26 3"24 3"22 3"13

估唔到仲可以跑咁快~~唔知關唔關換左對spacer事
    今日同d師兄傾開夏天主練速度既事
    其實都冇咩計劃~都係減量加強度~沖多d 短d既interval
    未來計劃仲係摸索階段~繼續努力

2月已跑157k

升級   100%

開心

原帖由 神童威威 於 2009-2-27 07:33 發表

梁兄,嘜咁慘比人調左去罪企......
    冇辦法啦!香港地d公司/機構管理層永遠總有佢地所謂的原則、理論、癈話 .....
    往往最鍾意將d下屬當波咁踼,調來調去,我公司都經常是這樣,不斷在改變,唯有靠自己慢 ...

太多野煩~~唯有練好d eq~~返工默默做~~收工密密跑

升級   100%

開心

原帖由 sunrise 於 2009-2-27 09:47 發表
    有時工作辛苦, 收工操起上來都係差d, 如果真係太攰, 可以考慮下操練時減低力度, 以免受傷!

我會架喇~~祝師兄穿40

升級   100%

開心

原帖由 cookie97 於 2009-2-27 10:06 發表

x 2...
    唔好搏得太盡,長跑長有...

cookies ctse我知架喇~~你搏埋我個份啦~~加油

升級   100%

開心

2k熱身 5k test 2k cooldown 鄧記

5k    17"47pb
    1"26 1"30 1"26 1"25 1"24 (2k 7"13)
    1"25 1"25 1"25 1"26 1"24 (4k 7"07)
    1"26 42" 40" 37"             (尾1k 3"27)

今日wong sir班搞5k test~
    好耐冇跑5k~我就緊係要pb啦
    不過最近都有d厭跑~~跑親都好似好攰咁
    今日都pb到~好~夏天主練速度~一於去馬
    1星期2課interval

升級   100%

開心

原帖由 神童威威 於 2009-2-28 23:48 發表

嘩嘩嘩!Test都17"47 ,比賽咪???

冇架喇~~要pb好辛苦

升級   100%

開心

偷懶左好耐~係時間更新下喇

2-3-09
    今日跟wong sir第一堂
    都諗住呢季要操好d速度同d動作~所以呢堂都想做好d
    熱身次後就做7個基本動作~~
    天資有限~做得唔好~唯有練多d~後天睇下補唔補救到啦
    跑多幾多圈之後~就黎主菜~30s快30慢x15set~
    由於只係聽雞聲~冇睇錶~速度控制得唔係咁好~開始太快喇~最後都爆爆地
    跑多一陣~試下個動作跑200m~30s~唔算太攰~好
    踢腰踢到後大腰傷左~休左2日都未好返

5-3-09
    隻腳仲係痛~又落雨
    不過諗住就有比賽~又冇操2日~點都落場跑下
    本來都冇諗住跟~熱完身之後隻腳好返d~又忍唔住0.0
    今日練  1k+200快100慢300快200慢x5set+1k      ()為休息時間
    3"20 (4"43)
    35(45)     54(1"44)
    36(54)     54(1"48)
    33(1"02) 53(1"41)
    36(1"02) 54(1"40)
    35(1"03) 51(4"32)
    3"20
    時間唔係好快~~不過好辛苦~唔知係咪因為落雨既關係~~最後1k尾400米跑到乳酸上腦xdd

6-3-09
    隻腳仲痛~廢事跑住~去行下樓梯出身汗~散下酸
    15層熱身+34層x5set+20層cool down
    4"39(2"03)
    4"32(3"02)
    4"19(2"01)
    4"04(1"57)
    3"30
    好耐冇行都有d辛苦~星期日比賽唔知好返未呢

升級   100%

開心

原帖由 cywcyw1118 於 2009-3-7 19:27 發表
    梁兄有更新都好好   
    我就好耐冇更新過  原來你拉傷左  希望你快d好返

做咩唔更新下~~不過我都好懶haha~~
    等我睇下你練成點丫嘛~唔通上閉關修練~一出關就跑得快過我??
    你隻腳冇事丫嘛

升級   100%

開心

原帖由 神童威威 於 2009-3-7 19:41 發表
    梁兄,明天加油呀!

你都係丫~~祝你快d好返
    神童呢排練多左咁多~~相信好快可以拍住跑~我是很期待的
    不過遲d可能要下一個決定~可能比較少時間練跑/join約跑了

升級   100%

開心

原帖由 上水馬王 於 2009-3-7 22:12 發表

同工作有關?

年紀越大就好難可以好似你之前咁停一排都可以操番起,浪費你之前的努力就太可惜了

我都會跑既~不過時間冇咁易就到之嘛

升級   100%

開心

原帖由 神童威威 於 2009-3-7 23:08 發表

你係咪出國深造呢?還是結婚?又還是阿媽唔比你跑呀?......
    唔好講d唔講d喎 !你有好多fans嫁!快快講你往後的行蹤啦

嘻~欲知後事如何~請繼續追看sleung2002hk跑步日誌~下回分解

升級   100%

開心

去訓lu~期望聽日pb

升級   100%

開心

岩岩收到~死啦~唔得閒去係咪冇$1000架
    渣打馬拉松2009
    得獎通知書
    恭喜您!渣打馬拉松2009 謹此通知 閣下成為特別獎勵計劃之得獎者,並可獲得
    由大會送出之現金獎。
    大會現誠邀 閣下參加於2009 年3 月xx 日 假中環渣打銀行總行舉行
    之頒獎禮,詳情如下:
    渣打馬拉松2009 頒獎禮
    日期︰ 2009年3 月x日
    時間︰ 下午x 時xx 分(登記)
    下午3 時至4 時(頒獎禮)
    地點︰ 中環德輔道中4-4A
    渣打銀行大廈30 樓 Bishopsgate
    敬請 閣下於2009 年3 月14 日(星期四)前填妥以下回條,並連同閣下之香港永久
    性居民身份証副本傳真至馬拉松秘書處,以便大會作出適當安
    排。如有任何爭議,大會將保留最終決定權。
    謹此感謝您參加渣打馬拉松2009,誠盼您繼續參與來年的渣打馬拉松,與我們一
    同努力共創更好的成績。
    渣打馬拉松2009
    2009 年03 月10 日
    回條
    本人 ___________________ 􀂅 將會出席 渣打馬拉松2009 頒獎禮。
    􀂅 未能出席 渣打馬拉松2009 頒獎禮。

升級   100%

開心

等緊回覆呢

升級   100%

開心

我都覺.....

升級   100%

開心

8-3-09
    沙田河畔10k 37"26
    3"34 3"46 3"47 3"46 3"44 (18"38)
    3"49 3"49 3"46 3"49 3"33 (18"48)

前1星期拉傷仲未回復~影響左訓練~操左1課interval之外都冇操~以致pb唔到~唔緊要~下次再加油

9-3-09
    wong sir 第2課
    3k熱身
    8個基本動作
    1200mx5
    4"23 (1mins)
    4"19 (59s)
    4"22 (1"01)
    4"19 (1"06)
    4"12
    再cool down

岩岩比賽完~都有點辛苦~不過練5組~都冇咩問題~最緊要係留意動作~不過除左加速可以試到~平時好難改到
    訓醒最痛竟然係背隻~練擺都好辛苦架~加油

新圍<<==>>碼頭 10k
    39"26
    諗住做課好d既tempo~點知都係上唔到力~隻腳仲有少少反應~休息一天~再去interval~加油

升級   100%

開心

原帖由 神童威威 於 2009-3-11 00:09 發表

呢句幾好喎!等我以後用來招呼老闆先!

老闆說~公司尚有盈餘~但沒法轉為薪金