香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: fnd1214
打印 上一主題 下一主題

26-Oct-2014 大阪馬拉松賽 (大會已發出電郵通知)

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

HKMac 發表於 2014-6-13 11:03
    請問C Hing,
    開跑時間是九時於大阪城,到時是否要再報到?八時到達現場是否ok?
    如果訂不到附近酒店民宿,住 ...

報到應該唔駛, 因為所有野之前一日要攪掂, 但仲要寄行李, 人流管制去起點又要攪下,
    影下相, 做下熱身, 去下洗手間, 其實八點都有少少遲.

升級   100%

開心

IC, 因為我經日文版抽(唔知佢之後有中文版) , 要用CREDIT CARD 找數, 可能中文版, 俾左近畿攪, 所以要去旅行社入數..

升級   100%

開心

Tabowly 發表於 2014-6-16 16:47
    我同朋友都抽到, 暫BOOK了TOYOKO INN難波店, 都要搭幾個站, 好彩唔咪好似香港咁晨咁早起跑.
    機票都仲睇梗,  ...

有D 驚樂桃會唔會無航班,
    佢自己官網公佈左, 因為唔夠機師, 好多班機已經CANCEL 左或唔開, 所以我都唔知買唔買佢機票好..

升級   100%

開心

苦苦榮 發表於 2014-6-18 21:07
    如果我想練習吓先,到九月才決定去唔去,會不會太遲訂不到酒店呢?

酒店唔會話無, 只係幾貴同近唔近...
    但你聽日前要交晒報名費囉喎.....
    交左唔去.. 有D 晒...

升級   100%

開心

allanakb48 發表於 2014-6-21 15:43
    我想問下如果第一次參加是否一定要在最後一排出發,如果走左上前,個時間是否唔計數,好似係香港咁,有d分 ...

你第一次係指第一次跑全馬定第一次跑大阪全馬?
    香港有2槍起既咩? 我真係唔知, 我跑果時唔覺有兩槍..
    如果你之前有跑過全馬, 咪跟番自己完成度既時區跑囉..
    如果無.. 就唔好排最前啦......排番自己估計完成既時區囉(以完成30K 既時間除以 2/3), 即係四小時完成30K, 當42.195 為六小時, 三小時完成30K, 當四個半小時完成42.195, 兩個半小時完成30K 當大約三小時四十五分完成42.195
    這個係當第一次跑全馬既時間來計, 如果你已經經好, 可以KEEP 住42 K 都平均每K時間上落唔10 秒, 咁就另外計法....

大會會跟據你報既時間分區。  詳情 回覆 發表於 2014-6-22 17:30

升級   100%

開心

cufre 發表於 2014-6-24 09:41
    大約幾時會有下一步通知?
    點樣拎選手包?

選手包寫左係前一日我地大合照個展覽拿取,
    我地大合照之後一齊去取

錢又交晒, CONFRIM E-MAIL 又收到, 正常野都通知晒.
    來緊應該係D 廣告同提醒多

反而自己記住CHECK PASSPORT 個EXPIRY DATE , 酒店, 機票等..

升級   100%

開心

alivemusic 發表於 2014-6-27 09:28
    終於訂晒酒店機票,其實平酒店都full, 機票好似都幾緊張,所以盡快訂左先
    今次人生初馬,老婆仔女會去打 ...

機票我估係因為未到果段時間, D 航空公司未放出來..
    現在港龍, 國泰, ANA, 同JAL 都未出手..
    見現在只係六月

升級   100%

開心

Rhys 發表於 2014-6-28 23:41
    book 左 peach,但係勁擔心

我都擔心..
    所以問左個做國泰既機師FRIEND, 佢話PEACH 幾好既, 但日本真係唔夠機師, 咁佢D 人工又俾唔到咁高, 所以就攪成咁..
    我原本都想買PEACH, 但唔見有回程.. 唔知點攪好..

升級   100%

開心

Rhys 發表於 2014-6-29 07:46
    其實唔係擔心買唔到,其實我已買了去程機票,最怕係佢cut我班機,咁我就去唔到,我見佢唔係提早好多講會cut ...

咁大鑊.. 我咁就真係唔知...

升級   100%

開心

Rhys 發表於 2014-6-30 09:41
    今早打左去peach問,佢話如果取消了可以refund或改時間,我話我去跑馬拉松改無用架
    於是我問佢最遲幾時知 ...

咁就真係幾大鑊.. 原本見佢去只係一千左右(包稅)..
    都係等下其他貴少少都保証有果D 算..

升級   100%

開心

琴晚解決唔到, 見正價一俾錢就REFRESH 左, 由來回1100 變左3210 .. 即刻唔買..
    今朝再試, 攪掂..  
    剩機票 1100 來回, 加埋稅, 回程行李20KG , 都係港紙 2002
    24 朝 10 點去,
    28 中午機返

升級   100%

開心

係, 海鮮價~

升級   100%

開心

炒炒 發表於 2014-7-4 13:17
    你真好彩,

我去到 Payment server error

琴晚都係..
    琴晚又係按PAYMENT 果下ERROR, 之後變左3210 剩機票..
    所以今朝再試.

升級   100%

開心

Tabowly 發表於 2014-7-4 15:57
    超海鮮價, 都唔知點買. 剛剛CHECK了
    Oct 23 - 27, total $2862
    Oct 23 - 28, total $3062

其實應該KEEP 住有.. 琴晚我去到兩點, 又係全部都三千幾.. 但今朝又去番千幾. 同樣都係廿四號朝飛.. 廿八號中午返..

升級   100%

開心

炒炒 發表於 2014-7-4 16:52
    如果十級虧係滿分, 佢個系統值十一級虧.

Any, 兩點幾再 Refresh, 佢突然又出現 2152 全包. ...

係, 我都係這個價, 不過這個價係自動包左來回20 公斤行李附加費.. 我抽走左去程果20公斤行李附加費.
    就變左2002 大元~

升級   100%

開心

樂桃今晚又做特價...正正有埋比賽之後既回程
    未買飛既師兄, 師姐, 可以留意下..

升級   100%

開心

岩岩收到官方E-MAIL..
    有晒編號, 到時要PRINT 出來取PACK但PRINT 出來果張Health Check FORM , 得參賽ID, 無名.. 唔知正唔正常..