香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

夜探梅子林 - 上斜特訓 (第六回-告別08極速一上 Page#26 Post#504)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

如冇意外,我應該會4/12到。

升級   100%

鬱悶

升級   100%

鬱悶

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-3 13:01 發表
    第三回 (2008.12.04) 詳情及分組安排
    出發時間及地點:20:00 沙田運動場
    路線:沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林車路尾 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
    路線圖:http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/ ...

大圍兄:
    今晚跑前我會到理大聽一個有關避免運動受傷(專為跑馬拉松而設)的講座
    6:30-7:30PM,聽完後我會趕來跑,如人齊了你們起步先,我熟路可以
    自己跟著來,跑完後我會join 大家去食宵夜,如可以的話,請pm我你的
    手電聯絡。

Thanks.

升級   100%

鬱悶

星期三應該會到。

升級   100%

鬱悶

可以同咁多位ching/ctse一齊跑, 好好呀, 一路傾一路跑, enjoy !

不過下次跑完食飯,可以試試考慮其他地方,如禾輋商場內的食肆。

升級   100%

鬱悶

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-15 13:24 發表

謝謝 runrunrun ctse....
    不過 runrunrun ctse 既均速係未 4mins/k ?   

我從未試過練均速跑,今次要認真試吓!
    星期日的樂善盃還未復原,今天又因工作即日來回了惠州一躺,
    晚上又趕過灣仔練interval,大腿肌肉酸痛得利害,真的很累!
    明晚 ( 哎!應該是今晚 )試試均速6.5min /K,希望我能控制到,
    不過驚越跑越慢,各位CHing CTse如果keep 到6.5m/K,
    就不用等我的超龜速了!

今晚見!

升級   100%

鬱悶

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-25 20:07 發表

hgjD115" />" />hjching.. 你有所不知啦...
    因為我星期一做植牙.. 可能要開刀...
    所以擔心 recover 唔切 (食唔到野咁就無力食梅子.. " />" />)

ee,我有經驗做過植牙開刀,即晚已經可以跑步啦!
    第2晚更加冇問題,至多塊面有小小腫,梅子林咁黑
    都冇人睇到啦!其實唔特別留意是唔覺架!

我應該都會嚟!話哂係2008年最後一課,至多就住跑慢些!
    剛剛敷完冰,膝頭哥凍過後而家變得好興ar!係咪正常呢?

升級   100%

鬱悶

始終因腳患關係,2008年最後一次上梅子林都放棄了。
    跟大夥兒起步後,跑到雙橋後我便轉左跑去科學園及回程,
    應該都是12K,但就避免了梅子林的斜路,中途右腳跟都有
    痛過,但馬上減慢速度就不痛了。莫非,我要改名做slowrunner?
    而原本的slowrunner跟本就不slow,應該要把名字讓出來了!

Sue CTse 跑得真的快,跟着班快馬都一点不遜色,今個星期六
    Mizuno半馬攞獎大有機會!

希望我的腳患能快些復原,09年再跟大家跑上梅子林!

Happy New Year !!!!!!