香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2014.11.09 福岡馬拉松

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

我都決定抽左先..

升級   100%

開心

已登記..
    Confirm E-mail 都收到...
    但... 好似有D 兒戲咁.. 都唔知算唔算登記左..
    因為大板已經要我地入好多INFO 入去.. 但福岡好似入得好求期..
    AND 雖然只係過左半個鐘... 但我都好似係第二十個人報名咁..
    睇來中籤機會都幾大..

升級   100%

開心

有D 懷疑.. 其實我地只係報左旅行團..
    因為分左日本人報名, 同海外人報名..
    日本人報名果版.. 要入羅馬拼音, 同選擇得D 日本城市(必選).. 所以我無辦法用日本人果版報名..
    但海外版, 寫左 Kinki Nippon Tourist Co., Ltd. ..係近畿日本國際旅行社有限公司...
    即係根本唔係報名.. 係報團..

我諗唔會呱,個頁面咁寫,應該係齋報比賽  詳情 回覆 發表於 2014-4-15 09:49

升級   100%

開心

劉小蟲 發表於 2014-4-15 09:49
    我諗唔會呱,個頁面咁寫,應該係齋報比賽

但登記版面, 入去第一段就寫..

"This web page is prepared for participants registering in advance for the above event.
    It is operated by Kinki Nippon Tourist Co., Ltd."...

升級   100%

開心

ski 發表於 2014-4-15 11:15
    外國人報名日本比賽九成都係經近畿旅行社處理。服務比日本版差好遠,報名費又貴D,但好處係外國人呢邊中 ...

見到近畿北海道要過萬既團費.. 真係會嚇親..
    玩馬拉松平平地就會JOIN.. 如果要去北海道玩.. 都選十一, 二月啦(唔計睇花田)..

升級   100%

開心

ski 發表於 2014-4-15 11:33
    那是近畿香港,一定要報貴團。近畿日本通常齋報馬拉松,外國人報名費會貴2成,但比香港報平好多。 ...

ICIC,
    因為見到近畿個名就誤會左係貴團添..
    多謝資料提供~

升級   100%

開心

HAHA.... 未到最遲..

升級   100%

開心

core2quad 發表於 2014-5-20 08:49
    Foreigners still can apply
    Only the Japanese application ended

可能同太多比賽接近(包括大阪, 神戶 以及沖繩), 唔係太多外籍人仕報..  所以俾海外人仕繼續報, 因為如果只係LOCAL 或日本國內人仕, 可能好多都係即日來回, 對當地既市場無乜得益, 反而外國人來比賽, 會留底係當地消費既機會大好多.. ..... 所以俾人繼續報..

升級   100%

開心

wlau 發表於 2014-5-20 09:43
    可能同太多比賽接近(包括大阪, 神戶 以及沖繩), 唔係太多外籍人仕報..  所以俾海外人仕繼續報, 因為如果只 ...

都係我估計JA, 之前有師兄都講, 大阪上年既中籤率接近百分一之百(今年唔知, 因為上年大阪得大約一千外籍人仕報名, 但今年係上年既四倍, 有成四千幾人), 如果佢係報名完結後, 公佈既報名國籍, 外籍人仕報名唔多既. 咁就好大機會會一定中.

不過今日都有另一個指標可供參考, 因為佢有個地元先行既抽籤(即係福岡市範圍內既人優先報名)公告中籤結果, 如果佢地中籤率都係百份百既, 咁即係報名人數唔多..咁海外人仕入圍既機會就高唱入雲,  但如果佢地都係得好少比例入圍既, 咁我估計, 其他地區包括海外報名都好多人, 地元果度都要留番D 額俾其他地區入仕..所以可能海外人仕都未必可以百分百.

當然, 以上只係我個人估計.

升級   100%

開心

福岡聽日就知結果....如果中左都唔知去唔去好..
    因為大阪實去.. 沖繩都應該會報...仲想報埋台北..再加埋廣馬....駛費都幾甘......

升級   100%

開心

抽唔中..

During the application period from April 15 to May 19, the number of entries was substantially greater than the number of places available. A strictly fair lottery was conducted. Unfortunately, you are not selected on this occasion.

唔駛煩~~~
    有D 懷疑大阪抽中D 外國人, 會抽唔中福岡~~

升級   100%

開心

ski 發表於 2014-6-20 02:03
    呢個應該實抽中

邊個講實中..
    現在已經 五個人覆, 得一個中.. .~~~~

升級   100%

開心

wlau 發表於 2014-6-20 10:51
    抽唔中..

During the application period from April 15 to May 19, the number of entries was substant ...

咁好彩~~~~
    有師組話以前要三粒鐘內跑完先玩得..
    可能我間慢.. 唔受我玩~~~

升級   100%

開心

WTF.... 我 Login 入番之前登記福岡個WEBSITE....
    佢叫我CONFIRM.. 再叫我SEND THE PAYMENT..
    咁即係點...

升級   100%

開心

劉小蟲 發表於 2014-6-20 13:37
    係喎~ 佢懶啫,無根據抽籤結果嚟做個website。亦無諗過抽唔中嘅人,會再login入去睇。  ...

但可能有無CHECK E-MAIL, 就入去睇結果, 見有得登記, 就會好自然以為自己中左, 去做PAYMENT..
    我最後都無試, SEND 左E-MAIL 去問佢, 佢話最後會SETTLED 唔到喎.. 我就唔太信啦.. 已經去到SEND 條SUBMIT 係去 CREDIT CARD PAYMENT CENTER, 果度鬼知你邊個中, 邊個唔中咩, 佢地收錢之嘛..

升級   100%

開心

stenic 發表於 2014-6-20 14:36
    唔中,最初仲唸大阪好大機會唔中、所以報埋呢個做backup。不過都好,大阪中左,呢個抽唔中就唔使煩去唔去好 ...

同我一樣..

升級   100%

開心

randyip 發表於 2014-6-20 17:46
    中o左都去唔到...d friends 唔中...等神戸。

我覺得你中左應該去喎 你見咁多人唔中 今次唔去 下次唔知有冇咁好彩

升級   100%

開心

jackal_chasiu 發表於 2014-7-24 22:13
    訂了8/11既Hong Kong Express, 但5:10到褔岡,大會登記好似至到當日8點,如果飛機delay就大鑊啦 ...

睇下有無師兄代領囉~

升級   100%

開心

purejoey 發表於 2014-11-1 23:24
    台灣個預測對福岡影響最細,日本預測好似吹正咁~

問題係會唔會航班......吹唔正, 但班機唔飛..都煩..