香港長跑網  - 長跑長友

樓主: speedpurple0
打印 上一主題 下一主題

名古屋女子馬拉松 2015 8/3/2015

升級   47.33%

該用戶從未簽到

以2014年嗰個講, 名古屋個EXPO好流, 賽道好悶, 我跑半馬, 一條大直路, 氣氛隨時差過全城X馬, 同東京/ 大阪 呢啲大型馬無得比,同京都有少少距離. 重點係個城市好悶, 留咗8日, 榮 / 名古屋站嗰面行到爛, 要去週邊啲地區飛彈/ 白川先叫有少少嘢睇, 所以唔會再玩呢個比賽.  只可以EMAIL買DOWNLOAD版的相, 但要留意, 外地人玩半馬要自己DOWNLOAD証書, 勁流, 我PRINT都費事, 我就無乜所謂, 啲証書多到唔要, 但如果你當係寶要諗諗
2014年得2度, 幾凍吓, 著中袖或長袖跑衫已經得, 著風褸包你跑幾K會好後悔, 訂酒店我搵PRICE  LXXE攪, 幾好.  機場好近市區, 30MINS左右到名古屋站, 如果玩半馬, 住白川公園附近啲酒店好近, 跑完行返去10MINS, 住榮就方便行街.  比賽當日唔算好多人坐地鐵, 可能我跑半馬, 都唔洗點諗, 死跟幾個全副武裝的日本人, 佢哋會帶到你行條捷徑, 坐少好多站 , 但就要轉下線

Nagoya women's marathon 同Go city marathon 是有分別的 前者係全馬,後者係半馬同1/4馬 前者早一個鐘起步 不知是否大家都跟住全馬的人打氣令半馬氣氛比較差 我都知名古屋冇乜嘢玩,所以只逗留4日3夜 呢個比賽我200  詳情 回覆 發表於 2014-6-28 02:55