香港長跑網  - 長跑長友

樓主: pwong5618
打印 上一主題 下一主題

聖誕節翌日跑 -- 屯門

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

Wong sir,
    咁好玩,如果還有位,請預埋我。
    上次已經miss咗去尖鼻咀了,今次很想去。

我都贊成交換聖誕禮物,很久未玩過了,
    不過是不是要有銀碼限制?如唔好超過三十/五十蚊,
    志在大家高興有驚喜,
    因試過以前又是交換聖誕禮物,個個都是幾卄蚊禮物,
    有位仁兄買了枝幾佰蚊Parker筆來,搞到大家都唔好意思!

升級   100%

鬱悶

原帖由 pwong5618 於 2008-12-19 15:50 發表

係喎!
    係時候傾下啦!
    交換禮物建議 按RUNRUNRUN CTSE 的提議

禮物價值上限 50元
                 下限 20元(我建議)

禮物必須包好!到時安排好貼紙貼上号碼,跑完一齊在體育館抽獎!

收到!

另外,由馬鞍山点樣去到目的地呀?請指点一吓!
    瘋兄是否一樣由馬鞍山出發?如果是的話,可否約你一同前往?

升級   100%

鬱悶

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-21 21:57 發表

馬麗亞跑手, 好呀, 到時電聯吧.

上次跑廸士尼沒有safe你的電話,
    麻煩請再pm 給我吧!

升級   100%

鬱悶

真的很多謝Wong sir、 平兄、明兄、七兄安排今日的Boxing day活勳,
    沿途悉心安排,跑得口渴了有水喝,回到體育館又有香蕉雪梨吃,
    更難得有running-sue CTse 親製自家聖誕蛋糕,仲加埋交換禮物,
    真是又食又攊,滿載而歸。

雖然我因腳傷未能跑得痛快,更冇法一嘗菠蘿山的滋味,
    希望儘快痊癒,能有下次機會。
    再要多謝Wong sir 指点,我決定聽從意見,放棄參加今個星期日的
    Shek Kong 30K,避免腳傷惡化,畢竟渣打全馬才是我最大的目標,
    最重要是長跑長有。
    最後要多謝七兄一家三口和Anson 親自帶我和瘋兄去搭車,還要謝謝
    大圍兄借飯錢接濟我今天這個大頭蝦忘記帶銀包,冇錢冇身份証!

總之,今個聖誕節很開心、很難忘! 真要多謝各Chings CTses 了!

呀!CC,今天試著了昨晚買的新鞋,應該不錯。
    但我始終因腳痛冇法儘情地去試,但最後回程時嘗試跑快一点,感覺
    都很舒適,$249這對鞋應該抵買。
    你今天究竟買了那一對呀?昨晚有否看過?
    如果昨晚我試過的那對Mizuno LSD 打折後如只需百多元的話,我都
    有些心郁郁想買,至多著對薄襪跑。  

升級   100%

鬱悶

原帖由 kenneth 於 2008-12-27 22:11 發表

嗰度仲有好多狗同野牛....." />" /> 都是回家好﹗" />" />

Kenneth CHing,

你要珍惜同enjoy能跟兒子一同去露營的機會呀!

曾幾何時,我兒子只有兩歲時,我和我家老爺便開始帶他
    去露營見吓世面,尿片、奶粉、奶樽、BB食物、不時之需
    嘅葯物....,再加埋露營基本用品如一家三口夠瞓嘅營、天氣凍
    時要帶充氣地蓆、羽絨睡袋、防曬擋雨的天幕、gas燈、
    爐呀煲呀再加豐富食物....,我家老爺揹100Lit.背囊,我都要揹
    60Lit.,仲要兩個人四隻手都抽滿一袋2袋,真的辛苦到難以
    形容,但看見孩子們 ( 幾家朋友都帶孩子去 )在野外追逐遊玩,
    充份利用大自然的一切去嬉戲,這些經歷不是很多孩子都有的,
    這亦都會是他們成長過程中的美麗插曲,更加是父母的美好回憶,
    一切辛苦,都儘然忘記了。
    如今,兒子長大了,雖然只是十多歲,但已經有自己的節目,
    就算是去露營行山,都只會跟自己的朋友同學去。
    所以,現在兒子跟你去露營是樂事,你要懂得enjoy呀!