香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

咁我出住個 post 先啦 ~      稍後再作更改 ~

逍遙跑步團,最緊要跑得逍遙!

將軍澳和藍田的跑友有跑福了 ~ 因為逍遙團出動喇 ~~

第一次約跑詳情:

日期:13 / 12 / 2008 ( 六 )
集合時間:8 am
集合地點:調景嶺地鐵站
路線:維景灣畔 → 澳景路 → 廣田 → 藍田公園 → 寶達 → 康盛 → 寶林 → 尚德 → 調景嶺地鐵站
里數:約 12K
預計完成時間:一個半小時內
難度:** ( 5*為難度最高 )
路線圖:看附件

報名詳情:1 ) 呢度留言報名 , 2 ) pm 我

分組備註:

逍遙派:輕鬆跑、開心跑、逍遙跑 ~ 速度其次,志在以跑會友 ~
鬼腳派:訓練速度,力求進步!享受自我鍛鍊的感覺 ~

~ 星期六逍遙名單 ~

逍遙派:
1 ) chairman
2 ) jc
3 ) ee
4 ) 活活
5 ) caffeine
6 ) monkmonk   ( 馬騮派 : 跳跳紮,時快時快,一時在前探路,一時在後吹水,嘻嘻哈哈是也 )
7 ) Qoo

鬼腳派:Nil

補充兩點:

1 ) 補水問題 ~ 條路線總共有三個補水地點,如果覺得頂唔順,可以去補補水 ~
      第一個補水站:廣田地下的 OK 便利店 ( 約 2.5K )
      第二個補水站:寶翠公園更衣室 ( 約 10K )
      第三個補水站:維景灣畔 OK 便利店 ( 起點、終點 )

2 ) 到時小弟會穿著長跑網跑衣 ~ 請各位 ching ctse 綠衣為記!
歡迎住在將軍澳或者藍田的跑友 join 我地既逍遙約跑,一齊以跑會友啦!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 20:17 發表
如果九點半前跑得晒... 我就可以到啦.. hgj088" />" />hj
我應該夠時間回家拎球拍再外出~

預我來輕鬆跑丫... 第一次跑呢條路... 唔敢跑得快... (同埋星期日樂善杯... 打算輕鬆 6.5mins/K)

九點半前完成應沒問題的 ~ okay ~

原帖由 快活人 於 2008-12-11 11:10 發表
x2 woo . ee 車亞文8點係坑口出發 . 跑到去藍田可能25分鍾到
不如我約你係藍田公園等 8:20.
一路跑一路等ching 佢地 . ( 因ching 佢地跑得快過我地呀)
車亞文ching 甘按排o 吾ok 呀 yhgyface20gyg ...

另外想問兩位 ctse 星期六是在藍田公園等我和 jc 兄嗎 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 23:40 發表

如果方案 2) 咁活活 ctse 跑少0左 wow... hgjD115" />" />" />" />hj
其實活活 ctse 唔駛特別就我..我可以去調景嶺同大家會合...(只係唔熟路..要有人帶住我跑... hgjD092" />" />" />" />hj)
如果要我一定由以上兩個方案揀一個..我會揀 2 ...

放心 ~ 我地會帶住你跑的 ~
我當日的速度大約是 6'30/K ~ 應該同 ctse 差唔多 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

時間方面 ~ 少數服從多數啦 ~~

不過對我來說七點半早左少少 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

嗯 ~ 唔使驚 ~ 呢兩日就休息一下先 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-12 00:04 發表

車亞文CHING 你真是好人. 就住我地跑...

哈哈 ~ 話明係逍遙跑嘛 ~
況且我又唔係有比賽要練跑 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

好 ~

另外,我一陣 pm 手機 no. 俾你地三個先 ~
不過你地跑步會唔會帶手機 ga ?

升級   0%

該用戶從未簽到

睇得出jc 兄對路線呢方面好熟悉 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2008-12-12 00:29 發表
祝大家跑得高興, 長跑長約長有!

大家咁話 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-12 00:31 發表

因為我係巴士司機 (講笑......)
其實只不過我係紅磡返工, 有d概念而已

了解了解 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 caffeine 於 2008-12-12 00:34 發表
我也有點興趣join 大家

caffeine ctse ~ 好耐沒見 ctse 在長跑網了 ~~
我地一定會預埋 ctse 一齊跑的 ~~

13/12 (六) , 8 am , 調景嶺 mtr 集合 ~
詳情可看 p.3 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

caffeine ctse ~ 你之前識唔識得 ee ctse 同埋 活活 ctse 架 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-12 00:41 發表

不如我代大家歡迎你既加入啦

我快過你少少 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

good night

升級   0%

該用戶從未簽到

monkmonk 你好 ~ 歡迎你的加入 ~
13/12 (六) , 8 am , 調景嶺 mtr 集合 ~
詳情可看 p.3 ~

請問閣下想入「逍遙派」定係「鬼腳派」 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

補充

補充幾點先:

1 ) 我明早會穿著長跑網跑衣,在調景嶺地鐵站匯合大家。你地到時見到一個細細粒,著住網 tee 既小伙子就去報到 la ~

2 ) 補水問題 ~ 條路線總共有三個補水地點,如果覺得頂唔順,可以去補補水 ~

第一個補水站:廣田地下的 OK 便利店 ( 約 2.5K )
     第二個補水站:寶翠公園更衣室 ( 約 10K )
     第三個補水站:維景灣畔 OK 便利店 ( 起點、終點 )

3 ) 明早志在逍遙跑,因此跑速約 6'30/K ~ ( 跟住 ee ctse 的步速就岩晒 ~ )

如果任何疑問,歡迎在此提出 ~ 謝謝 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 caffeine 於 2008-12-12 10:40 發表

我未join 過長跑網跑步, 自問跑得很慢....不過見今次難得係tko主場, 很有意慾呢~

好 ~ 歡迎 ctse join 我地逍遙團 ~~

不過小弟要在此聲明係「網友約跑」 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎 Qoo ctse ~~ 明早八時在調景嶺地鐵站等 ~ 見到綠衣人就 okay 了 ~
順便想問問ctse 住係邊頭呀 ?

嘩 ~ 愈來愈多 ching ctse 捧場喇 ~~ 真開心 ~~
不過小弟只是一名中學生,都有點擔心明早會應付不來 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-12 19:01 發表

車亞文 ching....
小妹既 pacing 好唔穩定..我都係跟你 ga ja~
(如果我講唔到野就應該快過 6mins/k 啦..... )

哈哈 ~ 咁到時大家要不停同 ee ctse 講野至得喇 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-12 22:28 發表

嘩...... 好熱鬧喔, 咁多ching ctse 報名真係好喇~!
chairman, 唔該晒你幫我地組織哩次[網友跑], 其實志在一班跑友跑下步, 做下運動,
你唔駛咁大壓力架, 基本上大家都會照顧自己, 總之enjioy下啦,
見你咁落力 ...

thx Jeff ching ~