香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 3)

關閉 [複製鏈接]

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 11:34 發表

唔遲都唔得la...sat~我都痛死左la~~~唉~~~~我今日行到返公司真係奇蹟ar~今日一朝都係坐著..水都無"jump" ar~~~陰公

揾d 好心既同事幫幫妳啦!!!!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 11:54 發表

唔知骨or 肉ar~~~唉~~~但係腳掌都痛~又好似唔係肌肉wor...我驚好似kk 個fd 咁ar~~~半月板有事ar~~~

kinkin, batbat.....我已經按照指示~出左去jump 水~仲即場隊左柸~希望快d好...

一定唔會係骨有事同半月板有事,估計應該係足弓個位疲勞過度....不過都係問下d 醫師啦!問Physio 應該係最好...

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 11:51 發表

今日點過好呢???~~~~我個fd 叫我去做massage~佢話如果只係muscle 痛~會好好多~去唔去好ar????????" />" />

緊係唔好去啦!佢地除時攪到嚴重左....問問physio 意見啦!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 13:32 發表

嗚嗚yungyung~~都係我自己大意~~~e + 都要等睇e生la~~~
丫.....physio....係唔係出唔到dr. cert 架?????

先睇西醫攞sick leave,如果係發炎,西醫消炎藥+physio 會好快好呀

升級   56.2%

該用戶從未簽到

vv,睇下呢個 website,可能係妳個case.
http://www.hksi.org.hk/hksdb/htm ... icine3_series5.html

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-17 15:56 發表

THX AR BATBAT, 其實我之前都經常有根膜炎問題~3年前有次痛到落唔到地~主要都食一隻止痛消炎藥~so..我今日都有食~ok 既..e + 已經無今朝咁痛~

嘩!原來有前料,睇下個website 啦,好野來架,呢個係體院既website,信得過,個website 都講:
"切 記: 就 算 最 好 的 鞋 也 會 老 化, 失 去 避 震 作 用, 例 如: 一 對 鞋 走 過 250至 500哩 後, 它 的 避 震 功 能 便 會 喪 失 40%, 所 以 不 要 吝 嗇 換 掉 舊 鞋。"

升級   56.2%

該用戶從未簽到

係呀!我之前傷左,係網上揾左好多資料,有用果d都bookmark 左,有事就攞出來睇下....