香港長跑網  - 長跑長友

樓主: core2quad
打印 上一主題 下一主題

2016.10.30 富山馬拉松2016

升級   13.8%

該用戶從未簽到

我都應該會報,聽日正午開始,我等……

升級   13.8%

該用戶從未簽到

報 ed

升級   13.8%

該用戶從未簽到

係啦,經官網都仲有啲房,但都買少見少,有買就快啦

升級   13.8%

該用戶從未簽到

我會參加呢個賽。住富山,買咗賽事當日嘅大會巴士飛 (富山站去比賽場地,1000 yen , 50 分鐘車程),唔駛迫火車

咁早有得買想請問,在那裏可不以買到。謝謝。  詳情 回覆 發表於 2016-10-2 08:22

升級   13.8%

該用戶從未簽到

兩個上車點(東橫 inn 或 富山地鉄ゴールデンボール前)好似唔係差好遠,如果要買就趁早啦。

可以去番大會主頁看看 http://toyamamarathon.net/direct.html

升級   13.8%

該用戶從未簽到

我冇查究日文版以外嘅版本,就喺日文版訂咗。

你喺 http://toyamamarathon.net/direct.html 選 お申込みはこちら 嗰個綠色大按鈕,就會連到一個 amarys jtb 嘅頁,就係訂飛嗰頁,要開番個 account 嚟訂飛(我本嚟都冇 account 嘅,即時開咗咋)車票錢可以用信用卡俾錢。

升級   13.8%

該用戶從未簽到

係呀,時間應該差唔多……

升級   13.8%

該用戶從未簽到

冇咩研究到富山市內有咩景點。自己打算去冰見睇睇,離富山不遠。

好似有個冰見番屋街
http://forei9gn.info-toyama.com/tw/spot/?spot_id=53
可以一去。

另,分享下……由於喺東京入/出境,本來想買 JR 北陸拱型 PASS ,Online 賣24000yen, 當地買就 25000 yen,點知計番兌換價 online 仲貴,於是決定落地先買。

升級   13.8%

該用戶從未簽到

聽日飛東京,星期五去富山啦。
終點見!

升級   13.8%

該用戶從未簽到

尋日跑完,天氣超好,有太陽有風…… 不過由於練習得太少,跑跑下又去咗三次廁所,只能以 pw 5 小時 40 分衝線。

富山馬作為中小型賽事,只係辦咗兩屆都搞得幾好。流程,洗手間,水站同補給嘅美食都中上水平,甚至連打氣嘅樂團舞團都唔 hea 喎,有 heart!

講番賽道,都算金金地,雖說香港人跑開三隧三橋,但嗰條喺 19k 先俾你仰望到嘅新湊大橋,真係令我有 “嘩” 一聲嘅感覺。要上條橋好似仲辛苦過昂船洲大橋,要轉老年咁大個彎先上到,落橋嘅路亦老年咁長! 跑完橋條命冇咗一半,到後截(好似 30k 後)去咗啲田度都幾大風,另外嗰半條命都流失埋…… 真係艱苦經營先完賽。