香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

1.10 (星期六上午) 萬宜水庫20K長課 + BBQ (名額已滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

似乎欠缺咗d蔬菜類喎,等我整窩芝士焗雜蔬(用錫紙焗)啦!
    我家有盆新鮮香芧草,似往整香芧雞中翼都幾受人歡迎,今次我又整些去,
    大家賜教一下小妹厨藝啦!
    BBQ配麥營養飲品一流,我會帶幾觀去。有冇同好者呀?不過力量有限,
    只可帶得幾觀。
    想起就而得馬上................

升級   100%

鬱悶

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-23 22:39 發表

好期待 runrunrun ctse 既廚藝..大家有食神啦~~

不如當日早上提早集合....
    出發之前一部人去 supermarket 買野飲(咁就可以順手買麥營養飲品hgjD115" />" />hj)... 面包之類...
    燒烤包未必夠食.. 另外一部份人去街 ...

唔好前我咁有期望呀!咁樣至唔會失望喎!

升級   100%

鬱悶

原帖由 obaanc 於 2008-12-27 20:22 發表
    瘋兄,請問是否已柯打了15份A餐, 15份B餐? 現大約有19男11女

即係現有:
    雞翼全隻x30
    豬扒x15
    金沙骨x15
    香腸x30
    粟米x15
    魚蛋�墨魚丸x60
    麵包塊x30塊
    雞中翼x30
    雞扒x15
    牛扒x15
    魷魚x15
    紅腸x60
    ...

我會準備60隻香芧雞中翼帶去,
    另外,芝士雜菜窩X2(用錫紙兜載,上面用錫紙封住,放在
    炭邊焗,NC姐,如果你會買錫紙的話,我就只帶錫紙兜,
    唔帶錫紙啦!)
    街市會唔會有BBQ羊扒賣?
    有冇人鐘意食燒羊扒呢?

升級   100%

鬱悶

原帖由 obaanc 於 2008-12-30 23:04 發表

runrunrun ctse正呀, 個雜菜窩可否有埋金茹, 咁雜菜窩便交給runrunrun ctse了, 錫紙我們買吧!!!

羊扒25件夠不夠???

冇問題,雜菜窩交給我吧!
    當中是不是有些人不吃羊的?

升級   100%

鬱悶

各位:
    因會帶芝士雜菜窩物料,應該冇手再幫忙買嘢啦!Very Sorry !
    我9:50AM 在鄧少堅運動場等大隊啦!

已預備的雜菜窩( 2 個方型錫紙兜 )物料如下:
    芝士、西蘭花、椰菜、金姑、鮮冬姑、青黃紅椒、茄子

如各位想有任何增添,可能要煩勞明早去買東西的A或B隊加碼去買了。
    因小妹今晚夜收工及收工後希望能趕去gym踏一陣單車機,鬆吓對腳。

唉!現在連stepper及跑步機都不敢用,星期三晚踏了1個小時stepper,
    呢兩日膝頭哥連行路都痛。明天唔知跑唔跑到?
    好驚跑唔到渣打呀!

升級   100%

鬱悶

今日天氣很好,沿途風景亦很美,跑道有斜有平,是跑步的好地方,
    可惜我脚痛未能開懷地跑,落斜時更只是行快些少而已,最難得是
    皇上及Slowrunner,一路上都陪我慢jog,傾計解悶,皇上更不時
    提点我落斜時不要太快,真要多謝兩位。
    其實我之前告訴大家我會整芝士雜菜窩及香芧雞中翼兩樣東西的,但
    結果忘記了雞中翼,唉!記憶體極度不足,好在其他食物都份量很多,
    不至令大家唔夠食,唔係我就真係極之唔好意思啦!下次BBQ,
    我一定記住要整翻香芧雞中翼比大家補數!

升級   100%

鬱悶

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-14 00:24 發表

期待Alfred兄出手, Encore!
    燒粟米

再搞多次,好!好!好!好!好!好!
    我一定去,再補番整香茅雞翼。
    希望這次真的可以好好地跑一轉!

升級   100%

鬱悶

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-17 23:30 發表

14/3我都冇問題,期待美味燒雞翼。

X3
    14/3 - OK!