香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

曲奇の跑步FuN享

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜曲奇師姐,一個字,勁呀!!

我都要加油,唔係好快俾師姐界死~~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-2-12 11:42 發表

Cookie tse 借地方一用
大圍:

畢你咁諗架!我如果今年許可有時間再練跑,我都諗要攞銀獎啦!
做人要有目標,有大志而得,唔好因少少事,失去鬥心,吡心機啊!

我又借個地方:
黃sir 講得o岩,仲有成年,我目標都要攞銀獎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-12 12:12 發表

Dee 兄,向著七折coupon進發~~

曲奇出年咩target 呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-12 12:25 發表

" />" />jhk ken 兄有難啦... " />" />

Ken 兄俾曲奇師姐咁介法,一定進步好快~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-12 14:39 發表

對我來講...130已經係好難。

大圍兄美記跑到1:38,爭幾分鐘o者,俾D 信心,仲有成年,一齊努力~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-12 15:32 發表

Dee 兄,向著1:30此目標邁進啦~

好!!

有個更長遠既目標就係唔好俾曲奇師姐過頭~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-12 17:53 發表

花子兄:
你會唔會報年尾Fila半馬呀? 跑完呢個大約就可以知美記可以跑到咩時間。

查實我都唔知香港有幾多個半馬,剩係知美記,CCM,渣馬,同一個好似就係Fila,仲有無呢?
如果呢度多人玩實會玩,不過最想玩係美記半馬同賴ke 10k,美記半馬係大賽,但未玩過,nike 10k就晌我樓下跑,但因為太近毅行所以年年都無玩,今年要試下啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-2-12 23:16 發表

阿DEE兄,
香港半馬比賽有
1) Mizuno HM (大美督)
2) CCM HM (北潭涌)
3) SCM HM (香港市區)
4) Fila HM (大美督)
5) HKMP HM (沙田大埔)
6) Disney HM (大嶼山)

係喎,仲知迪欣湖...嘩!原來有六個架~~hgjD115" />" />hj

謝謝ALEX CHING 分享~~

剩係玩過兩次CCM咋,SCM 都未玩過半馬,出年睇下可唔可以玩晒佢~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-2-12 23:42 發表
個個都金章銀章....有d又話半馬跳跑全馬....

我就好懶~~~咩都唔諗住...
放返1至兩星期假...唔跑先...好多野都要諗諗ghu" />" />jg

各人有各人目標,自己玩得開心就得~~
龍龍慢慢懶啦,我今日開操啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

唔記載問曲奇師姐,見妳比賽時無戴眼鏡,睇唔睇到架~~
我三百幾度,平時戴con 跑,唔戴一定唔識跑~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-20 16:24 發表

Cookie師姐加油呀,遲d天氣仲熱d既話衝圈仲辛苦呀.....

跑完渣打成個人好似放鬆晒咁,hae 跑沒咩所謂,interval 到呢一刻都未係好願跑...
期待夏季快來到,要痛快辛苦一下~~

升級   0%

該用戶從未簽到

PB+攞獎,曲奇師姐一定好開心,好幸福,好羨慕呀,繼續努力,仲有好多獎等妳攞呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-6 11:48 發表

多謝叮叮噹 ctse的意見,我會盡早find out此問題..
要跑得健康,長跑長友嘛...
其實我唔覺得自己行路內八or外八的問題..
但跑時又太掛住跑,好難留意...@@
跑鞋方面,正在物識中..

跑姿真係要靠身邊既人提,我話就話跑左四五年,係呢一兩年至改善左少少跑姿,約2-3年前隊友話我腳掌落地唔好,會傷膝,改左腳踭之後膝頭真係好左,另外又話我頭dupdup對呼吸唔好,又用左唔少時間去習慣,另一位隊友就教我擺手同注意上身力量,改善左之後係好左,呢d 都要人去提至知~~

我而家最大既問題係不嬲知自己"寒"背,平時練時不斷提醒自己,不過一到無咩力時就乜都現晒,真係好難改,有人話年紀越大越難改,曲奇要早d 發現問題早d 去面對呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

曲奇師姐good 呀,睇黎好快就可以sub 45~~
對腳仔仲有無痛? 小心護理對好朋友呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

睇黎復活跑唔駛再擔心俾曲奇界...係我晌後面...

升級   0%

該用戶從未簽到

1:17...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-3-28 10:25 發表
連鴨仔行都要界人,曲奇姐真係師兄們的大剋星...

我地駛唔駛改口叫曲奇兄...

升級   0%

該用戶從未簽到

曲奇師姐尋日話橫隔膜附近見痛,跑完仲有無事?

睇番D 相至睇到妳既痛苦表情,下次要熱身足D 啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-7 23:49 發表
Interval Run7 Apr 2009 (Tue)
今日很高興能與nc ctse & ram ching一齊上堂...
上堂前輕鬆節奏跑了6個400m圈,跑時多加留意摺腿動作...
跟阿sir做warm up跨步時,聽到大脾肌肉有拉一拉的聲音,真是嚇鬼死...
是日主菜:400m x 12,4分鐘連休...
阿sir所set的target time係1'40",但我個組的同學仔跑得遠比此時間快...
我在之後的圈也不其然跟佢地跑快左,阿sir話後面個幾圈比前面跑快係啱o既..
今日跑interval時一邊數著拍字一邊跑,感覺都幾有用...
時間:1'41", 1'39", 1'41", 1'39", 1'40", 1'38"
   1'38", 1'36", 1'37", 1'40", 1'37", 1'22"
(若然唔係這個圈跑慢左,應該達到阿sir的要求了...)
跑最尾個圈時仲有咁力衝,看來下次衝圈時,前面的圈應可以加快少少...
當我跑interval時所跑的步伐會比平時跑長課大很多,唔知咁樣跑有冇錯呢?...

睇妳last 個圈既時間一定得啦~~

曲奇好似幾fit 喎,星期日如果熱身好D,橫隔膜唔痛好有機會又PB~~