香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

曲奇の跑步FuN享

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜恭喜 , 請多多指教.

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-13 10:21 發表

7:30pm要去到斧山,唔駛OT應該冇問題...
NC ctse & ram 兄會是一星期上1次還是2次呀?...

以前2次, 其實現在諗緊仲跟唔跟   因為一來都幾夜, 二來心態有d唔同了, 最近跑步為求長命跑, 時間都係一堆數目字

升級   0%

該用戶從未簽到

cookie今天真係很好的成績呀,勁呀

恭喜恭喜 

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-13 00:18 發表

本來跑完之後都冇諗過跑全馬...
但後來睇了網上友人幾篇馬拉松文章...
真是有點想試一試全馬...

馬拉松是一個生命的鍛鍊!

x2, 渣打半馬之前從沒有想過全隻宴, 朋友叫也全不為所動, 都唔知點解咁好玩... 但現在...???!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-20 16:18 發表
闊別渣打後...渣打結束了2個星期,看見其他ching & ctse也很努力練跑..
我就繼續維持我的懶散...
上星期跑了1次around 6k的recovery run...
星期二就與NC ctse到斧山跑工聯會阿Sir練跑...
這天玩interval,跑完一段就jog 200m...
要跑200m, 300m, 400m, 600m, 800m x 3 set...
好耐冇衝過短距離,真是勁辛苦...
被阿Sir欽點安排跑第1組,我當然成組中最慢啦...
現在的我的衝跑太慢了,唔知怎樣能夠拎番以前衝跑的感覺呢?
但練了衝圈後,會否又唔記得怎樣均跑呢...@@
吸取了今次的interval經驗,希望下次會掌握得好d...

亞sir唔係咁易欽點人的, 睇好cookie ctse, 才安排ctse跟最快那組, cookie, 比心機呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-25 21:09 發表

阿Sir真係好好人,可以在上堂時同阿sir講你有傷在身...
睇下佢有冇advice俾你可以點操練呀
...

x2, 上堂後記著拉住阿sir問他, 他很好人的.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-4 17:27 發表
3 Mar 2009 (Tue)
今日與NC ctse到斧山跑工聯會阿Sir跑Interval...
是日輕鬆菜單:
(跑300m + 行100m) x 6 ~ 3 set,完成1 set後休息8分鐘...
第1組:~1'09 - 1'12" / lap (問同學仔時間...)
第2組 :1'08", 1 ...

cookie姐係咪第2set開始熟悉了隻錶的運作呀 昨天個主茶好似吃沙律咁, 容易消化, 爽

唔知係咪作天用完個鎖頭留底了, 所以今天找不到... 幸好仲有1個, 不過用慣了唔見左那個

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-8 21:37 發表
8 Mar 2009 (Sun)
第1次冒雨比賽,真是很寒冷,跑了幾K後才感到暖意...
多得kopo兄的提點,小心奕奕地過了起跑時的障礙物...
全程也與慢子ching差唔多的步速跑,記得在轉折點前跑在他前面...
但掛著停低在第1個水 ...

cookie ctse 一步一步的進步, 很快便會sub45了

升級   0%

該用戶從未簽到

曲奇姐今晚在家???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-1 00:53 發表

係呀...
太累了,所以偷走一堂...@@
你未好番哂所以冇去上堂呀?...

應該好番了...
太懶了,所以偷走一堂...@@
特別是知道cookie姐不到 + 等了很久才有巴士 = 遲到 -> 返o左屋企 ^ ^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2009-4-1 08:47 發表

希望下星期二可以同兩位一齊上堂啦
小弟已經over一個月無上堂了.......  

真係好耐冇見喇ching.  希望下星期二見到大家

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜cookie攞獎 , 好叻呀!!!

比心機呀!!

想八卦下, "地道美食"加左咩料??

升級   0%

該用戶從未簽到

曲奇姐幾時轉o左個中文名 我剛剛才發覺

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-27 11:09 發表

其實只係少少唔舒服,今晚會繼續敷下冰急救...
不過唔知星期二仲去唔去衝圈搏命..
可能留番對腳30號玩....哈...

今日absent都啱o既,下星期才復課...

如果需要休息便讓對腳放下假, 明天不要衝了, 很傷的. 長跑長有呀. 留待430吧

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-29 02:27 發表
28 Apr 2009 (Tue)
右腳腳踝後面的拉扯感覺已差不多全消...
但還是俾自己偷懶一下,今晚的衝圈課決定走堂....
本來430會去跑青公,但最後決定改做攝記,遲些約腳再去跑一趟...
今晚留在家中趕工整行李牌....
花 ...

謝謝cookie姐, 好靚呀!!! 辛苦晒喇. 一定整了很久了. 可惜我都不能享用, 已加入做義工行列, 我地同車呀!!!

右哥唔生性, 昨晚都係衝得5個!!! 其實自星期六有點唔妥, 星期一晚跑完後便開始... 昨晚更...

可能星期五晚也...

升級   0%

該用戶從未簽到

曲奇姐20/6得閒行山嗎?? 是否每個星期六都要返工??

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5282&extra=&page=1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-6-12 15:58 發表

星期六返whole day,唔得閒啦~
你地玩得開心d~

唔好意思, 提起妳的傷心事...

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜cookie姐攞獎 , 繼續努力, 唔好俾佢停