香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

曲奇の跑步FuN享

升級   7.05%

該用戶從未簽到

cookie 跑得真係好好...我地都係遲左起跑先難追返上去...
我諗真係要出左個人時間你同ken兄先分到高下~~~
但係我覺得你已經羸晒...羸晒自己...羸晒經驗...

頭2k真係好多人呀...但係慢慢跑上去真係好開心,,,我諗你都係一樣...
因為可以為大家打氣...我差唔多去程時...
見到所有師兄師姐我都會跑過去...爹返下...我知道支持下大家...真係人都醒d.." />" />" />" />

大家都要加油...

升級   7.05%

該用戶從未簽到

有d咁既樹咩...連續3年跑入1:40就有金戰衣~~~

我又想要...

不過我未跑過美記

升級   7.05%

該用戶從未簽到

個個都金章銀章....有d又話半馬跳跑全馬....

我就好懶~~~咩都唔諗住...
放返1至兩星期假...唔跑先...好多野都要諗諗

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-12 23:44 發表

要諗d乜野呀?..

目標係要有~~~
但一定要知道自己有幾多能力, 有幾多時間, 去做幾多野...

所以我唔想用時間定自己...

我只希望每一次跑都比心機, 比之前有進步...
到時比賽好自然就會知道個時間係幾多...

諗下2010半馬仔定全馬囉~~~

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-13 15:20 發表

網上教練???
我地這裡有好多勁ching..
可以向佢地請教一下...

我今日開操啦~~~400m(15set 4線,大約1:30s至1:35s)
激勵下你先..." />" />" />

下年個個都話跑全馬...我地個邊有幾個今年跑半馬都話上全馬...
cookie 你都跑時..咁就無人跑半馬..咁半馬真係幾down下...

我都係過左呢半年先諗...
我覺得1星期, 1次in, 1次10k, 應該都夠啦...(之前未試過, 夏天停跑)
仲有我會加1次游水~~~

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-15 01:46 發表

今日我都有開始作recovery run...
本來打算跑10k,不過下午太潮濕,只跑了6k就冇後勁了...@@
我都想join人一齊練下interval,一個人跑唔到呀...
而我亦打算1星期跑2次,不過就唔游水?因為我就唔識游呀,哈.. ...

咁濕, 跑完真係好似開左水喉咁...d汗停唔到...
如果就到過黎ssp操返下啦...
你好似報練跑班喎...咁樣都好...報左你就唔會偷懶啦...

唔識游水~~~我地ssp 遲d都會開班...豹豹佢好勁嫁...可以教我地...

redred..hello...夏天跑步係勁辛苦嫁...
成個人濕晒...你仲吹吹風...好易凍親喎...要小心身體呀

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-16 00:16 發表

我之前上過工聯會跑步班,而家上完哂啦..
打算試下番這個阿sir操練一下...
遲d就啱時間會黎ssp練下呀...

你地ssp連游水都玩埋,真係佩服你地呀,哈~~

星期4晚我地ssp又有跑啦...
不過我腳仔有d痛...慢跑下算啦...

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-18 13:52 發表

好難明~~請大隻兄指點下細佬

佢講句咁野...真係唔渣車都唔知佢講緊咩...

不如講去到一個速度時, 就開tubo...加速...咁樣好似仲正...
不過跑步邊有呢樣野...多數都係頭快尾慢或者係均速...

我今晚游水呀...不過勁凍...係個頭係水面凍...個身就暖...

游完水隻腳仔會舒服d...又可以練下上身...

唔知係咪跑完老渣...個人勁唔想跑...大家有冇呢種感覺

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-19 08:04 發表

大賽過後,好多人都會冇哂跑步mood呀,咁都係正常o既...
有些好似長跑網的ching & ctse早已打算明年挑戰全馬,咪會開始復操囉...
不過你而家都有跟ssp練跑,現階段keep住少操,
到下半年才再勤力練番應該okay ...

你都好早喎...

係呀...我係勁鍾意游水, 上年我夏天無跑過步, 只係游水炸...
今年有大家應該每星期會跑1至2次...

今晚計計下都跑左10k有多...大家都係跑in....

之前停左2日無跑樓梯, 覺得有dd痛...

今晚就跑返...

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-20 08:19 發表

我就冇乜游水,舊年夏天游水的次數1隻手數得哂...

厲害喎,話腳痛都繼續in了10k有多... @@

你跑樓梯通常每次跑幾多呀?
由1樓跑去10樓咁計?...
定係計樓梯級數?..

你跑in, 都幾得意d 距離一級一級咁上~~~
我地ssp跑開800m x 8set呀...勁痛苦呀...不過一齊跑就點都要追...

點跑樓梯, 我都係睇邪神同梁兄...佢地會由地下跑到20樓囉,
我諗屋村同私人樓d樓梯唔會差好遠掛...自己計下幾耐跑完...

依加都係跑1轉收工...好累嫁...依加我諗都係做運動o個日先跑下...
跑到咁上下, 可能會跑2轉囉...

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-20 22:51 發表

之前跟港島區網友練in ~ 7min1k連休 x 6...
感覺上冇變距離跑咁辛苦,你遲d可以試下....
好似話練唔同的interval可達到唔同的效果...

做運動o個日就跑20層樓梯,真佩服你的決心....@@
平時只會快行樓梯,跑 ...

我記得華華都話過同你跑過7分鐘1k 連休....
咁你個1k用左咩時間呢...我覺得你應該可以係4:20~4:30完成6set...可能仲快d...

仲有琴晚跑完in...休息左幾分鐘華華就帶沖個1600m...我追到追唔到佢...佢仲要跑4線...
一路比佢帶左60m...不過我都keep得好多, 時間好滿意6:13s...今日對腳好累...

你好似都有報10k 比賽...咁你就唔可以懶呀

加油...

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-2-21 00:25 發表

我估曲奇師姐跑in,1k應該係4'10"左右,應該唔使20" />" />

咁我都唔可以懶...如果唔係一定比cookie 追瘦...
樹關我依加已經好瘦...

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-21 08:35 發表

之前冇計過時,不過應該冇4'20" - 4'30"咁快啦....
個個圈keep住差唔多的速度跑,要練多d試得...

跑完in仲可以黎個1600m,你同華華真係掂喎...
華華的爆發力真係掂,若然練埋耐力,相信跑半馬能比你快呢... ...

華華依加跑得咁多, 唔駛相信啦, 半馬都一定快過我呀
依加我跑幾多,,佢就跑幾多...佢仲呢到去o個到去...跑得仲多我好多...

oscar兄就~~~華華上次馬記8k 走32喎...應該同7兄oscar兄差無幾...
咁我提升自己跟到華華就得啦...我有信心我會有呢1日...不過唔知幾時...

梁兄就~~~我資質10k跑到入40已經係我人生最好禮物了...你追到佢呢...

你聽日都跑...應該都訓左啦,, 祝你跑得好成績...

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-22 23:20 發表
第1次參加康文署舉辦的賽事,參賽的女子不多...
我個組10k更只得18人到場參與,冇諗過咁少人呀....
當我與sue ctse站在起點線閒談時,"砰"的一聲比賽就開始,駛唔駛咁急呀...
可能warm up未夠,初段大脾就感到有點 ...

48:22s~~真係快過好多男士...

你d速度都好快呀...sue 就仲快...

你跑好d 真係可以成程同佢一齊跑...仲可以玩最尾爆200m返終點~~~

恭喜晒...有獎囉....

我點跑得到40先得...如果呢1年跑到42已經達晒標.....

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-23 07:23 發表
schnix ctse:好好養傷,3月8日一齊加油呀....

梁兄:你個組真是鬥得精采,恭喜你爭贏了第2名...

龍龍:我個組的第2名跑在sue ctse後面,若尋日仲有能爆的話,應該可以過了她呢...
   或者我冇停哂3次飲水 ...

10k~~~停3次飲水~~~太多啦

跑10k應該唔需要飲水喎...下次你要試下...or 飲1個就夠...

咁你就可以追多10s~15s....

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-23 20:23 發表

應該冇得追10s~15s 咁多...@@
平時練跑時練更長的距離都冇比賽飲咁多水...
下次試下skip一些水站先得...

你要減速飲水, 再加速...每個水站都3~4秒啦...
差10s 都好多呀...

黎緊你都真係好多比賽喎...

我就1個都無報~~

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-24 01:18 發表

應該玩埋3月份o個2個比賽,會暫時休息一下啦...
你操練得咁多,唔玩1個來試下表現呀?
好似吐露港o個個仲未截止喎...

其實我星期日要返教會呢...所以我都要簡d大比賽先會諗諗..." />" />" />
如果d 比賽早d咁就好啦...好似nike 咁..跑7點9...跑完都唔駛9點...

仲有我操得好少咋...1星期得2日...玩玩下咁...
但我知道要突破自己時, 就每一次跑都要好比心機...

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-25 00:55 發表

賽事多數在星期日舉行,咁你確實難就時間去參與...
若然時間許可的話,玩下比賽拎下經驗都唔錯...

你1星期操2日,其實訓練量都不少呀...
若我1個人練跑時,好多時候都冇乜意志練落去...
相信你在這方面應會 ...

都唔係嫁....上次1個人跑...勁慢囉...
本身想跑10k...點知跑得5k....

之後跑d 沖圈玩下...無咁悶....

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-11 15:18 發表

時間都係約數啫,最重要是練好番跑姿...
之後冇咁容易受傷,但練動作真係好累...

cookie 跑得好好呀...我真係唔夠你跑了...

我呢排勁hea...
一星期只跑一次...