香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

22.2.09 珠海半馬拉松 請於該日0715在起跑線上集合影大合照

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-1-20 00:02 發表

thx allan  ching 的翻譯!!

唔洗客氣,easy job。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fabio 於 2009-1-21 16:24 發表
国内的大型赛事也有类似免责条款的,至于是否买保险,不得而知,上马猝死的研究生如何善后的也没有下文。
大型的赛事,一般赞助商ཀ ...

國內賽事小弟亦跑不少,報名費通常40-50元人民幣,但是他們搞了很多年,贊助商不少,所以可以很便宜;但這個賽事由外國人Robert Kirby 博士搞,國內有關當局英文有限,所以不肯跟他詳談,再加上缺乏贊助,所以會貴了一點。
如果閣下有隱疾,請自己買保險,否則無人跟進....大陸一般都如是。
我本人曾參予試跑,相信Robert Kirby 博士是真心搞這個賽跑,請勿與國內其他賽事比較。

升級   0%

該用戶從未簽到

請緊記把你的繳費收据保關好,於2月21日於粵財假日酒店領號碼布時出示。領號碼布時間為下午6時﹣9時。

升級   0%

該用戶從未簽到

請問有無師兄/師姐報了2月22日珠海半馬,想訂便宜一點的桃源賓館,兩床房¥100,可以給我短消息(PM)。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 2009-2-3 23:19 發表
呢個賽事經朋友幫手報左.第一界有記念性ma!!

X2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tou65027 於 2009-2-6 23:10 發表
到時我都會參加  大家多多指教......

那麼到時見,不過我相信無乜人去替我們映相。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-2-7 10:48 發表

allan ching,
聽說你是一大班朋友去,有沒有專業攝影師隨團出發呀!!

咁都比你估到,是一個長者朋友,六十七歲了,我會早一日帶佢睇位,希望擺兩個位,一個近珠海漁女(或者情侶路,最好係d跑手已經疏散左d,可以映到單頭),映得咁上下飛的去終點映衝線(希望封路唔影響到塞車)。
所以各位長跑網友,記住著長跑網戰衣呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

22.2.09 珠海半馬拉松

還有十五天,尚可以報名,想參加的ching/ctse,快d報名吧!
風景一流,賽道平坦,空氣質素好,好容易PB架!
想參加國內馬拉松比賽,這是最近香港,交通食宿最便宜,又唔洗攞假就可以參加的賽事。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-2-7 12:54 發表

好似這比賽的截止日期係12/2,唔知對不對呢??
各ching/ctse有與趣的話,請盡快報名了!!

全對Edmond ching,距離比賽仲有十五天咋截止報名日期係12/2
各ching/ctse有與趣的話,請盡快報名了!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-2-7 21:57 發表

ching~我都覺得果度好靚~查實我都好想參加嘎~不過....10k聽聞話要1男1女才可參加?半馬....我又怕跑唔到...因為最長我都係試過跑16k咋....仲要係只係試過一次

cc ctse,你已經好叻啦,想當日,我2007年7月中開始減肥(注重健康飲食及急步行),到十月減左30磅才正式學跑,十一月尾已經膽粗粗去上海跑半馬,我練習時從未有ctse跑咁遠呢,最後1小時57分到終點。珠海的跑道比上海好得多,平坦得很路面保養得好,不會像香港的高速公路那麼差,大部份直路唔洗轉咁多彎,空氣比上海好十倍(有一半路是海旁情侶路,早上馬路無乜車行駛),所以完成不難,我自己試跑過一次,愛上了,有點兒衝動想搬去珠海住呢(當然無可能啦,唔洗搵食咩),你練習都試過跑16K,一d都唔咋了,況且,跑唔晒咪下次再報仇囉,番大陸跑,珠海係最近架啦,試下享受大陸的賽道,保証你會愛上,以後會想跑勻中國所有馬拉松呢! 唉!太似sell屎(sales)啦,搵多個ctse陪咪得囉。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-2-8 18:28 發表
我報了,要報卻渣打一戰之恥" />" />yg

恭喜! 報完之後,他會給你電郵入錢,入錢後記住保留存款單,並scan左佢,以電郵附件給他們,這樣才真正完成報名手續。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-2-8 21:02 發表

嗚~真係好感動&多謝allan ching鼓勵~不過佢係2.5hrs就拉閘喎~ 都係睇下有無ctse會去先~

真的要睇下有無ctse會去先,因為我地十幾廿人都係清一色男人,有ctse陪好d,無咁悶,同埋住酒店平d方便d;反而2.5hrs拉閘唔係問題,條路好平,唔會上高落低,好易跑,所以先set咁少時間比人跑姐,這個難不到ctse妳。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-2-9 18:02 發表

係丫~賽道真係好靚...." />" />今年又係首屆~真係好有紀念性..." />" />如果呢度真係無ctse去.....都係等我再諗諗先...." />" />

還有三日就截止報名了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-2-9 19:53 發表

我跑2:10 ,給人阻。
cc ctse快點報名,妳一定可以完成半馬, 不要再局限在10k" />" />

X2,係呀這條賽道咁正,我希望1小時40分完成,肯定無人阻啦!
laputa99 ching 肯定可以報仇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-2-9 19:53 發表

我跑2:10 ,給人阻
cc ctse快點報名,妳一定可以完成半馬, 不要再局限在10k" />" />

我舊年跑渣打半馬,在九龍全程都係比人阻,跑出2:01,慢極!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-2-10 16:11 發表

今年半馬都係好逼人,我都由頭到尾都比人阻,搞到速度勁慢,比預期差很多

唔緊要啦!仲有十二日就可以盡情發揮,珠馬一定無人阻你架啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-2-10 16:11 發表

今年半馬都係好逼人,我都由頭到尾都比人阻,搞到速度勁慢,比預期差很多

呢個就係我報渣打全馬既理由喇,亦都係我鍾意國內跑馬拉松既理由,就係跑道夠闊,無咁多人,自然唔會咁迫啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

Stefano 都黎搵食,咁樣唔洗諗攞個人獎啦,不過如果長跑網既師兄組隊際,就好大機會喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

For Team entries, we will recognize the first five teams, with one team being all female. The times of the fasted three team members will be added up to provide the Team Time.
頭五隊有獎攞,每隊計最快果三個隊員,所以話如果長跑網有人有興趣,仲趕得切報名架。

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟會派隨軍攝映師(他大約六十多歲,短而全白頭髮)拍照,他會首先在第一個攝映點(情侶路)拍,盡量拍個人大頭,之後打的去終點映衝線。
各位跑珠海半馬既網友有興趣映大合照可於0715時,在桃源賓館門外起點處集合(其實即是假日酒店對面馬路),小弟會著長跑網戰衣。攝映師拍完大合照在封路之前便打的去第一個攝映點。大家最好離開酒店前解決左大事先,唔洗週圍搵廁所,現場可能無架,映完大合照之後才做熱身。
如需取本人大陸手電作聯絡,可PM小弟。