香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

今日終於買左個水壺腰袋

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

登錄/註冊後可看大圖

http://www.salomon.com/others/#/bags-and-packs/bags-and-packs/trail-running/hydrobelt-45

今日行過行山用品店
    終於見到有折...八折
    埋單價 $143.2

+1 0
    上一篇︰Result of Tai Po 10K on 14-12-2008下一篇︰細細步長跑點滴

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2008-12-20 22:48 發表

旺角呢...最大個兩間...攀山登山用品店呢

主要係見佢八折完....under $150
    係我買水壺腰袋的可接受價格
    所以先出手...(其實都覺貴架,當聖誕禮物逗下自己開心咁,獎勵下自己就快跑到半馬 )

就快跑到半馬. 原來Ching果然強. 我10k咋.. 要練多d 先得

升級   67.95%

無聊

剛買了一個Mizuno腰袋,裏面有個水袋裝水,有條喉伸出來,可以放入口飲用。但發覺好難啜呀

升級   24.21%

該用戶從未簽到

I am using Nathan Speed 4.  Bottle good size, 250ml each.  elastic belt.  Slightly bouncy.  Water bottle will not drop.  The only complain is that it is not suitable of filling up carbonated drinks since the pressure of the carbon dioxide will cause it to leak.

http://www.nathansports.com/our_ ... rition/speed_4.html

升級   38.67%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2008-12-29 15:27 發表
    drexler c hing
    小弟用左2個幾月都ok沒有滲水

可能小弟擺手動作很細

咁應該係我唔好彩

升級   0%

該用戶從未簽到

drexler c hing 
    小弟用左2個幾月都ok沒有滲水 

可能小弟擺手動作很細

升級   38.67%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2008-12-21 22:30 發表
    schnix c tse
    哩個不是腰bag是hand bottle

在"好景"對面個間鍾建民開的舖名稱類似"香港攀山..."買

我買左依個右手邊hand bottle , 但越跑越滲水.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 schnix 於 2008-12-22 00:08 發表

其實有無D 水樽係COOL 係手臂既哩  

cool一個, 就兩邊唔平衡,
    cool兩個...咪好似火箭炮咁, 怪怪地喎

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 schnix 於 2008-12-21 23:50 發表

好正喎, 我就係唔想要腰BAG, 因為'COOL" 住腰好唔習慣, 等我買番個先

其實習慣了又冇乜o野o既

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 schnix 於 2008-12-22 00:08 發表

咁樣會唔會做成一邊手臂重,一邊手臂輕,跑步 擺起手來會不會不自然呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

同意on on c hing 講 

用 hand bottle"影响隻手易攰D" 

(入水之後有大約1-1.5磅重) 

都係需要時間習慣

升級   36.65%

無聊

咁樣會舒服咩
    如果細樽還可以...大樽就好似
    其實有似見到一個阿伯用藥水樽...白色方型細細個呢...用幾個穿係腰都好似幾ok
    不過就要整個下煩
    加上自己本身又唔係要同時間重量競賽
    所以都係俾錢買個無咁煩

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2008-12-22 00:03 發表

的確, 腰Bag唔係咁舒服, 但手揸水壺會影响隻手易攰D,  

所以...兩樣都係講習慣.

升級   20.35%

該用戶從未簽到

吾該大家!
    等我去MK行行先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2008-12-21 23:50 發表

好正喎, 我就係唔想要腰BAG, 因為'COOL" 住腰好唔習慣, 等我買番個先

的確, 腰Bag唔係咁舒服, 但手揸水壺會影响隻手易攰D,  

所以...兩樣都係講習慣.

升級   53.45%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pakcb 於 2008-12-21 23:15 發表

我成日以為呢d壺係...吱...入口...乜原來係啜

因為有D壼身太硬, 支唔到, 唯有出力啜!

升級   36.65%

無聊

原帖由 onon 於 2008-12-21 22:53 發表
    試過asics其中一款, 條腰帶都幾舒服, 但個壺就麻痲, 出水好差, 壺身又硬...真係啜到氣咳!

我成日以為呢d壺係...吱...入口...乜原來係啜

升級   0%

該用戶從未簽到

試過asics其中一款, 條腰帶都幾舒服, 但個壺就麻痲, 出水好差, 壺身又硬...真係啜到氣咳!

升級   36.65%

無聊

咁好景...就緊係又係...馬會對面
    即係我買的同一間...(個一間係得一層的)
    隔離有兩層個間入面我只係見...北面...個隻...d料好粗好厚..又大塊...就咁睇個樣...唔推薦用