香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2017.11.19 神戶馬拉松

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

神戶馬將於11月19日舉行, 4月6日開始公開報名
    有興趣集齊關西-京阪神奈比較大型賽既完賽証明, 記得留意啦..

http://kobe-marathon.net/

P.S 因為大阪改左十一月底比賽, 因此神戶同大阪只係相差左一個禮拜, 如果有想連馬既, 可以留意下.
    +1 2
    上一篇︰2017.04.02 ANS「沙田 10K」河畔賽 2017 (13.5 屆)下一篇︰生態保衛賽2017 by di692

升級   100%

開心

nbfans 發表於 2017-4-6 09:30
    報了, 原來 海外人仕唔使抽, 應該是先到先得.

希望大阪馬抽中, 跑連馬

奈良係十二月第二個禮拜, 如果要連, 又要日馬, 有兩隻可選, 一係NAHA (那霸), 另一隻係湘南國際

升級   100%

開心

今年完賽牌

升級   100%

開心

waterboy 發表於 2017-11-20 10:14
    請問邊到睇到今年成績?

你可以去DOWNLOAD 番佢有個追蹤選手既PROGRAM , 睇到你完賽時間..

升級   100%

開心

其實佢係日本JAAF 同 國際既AIMS 認證, 如果唔係標準42.195 會嘈得好勁, 因為日本陸連會計比賽成綪做分數, 而AIMS 亦係國際認可報波馬成綪用既, 跑多幾百米就咁無左BQ , 你估D 人唔剷到神戶馬官方飛起, 兩年前橫濱無42.195, 都攪到要出來公開道歉, 現在除左我地某D 香港人出聲, 無其他地方既人出過聲, 而且好大機會係JTB 報名系統問題(JTB 只係代報名既系統, 張選手通知書都係JTB 代出, 唔係神戶官方出),  我出42.670 添, 可能係我G 組出發, 佢報我計埋行到去起點地方呱,.. HAHA 香港人, 唔好成日諗埋一邊啦..
    同埋... 其實JTB 一路都有D RUNNER GUIDE DOWNLOAD, 佢通常KEEP 一年, 我連上年既福岡, 今年年頭既姬路城RUNNER GUIDE 都仲可以DOWNLOAD 番, (上年年頭既德島, 前年金澤就無左)既想CHECK 番今年神戶RUNNER GUIDE 點寫, 可以上網DOWNLOAD 睇...我自己睇番佢官方RUNNER GUIDE, 第一句就寫明42.195 公里.

水哥,你多我435米,賺咗喇! 我要向大會投訴,我要佢嘔番個差價137.6yen俾我!  詳情 回覆 發表於 2017-11-23 11:58

升級   100%

開心

brompton 發表於 2017-11-23 08:42
    謝資料。柏林馬已經跑過,當年未能做出PB。主因自已的pacing做得唔好,訓練不全面,哩數唔夠,等,加上環 ...

其實唔係標準似係你自己諗....

升級   100%

開心

今日可以入番JTB DOWNLOAD 證書啦..

謝謝,快d print 出黎先  詳情 回覆 發表於 2017-12-21 11:57