香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 5)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

不如下星期跑ssp運動場改係12/1啦~~

12/1會出席的隊友:
1. catcat
2. vv
3. 圍圍

to 迪迪:
如果你下星期二得閒,不如黎埋梅子林個邊啦~~
因為梅子林隊長圍圍可能定星期二跑呀!!

其他隊友點?

升級   100%

該用戶從未簽到

更新:SSP街坊小隊最新活動日期:

12/1(星期一) ~SSP運動場跑
時間: 7:30pm集合熱身,各自在場內練習

出席者:
1. catcat
2. vv
3. 圍圍

14/1(星期三) ~ join 圍圍梅子林的跑步活動
注意:圍圍可能改期至13/1,請大家留意!!

出發時間:兩粒梅子組 - 19:30;一粒梅子組 - 20:00
路線     :沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林閘口 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖  :http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程     :兩粒梅子 - 約16K;一粒梅子 - 約12K (梅子林路一段約為1.9K)

SSP這邊的出席跑步者:
1. 圍圍
2. catcat

18/1山頭霸王第一次訓練 ~ joejoe帶團
集合時間及地點:8:30am於粉嶺火車站
預計完成時間:5pm左右於大尾篤
步行距離:30k左右
訓練形式:定向式快行,在限時內完成約10個check points
註:請自備足夠水物食物,如有東北新界地圖也可帶埋

出席者:
1. joejoe
2. catcat
3. fung sir

28/1 年初三行山行大運 ~由joejoe帶團
集合地點及時間:8:30am 於鑽石山MTR巴士總站96R站等
完結時間及地點: 約5pm在西貢市散
難度: 1-1.5 (only hiking paths, no stream-trekking)
路線: 北潭涌 ---> 大枕蓋 ---> 田尾山 ---> 螺地墩 ---> 大蚊山 ---> 黃石 出席者:

出席者:
1. joejoe
2. catcat
3. vv
4. 迪迪
5. 菲菲
6. 00
7. batbat +圍圍(當日發財跑完左後可能join大家食飯)
8. bonbon

22/2 行山 ~又是joejoe帶團
詳情待定
出席者:
1. joejoe
2. catcat
3. kk
4. fung sir
5. 活活

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 新軍人生活 於 2009-1-10 11:02 發表
28/1 年初三行山行大運 ~由joejoe帶團集合地點及時間:8:30am 於鑽石山MTR巴士總站96R站等完結時間及地點: 約5pm在西貢市散難度: 1-1.5 (only hiking paths, no stream-trekking) 路線: 北潭涌 ---> 大枕蓋 ---> 田尾 ...

哈哈ching:
甘我地應唔應該期待你去唔成旅行呢????

升級   100%

該用戶從未簽到

各位,especially to 豹豹:
如果下星期五(16/1)晚放工後唱k,有無人會join呢....??

升級   100%

該用戶從未簽到

剛剛係隔離睇到叮叮(叮叮噹ctse)約23/1跑,我報左名啦....
名額有限,ssp有無隊友join???
如有,快d click去這兒報名啦~~
https://www.longrun.hk/forum/view ... 3153&extra=page%3D1

詳情轉貼如下:

1.23網友約跑- 年廿八慢遊夜賞青公
約跑日期:2009年1月23日(星期五,年廿八)
集合時間: 下午7點正集合及熱身
起跑時間: 下午7點15分左右
約跑路線:荃灣西西鐵站跑到屯門鄧肇堅運動場(單程約20公里)
集合地點︰荃灣西西鐵站 - 柏麗灣碼頭旁
人數:最多15人
衣著: 長跑網綠色戰衣(如有的話)
時間: 預算兩小時半內完成, 盡量晚上9:45前到屯門鄧肇堅運動場.
必備: 小八(八達通),20元紙幣(必要時搭巴士或小巴用)
請在此時間回覆 : 2009年1月23日 17:00或以前, 如有興趣參加,請留言報名。

升級   100%

該用戶從未簽到

似乎大家既跑步+BBQ都玩得好開心喎....

圍圍,活活,vv: 好啦,星期五去唱k預埋大家....
vv:你隻衰野,我叫你去唱k你又唔去呀,活活叫你又去,係咪想分手先而家??
豹豹:已回覆你的pm啦~我已自動加埋你個名落去星期五唱k之列啦....

唱歌個度,如果旺角太子區好唔好...?有無話想去邊間唱..?
我自己通常都會去new xxxx or 加x紅....

升級   100%

該用戶從未簽到

更新:SSP街坊小隊最新活動日期:

12/1(星期一) ~取消

更改日期:13/1(星期二) ~ join 圍圍梅子林的跑步活動

出發時間:兩粒梅子組 - 19:30;一粒梅子組 - 20:00
路線     :沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林閘口 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖  :http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程     :兩粒梅子 - 約16K;一粒梅子 - 約12K (梅子林路一段約為1.9K)

SSP這邊的出席跑步者:
1. 圍圍
2. catcat (8pm到)
3. bonbon (8pm到)
4. tartar (8pm到)
5. batbat

16/1唱k團 ~
時間:放工後約7時開始,大家可以遲黎,我地邊唱邊等
地點:暫定旺角太子區
唱邊間:待定,各位有咩建議
幾多錢:待定,我check左價錢會再通知大家

出席者:
1. catcat
2. 活活
3. vv
4. 圍圍
5. batbat (你之前好似話會黎.....???)
6. 豹豹 (待覆)

18/1山頭霸王第一次訓練 ~ joejoe帶團
集合時間及地點:8:30am於粉嶺火車站
預計完成時間:5pm左右於大尾篤
步行距離:30k左右
訓練形式:定向式快行,在限時內完成約10個check points
註:請自備足夠水物食物,如有東北新界地圖也可帶埋

出席者:
1. joejoe
2. catcat
3. fung sir

28/1 年初三行山行大運 ~由joejoe帶團
集合地點及時間:8:30am 於鑽石山MTR巴士總站96R站等
完結時間及地點: 約5pm在西貢市散
難度: 1-1.5 (only hiking paths, no stream-trekking)
路線: 北潭涌 ---> 大枕蓋 ---> 田尾山 ---> 螺地墩 ---> 大蚊山 ---> 黃石 出席者:

出席者:
1. joejoe
2. catcat
3. vv
4. 迪迪
5. 菲菲
6. 00
7. batbat +圍圍(當日發財跑完左後可能join大家食飯)
8. bonbon

22/2 行山 ~又是joejoe帶團
詳情待定
出席者:
1. joejoe
2. catcat
3. kk
4. fung sir
5. 活活

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-12 10:19 發表
[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-12 10:12 發表

登錄/註冊後可看大圖

catcat:不如今晚CANCEL LA..都無咩人去..我又累~

好啦甘.....
其實我都想cancel.....因家中有兩隻貓病左呀...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-12 10:29 發表

o~~~凍親? 洗唔洗幫手呀?如要CALL 我LA..今日我都係回家SLEEPING

係呀, cat flu呀.....
而家甘凍...我關晒我間房d窗,淨係開少少窗係隔離房咋......

升級   100%

該用戶從未簽到

剛睇到,原來SSP中堅隊員tartar今日(12/1)生日呀~~~

在此都祝tartar ctse:
生日快樂,新一年每日都甘開心!!

大家有時間就click去下面留下祝福說話俾tartar啦:

https://www.longrun.hk/forum/view ... e=1&extra=#pid92227

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2009-1-12 11:58 發表
cat cat c tse

貓貓需要 see doctor ar(易傳比其他的貓貓)

貓貓吃不吃??

如果不吃更要 see doctor

保重 保重

2貓都有食慾,我配左眼膏俾佢用....
第一隻發病個隻(keroro)情況已經好好多(開始周圍行同玩)
之後發病個隻(草草)就眼發炎,(因cat flu會令貓眼發炎的),我開罐罐及用d好好食既貓小食餵佢,佢都肯狂食野,大小正常...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-12 12:39 發表
catcat : 本來預咗妳聽晚做一粒梅組長,咁妳而家仲來唔來到呀?

我一定黎呀....................
病貓方面,我照顧都ok既....

升級   100%

該用戶從未簽到

我剛剛叫媽咪,用水煮d新鮮雞肉,今晚俾病貓食...

升級   100%

該用戶從未簽到

明天tartar+bonbon都去食梅呀~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

尋人~~迪迪~~
我地搵得你好苦呀..................
你明晚去唔去到呀......??
見字速回覆

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2009-1-12 23:01 發表

多謝batbatbatbatbat,今日出去辦工事時唔小心,唔知有無得claim工傷

yungyung:
咩甘唔小心呀......我都試過係街度pk,唔太嚴重,我可以馬上"懶"起身走人....
言歸正轉:
在工作時段整親,無論是在室內OR室外,一定要向亞頭匯報.
假如serious就of course馬上報勞工處啦,但如你的case,"樓"親可大可少的,好多工人開頭以為是小事,唔講俾上級知,到後來手尾愈來愈多時才匯報....
我建議你同亞頭知會一聲,之後如隻腳真係無事就ok啦,但萬一愈來愈serious,就要真係報勞工處....因為唔報,就算將來咩事都無得賠架...
我做lee行既,你有咩可以pm我...
祝你快d好番....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-1-13 02:43 發表

唔好意思~今日冇上網~~~~
梅子果到我會去呀!!!試食可以同你一齊跑啊~~~
係咪坐89 or 89x呀?總站落??

好呀.....今晚7:30至8pm沙田運動場等啦...
坐89號好d......係果個唔知叫xxx站落,好似係總站既前一個站...
我上次就係白痴唔小心坐左89x,總站落後行到隻"積"甘....

升級   100%

該用戶從未簽到

有關唱k團...好好.....馬上貼去娛樂區...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-13 14:40 發表

等等catcat
有無諗過改期

點解要改期?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-13 14:50 發表

問題係咁既..this Friday 呢..bonbon 同菲菲 又要上堂~如果唔係Friday 呢..佢地都去到wor~~仲有~渣打前要同yungyung 搞個party 至得wor~如果可以一次過就好la~大家有無idea

但我星期六日,下星期一,二,四,五都唔得呀...
另外...點解要搞party???