香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

夜探梅子林 - 09特訓迎渣打 (第三回召集:page#17 post#326)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

我都想來跟各 ching & ctse 學下野, 改善上斜速度和耐力
不過我唔快o架
可以嗎?

升級   100%

該用戶從未簽到

各位ching/ctse,

明晚我會大約7點到運動場, 然後熱身,
應該會7:30出發

請問是不是網衣為記?

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 西環伏特加 於 2009-1-6 22:36 發表
各位,...小弟都想試下食梅子呀,.....係咪係網球場果個更衣室[/quoto]

ching, 係禾輋商場對面有跑道個運動場呀, 都可以借 locker o架
不過一定要自備鎖頭

升級   100%

該用戶從未簽到

我係慢腳龜

唔駛理我, 無謂拖慢快腳腳程, 我識路

升級   100%

該用戶從未簽到

很高興見到各位 ching/ctse, 個個都好快呀!勁呀

這個特訓班果然有用, 我覺得今晚自己都跑快左, 多謝圍圍攪手
令我獲益不少

升級   100%

該用戶從未簽到

長跑網果然好多高手, 昨晚終於親眼見到
全程都只係見到各 ching /ctse 尾燈, suesue, 華華, 圍圍, batbat.....直頭連尾燈都見唔到

尋晚唔記得帶錶, 無得計時間
老實講, 都係第一次全跑上梅子林路咋, 前幾次臨尾都要行, 今次無行, 真係好開心
不過點樣可改善下上斜速度, 一上無耐條氣就喘得好急, 好似就快斷氣拱
另外有時跑跑下橫隔膜會痛, 有時又會小腹痛, 係咩原因?
典樣可以改善到?

期待下次特訓

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝 ee ctse & 圍圍 ching 意見

ee你講o個動作我都有做o架, 但唔知原來係用黎拗橫隔膜

圍圍ching, 謝sir個跑步班我一年前已經上左喇!

通常係一上斜呼吸開始急, 個呼吸節奏就失調, 就會開始有問題, 可能係呼吸節奏控制得唔好
下次要留心d
另外心肺功能真係有待加強

catcat ctse, 拱都比你發覺到
穏定係我特點呀! 仲係好穏o個隻, 穏住慢囉, 都唔知好定唔好

下星期到呀, 因為早收工, 會1930出發, 一粒就食硬
2粒未必食到, 到時食到幾多得幾多
咦....查實即係邊一晚?

升級   100%

該用戶從未簽到

前幾日部腦入左 ICU, 變左啞人, 錯過左煲羊腩添
要等第3回召集