香港長跑網  - 長跑長友

樓主: blurmax
打印 上一主題 下一主題

2009.3.08 沙田10K河畔賽

關閉 [複製鏈接]

升級   73.7%

該用戶從未簽到

我都寄左喇!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-2-17 19:48 發表

佢話會係比賽前7日寄信通知, 號碼布同晶片就即日拎...

不過我覺得起碼都寄個email 黎confirm 會好D.. 起碼都唔使估估下自己報唔報到

但我就覺得即日先去拎號碼布同晶片就幾好, 唔使搵一日山長水遠去拎

唔使太擔心,HKMP攪的比賽好隱陣,唔俾你玩的機會應該唔大,不過你亦可以留意下你個支票戶口有無過數,如果過左數,就即係Confirm左俾你玩啦。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

呢條賽道我都跑左3年,將會是第4年跑,就係因為條路夠平,所以年年都PB,相對來說,每一次跑呢條賽道到會增加一定的壓力。

講到兩邊一齊起步,2006年的確見識過,但個人認為不太贊成這樣起步,因為雙倍的闊度,要在起步唔夠50米迫埋一條路,是有一定危險的。如果好似2007年同2008年咁,只係一條起步,會安全好多,再加上像我這些跑尾跑手,做時間的話,也有Chips計時間,所以都不用擔心排得後。

因為咁,反而想提醒大家,在起步的時候,真係要小心一點。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 爆兩K 於 2009-2-28 18:22 發表
尋晚跟d朋友去試條賽道,點知跑得慢,去程都勉強跟到,但回程時佢地加速,用比賽的速度跑番去,我已無氣力跟,回程一起步已比人拋離,未到孖橋已經連燈尾都見唔到,攪到在明星畫舫處迷路,問人又唔識單車公園,結果返 ...

我講野比較直接,希望唔好介意.......

你個D係乜野朋友黎,算吧啦!

長跑界有很多跑友都好好人的,如果因為呢D人而唔跑步,絶對你的損失。

不如輕輕鬆鬆享受呢場比賽,感受一下開心的跑步氣氛仲好啦!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

http://trail.motionbased.com/trail/activity/7751718

好榮幸有機會在最後500米同慢子"片"過你死我活,慢子今日好勁,希望將來有機會再"片"過!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-3-9 15:51 發表

嘻嘻!其實純計chip time 你快我成分幾min的!

原來你係呢度到有回我架。所以我都要回一次。

嗯!你跑咁多比賽,你都應該知道啦,計算勝負是看誰先到
達終點,Chip Time就只係for reference only。不過你放心,有機會我一定會報仇的。哈哈!