香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cchi3a9
打印 上一主題 下一主題

買不到power jel

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

好彩我之前買0左 d ....

升級   0%

該用戶從未簽到

我食開 GU 既 LEMON/ORANGE 味.... powerbar 既 green apple 都 ok...

不過呢 d 野..在水站拿拿聲吞0左佢再灌水....當咩事都無發生過...
只要唔好"咀嚼" 佢... 應該幾難食既野好快會成為過去...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-21 23:28 發表

果日長課第一次食, 嘩, 好似成口膠水咁, 即時去水機補水

GU 既 檸檬味...好似成口洗潔精咁....
不過已經算係好味..

好怕其他怪味..成口膠....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-21 23:38 發表

又真係好d喎, 照例跑佐成20k, 應該累, 但我回程果段路, 好有力咁喎

所以而家小妹連半馬都拍 gel....
去到 10k附近見有水站就食... 如果唔係..應該由 12,13k 開始跌得好快...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-21 23:52 發表

1包咋, 果次係第一次食, 在公園仔見平ching + 瘋ching又食, wong sir當時問我有冇帶, 有就食啦, 咁咪食囉.
之前desmond ching都建議跑全馬袋定1-2包實冇死.  

由你長課中決定在比賽果陣幾時要食同埋帶幾多啦...
如果你要兩包... 就拎 3 包... 始終係全馬..拎多一包... 就算爆晒都仲可以救命...
如果你知 15k 開始無力.. 我個人suggest 在 11-12k 見到水站要食定.. 包裝話佢要 15分鐘才見效

小妹半馬..應該在入西隧前食定

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-1-22 00:17 發表

Expresso 或 Chocolate 味最好! YUMMY!! 你試過之後就唔會再試其他味道. 信我LA!

咁我試下先

(power gel 試食大會?! )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Mr.Bus 於 2009-1-22 00:37 發表

睇黎GU出0既power jel味道差dddddd喎

其實我覺得 GU 結 D... 但係無咁難食...

不過應該視乎佢本身係咩味....不在乎佢係咩牌子

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chongb 於 2009-2-1 22:47 發表
Will HM racer eat Power Gel too? How many pack is required?

如果平時無食開... 比賽果日就唔好食... 唔知自己受唔受得...

食唔食 gel.. 要在平時長課試呢... 不過渣打果日大會有 sports drink.. 對半馬來講其實都足夠既
小妹跑0左好幾次比賽之後..就知道自己大約要在 10k 食定... (因為個packing 話要等 15mins 才有效, 小妹在 12,13k 開始對腳提唔起)