香港長跑網  - 長跑長友

樓主:
打印 上一主題 下一主題

2.15 網友約跑 > 試跑畢拉山15km路線

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

我今日試跑Alex兄的路線,由A鰂魚涌柏架山道(1.9K)-B金督馳馬徑(5.9K)-C畢拉山道(3.6K)-D黄泥涌峽徑(上斜0.75K落斜0.3K)-E陽明山莊 -F大潭水塘道-G大潭水塘-H大風坳(3K)-A鰂魚涌柏架山道 (全長19K),我全程用左2小時03分。
當我去到陽明山莊附近時,聞到好香燒雞翼味,流晒口水,原來是Alfredyu師兄係度燒雞翼,聊了數句,跟住唔記得mark里數添。
Alex兄,當日可能要分兩組,A組比較快,而B組可以慢d,因為上斜既時侯,可能斷開晒而迷路。如果分兩組,我跟B組。

升級   0%

該用戶從未簽到

年三十啦,個個都忙,先幾日弟弟在澳門交通意外入左山頂醫院,我去了澳門照顧佢幾日,餓左幾日無得跑,所以我冒住比大人丙既險偷食咋,見諒見諒!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-1-25 22:19 發表

allanccl ching,
下次偷食叫埋我!  

唔講得偷,可以講係獨食,我打算兩點鐘跑番轉19K,不過剛才去過鰂魚涌市政大樓check過,休息無開,所以打算跑完番屋企才沖涼換衫。Alex兄有無興趣?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-1-27 14:52 發表

另弟無恙嗎?  

弟弟大步檻過,執番條命,所有骨頭都駁番晒,情況良好,多謝關心!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-1-27 14:45 發表

Sorry ar! 剛剛才見到留言, 下次再跑過。

由於鰂魚涌市政大樓無開門,無涼沖,所以去左跑哥連臣角龍脊17.6K,下次等埋你先食畢拉山19K。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-27 17:35 發表

太好了, 咁真係安心哂喇

多謝sue姐關心,講漏咗,連頸骨都駁番,無傷到脊椎神經,真係安心晒喇,下次索K後食飯我請。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-27 18:35 發表

咁就真係還得神落  朋友有事已經擔心, 家人有事就更加唔使講.

sue姐令我感受到長跑網大家庭的溫暖啊! 家人平安無事當然開心,所以實際d,想請大家吃一餐興祝吓!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-1-28 00:57 發表

算係不幸中之大幸! 希望可儘快復完!

亦可說是塞翁失馬,焉知非福,這次入院,醫生發覺佢血壓超高(204),弟弟也是恆常跑步的,為了跑步而用萬五蚊加入舒X堡做永久會員,以為跑步等等的帶氧運動會帶來健康,忽略健康飲食習慣的重要,每早嘆其一盅兩件,誰不知這些美味點心,內裡的膽固醇甚高,日子有功,搞到自己血壓高也不自知,我都多次勸告,他說會食菜、腸粉等等清淡d,其實佢唔知道,果d油菜d油同埋腸粉d油係燒臘油(動物脂肪),山竹牛肉內溝左30%肥豬肉等等,全部都唔健康,今次事件,佢知道錯了,決心改過,所以說是塞翁失馬,焉知非福。

升級   0%

該用戶從未簽到

渣打足捷會
日期:15.2.2009 (星期日)
食肆:漢陽苑 (漢燒+熟食)
時間:1130-1530

Alex 兄,試跑可唔可以提早少少啊?
好想去埋渣打足捷會呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

ONON兄,唔好意思,2月15日突然有事,不能來畢拉山試跑,請諒!