香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 7)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-12 16:45 發表
To disdis & 活活:
2400m渡海泳限時几耐呀? 如果中途冇氣有冇船船坐? 游得太慢, 會唔會被人接走呀?
鐡人同越野跑我都未敢玩住~~~

To Batbat & 活活:
得閒要分享多次比賽經歷同心得

2400米 ~~ 終點是大美督水上活動中心. 限時:1.5小時 內
沿途兩邊有獨木舟的睇住的 .  未能於指定時間內完成會執你上船及無証書..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-2-12 16:53 發表
2.13慢跑壁屋 ~ by 活活
日期: 2月13日(星期五)
集合時間: 7:00pm係斧山運動場集合
出發時間: 7:15pm
最近地鐵: 彩虹地鐵站C2出口
路線: 新清水彎道上沿途全暗斜或大斜 > 到壁屋後落大斜 > 鄭值枝 > 沿路捷返 ( ...

附近點會無呀 ?
行返去mtr 之前都有幾間喇. 再吾係去坪石打冷都得

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-12 16:57 發表

HEHE, 呢個想試下喎~~~不過平時游都好似冇試過游咁長
唔知可唔可以完成到呢? 如果有船船確保安全都可以諗諗

你一定得喇. 當然臨近比賽前去游番幾次2400米會好d .
吾c 快架 . 我都成1:15-20先游完.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-12 16:59 發表

好抵玩!!!10月可能有d凍!!!希望到時操到好fit,唔怕凍!!!

大圍, 我有睇post!!!可以游到出浮台,休息一陣又可以游返上岸果隻~咁都叫唔識.........

quote]原帖由 batigoal 於 2009-2-12 16:44 ...

上年ok 熱 .因成10點先start . 游完仲同班fds上國內按摩tim.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-12 16:42 發表

迪迪:
我游水唔掂呀....想參加都唔得啦~

依架開始操水未得lo....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-12 17:06 發表

但係呢~~~我最近游果次1000m都要40mins呀, 雖然中間有休息下, 但都好mud水喎~~~
Catcat, 如果有泳術改良班我都報名

我都游得好慢咋 . 游蛙式 . 上年比賽前操左5,6 堂.
你一定快過我喇.你識游自由式  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-12 17:14 發表

好啦.....睇下掂唔掂啦~

比d 信心自己喇...
學豹豹say : 游水c 咩驚 ....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-12 17:20 發表

試下啦....唔知醬油團住既地方會唔會有泳池呢?

有呀. 但吾知是否暖水

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-12 17:26 發表

係wor...可能唔乾淨! hgjD092" />" />hj

OKAY 架 我游過.但不是標準池

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-12 17:27 發表

ok!冇問題!

話說尋晚我地約左7pm跑, 主要係想改善跑姿!!!之後聽活活講,原來有位卓卓ching都會黎..........結果我地吹下水,又跑下,又觀察下人地點跑,又同nc ctse 吹埋水, 8點幾....終於卓卓出現喇~~~佢就同 ...

哈哈哈~~ 見到batbat 跑完講野都 "姪姪通" 就知幾辛苦喇
補充小小 . 琴日主要學練提腿.原身batbat要求提腿跑800米 .
但 我 跑完400米己辛苦到不得了. 反而DIS DIS 提腿比我好好多. 如她肯努力練習. 不久將來快過"你X 飛" 呀. 認真講架..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-12 17:31 發表

真係游ar???如果係..要帶3 wor~

vv 我國內同事星期六會去祈福.佢會幫我地問下有無一日團 連包食
而去睇櫻花 分兩個時段 .我頭先POST 左個官方WEB-SITE 你有無去望 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-12 17:35 發表

等等....各位上進既SSP街坊,稍安無燥....
我地一定會搞SSP游泳改良班既,大家放心......

大會初步打算邀請具專業資格及實力既豹豹+迪迪+龍龍執教(排名不分先後)......
為照顧貧窮既SSP街坊,游 ...

係未真係費用全免架 .....
你知喇. 窮人無$$ 比入場費嗎. 大拿拿 20元 ....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-12 17:39 發表

卓卓ching 真係好快....冇得跑...." />" />

係呀係呀 .....好快架....  
教練你真是要檢討下喇....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-12 17:40 發表

睇黎你e+已經想去!!!!活活,  batbat要"苦烏"呀~~~~~~~行程包唔包呀~~~~~~~

盡量滿足BATBAT 要求 . 比個獨立房佢TIM... 先生 O吾OK呀 .....KAKAKAKA

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-12 17:47 發表

係呀~~其實尋晚練習好認真, 首先係觀察,觀察下人地既跑姿,互相討論! 然後輪住出去跑左一個圈, 再互相俾意見!!
um~~~下次要拍片,我想知道自己跑成點!!!

好呀. 睇完再針對牲去改善.一定好有幫助.
BATBAT 教練每星期最好抽一日比我地喇.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-12 17:52 發表

都係大家傾下跑成點o者...." />" />
我冇資格呀!

BATBAT .你真是比左好多意見我地嗎,你吾SAY我地都未必知道喇.
昨晚PLAN的大計好認真架.我同DISDIS 睇你頭架喇...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-12 17:55 發表
最後, batbat係話,我地應該計劃清楚邊d賽事要參加!!!避免太多緊密既比賽! 一個月一個已經差唔多.........(冇可能!!!到時肯定又............!!!)

9月 挑戰
10月 NIL
11月 FILA
12月 15K
1月  東北 OR 美記

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-12 18:00 發表

上次都講過, 你地星期三ok嗎?

我OK 架 .

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-12 18:14 發表

我想玩你果件營光tee個果呀~~幾多月架??

我暫時nike + 美記 咋~~ +埋  9月 挑戰
total 3個

OOO~~果件是玩野外定向在12舉行。 要3個人一組。好好玩架。
報名$$都好平  $400元一組。 頭3名有好豐富禮品肯定過500元一人一份。

但上年(08年)大會話吾夠時間所以無搞呀。
如今年攪我通知你呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

um~~ 是玩野外定向.無話難吾難.你吾搵錯路未好D LO..
我試過一年搵錯路落左山.再爬番上山要成粒幾鐘2粒鐘.結果13K 賽事玩到天到黑成6點先到終點足足8個鐘......