香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sopangyu
打印 上一主題 下一主題

2009.3.29 - 第三屆吐露港10公里賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

Kan兄我睇以你跑CCM同其他比賽既時間, 絕對有機會拍Leung兄和7兄抗衡北區果隊, 唔好比壓力自己, 跑番自己時間就OK, 睇形勢兩隊都係55波,

北區家庭隊分析:
LaCo最近有大大進步, 今次應該接近sub40'.
cyw兄時間每次都Keep得好好, sub40'冇問題.
至於兩位既父親Tommy兄, 時間應該38'至39'之間

長跑長友A隊分析:
Leung兄今次走37'(今年狀態咁好,37'無難度,如果我玩到呢場,係前面放吓36'都掂).
7兄走39'(呢個時間對7兄應該相當保守).
所以照估計Kan兄既目標時間應該係sub41'.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 27-2-2009 15:03 發表
上年有玩過呢場既師兄/姐:

呢場條路係咪其實同樂華杯差唔多?

我見佢張表寫住a>b>a>c>a
b點係4K回頭點?
但個C點係科學園?

Stanley兄, 唔同呀, 樂華得一個折返點, 但呢個有兩個折返點,
起步跑2k
折返起點2k(Total=4k)
起點再跑3k(Total=7k)
第2個折返點跑回起點3k(Total=10k)

註: 第2個折返點應該未到科學園

升級   0%

該用戶從未簽到

愈來愈多家庭跑, 一直感染開去, 推動全民運動, 長跑網第日可能受勳大紫荊勳章.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 27-3-2009 14:02 發表
又想問下, 係港島東點去起點
如果坐307, 係廣福邨落車, 近唔近哩?

schnix  C姐, 坐307應該到大埔第一個站落車, 即廣福村站落,

登錄/註冊後可看大圖

落車後如圖利用行人天橋過對面, 沿路向吐露港方向行, 經元洲仔公園, 10分鐘到達起點, 不過清晨307班次較疏落, 請注意起步時間.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 29-3-2009 22:56 發表
大會時間Offical time: (40:02)   chip time: (39:58)

恭喜7兄sub40' ...都話7兄sub40' easy汁啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜...白C兄及Leung兄...企凳仔...雨中賽辛苦各位跑手喇.