香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ironman23
打印 上一主題 下一主題

上水新仔報到...

升級   73%

該用戶從未簽到

各位ching, ctse 好…

小弟跑齡尚淺, 只有3年, 希望各位多多賜教 ~~

(本人由貪高興去跑07渣打10K, 跑畢後收到xx田徑會的10K賽事單張...
竟發現收費十分相宜, 只需100多元便可, 從此便走上這條長跑大道...)

(因我之前比較多參加行山活動, 而那些較具規模的動輒須要數百, 甚至上千元)

當看見這些活動時(而且部分更有快乾Tee送)
小弟當然心郁郁~~

所以及後不斷尋找坊間不同大小的賽事, 一於寓賽於操...
直至一天看到長跑網的本地賽事一覽表... 實在驚為天人...
令小弟不用在這互聯網海上浮沉...

直到今年渣打前, 小弟一路只是當長跑網為我的一種工具...
看看各ching, ctse的賽前分析, 準備程況等...
(當然以小弟的level, 有排都未能追到各位)

但當在賽事其間及之後, 發現大家的凝聚力及互相鼓勵/支持, 已經遠遠超過我之前心中的工具或其他一般論壇時, 令我立即按下註冊按鍵成為新來跑手
因為大家不只在網上聊天, 而是真真正正會在現實中互相扶持

所以小弟真的希望能夠成為 "長跑長友" 的一分子, 將來可在賽場為一同穿起綠色戰衣的ching, ctse 們講聲 : "加油 !!"
+1 0
上一篇︰渣打投票系列--大家幾時復操下一篇︰pengdang

升級   73%

該用戶從未簽到

法蘭 & 馬王 c hing --

好呀...現在小弟的活動範圍只係大約在上水/粉嶺之間...
但剛在週未經雙魚/梧桐河可到邊境及元朗等地...
實在有待開發....但一切只經大人審批...

onon c hing --

當然想訂啦(最好係背心)...但好似已經冇的size....(小弟身高180cm,我想應該著L碼)
c hing 可知下次加單/訂衫時間 ?

升級   73%

該用戶從未簽到

cookie c hing,

多謝 c hing 提點...
小弟已在今年渣打中跑出首個半馬....時間為2h25m (不太辛苦地完成)...

所以一定要向各 c hing / c tse 多多學習...

升級   73%

該用戶從未簽到

sorry....

有眼不識 c tse ...

升級   73%

該用戶從未簽到

La Co c hing,

暫時未報, 因為要夾埋其他活動...
所以未知住...
c hing 報咗 沙田 / 數碼港 個果 ??

升級   73%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-17 09:08 發表
歡迎鐵人師兄!!!我都係北區人, 家住粉嶺. 通常都係粉嶺上水來回跑. 有時會跑入鹿頸來回. 睇下遲d有無機會北區之友一齊約跑!!!" />" />

請問 Kopo 師兄如果要去鹿頸, 是否由粉嶺出發? 路線如何 ??
Thx~~

升級   73%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-17 11:38 發表
我由粉嶺出發, 跑到去聯和墟旁的沙頭角公路, 之後沿沙頭角公路直跑至有藍色路牌寫住鹿頸, 南涌, 然後轉右沿大路直跑多2.5km就到鹿頸有名的BB茶座及陳鳳記. 從粉嶺警署出發至士多約12.5KM (單程). 但小心沿途的貨車.  ...

聽師兄咁講 , 都好似 ok 喎...
搵日試吓先...

升級   73%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-16 18:33 發表

小弟對呢條路線好有興趣喎,有機會請帶路!

馬王 c hing ,

其實條路都唔係好難搵... 佢只不過係在奕翠園後面...
可以看看以下地圖...

而且 D 風景都 ok, 又唔臭

升級   73%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-17 15:53 發表
閣下身高和小弟相若。我之前買了一件XL碼的背心,發覺太闊了(我頭像的相),前幾日搵人改窄兩吋(即全圍收細四吋),現在啱啱好。據知L碼現在未有貨,如果唔想等,可以訂XL碼然後搵人改窄,只是20蚊雞。 ...

多謝 Stan 師兄意見, 等我即刻走去隔離問吓先 ... thx !!