香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 8)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Piccolo 於 2009-3-9 18:04 發表

x2
為咗練渣馬,白交咗兩個月California嘅月費(我番中環嘅),仲因為長跑收晒身,冇晒啲肌肉
依排做gym做番夠本 ,一星期去四次,其中兩次bodypump(星期六launch 咗b ...

咁快有 new release
FF 最快都要下個月 launch..

new release 好唔好玩?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-9 23:17 發表

其實點解咁多 release 既 ?
係咪呢類班都係專利的 ? (我聽我朋友係咁講)
即係耐唔中都好似software咁出新version?
之前我一路都唔知果d release有咩分別 (我入到去就跟住做架ja...)

係 carlifornia 買0左人地個版權來教... 教得呢 d course 既 instructor 都有 les mills 既 training 同埋考試.. pass 0左才可以教班
les mills 每三個月就會有一個新 release..
唔同 music.. 唔同 movement.. 唔同難度..
但係每個 release 每個 track 既 theme都係一樣
body combat 為例
1) warm up + lower body warm up
2) combat 1
3) power track 1
4) combat 2
5) power track 2
6) combat 3
7) myanthai
8) power track 3
9) conditioning
10) cool down

如果無 new release..一定悶死我....但舊 release 好玩好多... 新 release 太難... 好難 encourage 新人去玩

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-10 00:00 發表

原來如此..... 原來轉得咁密, 我初初見到new release, 仲以為係轉version,  原來係3個月就有一次... 咁我真係應該去跳多d
thank you ee

通常 launch 之後既一至兩個星期都係玩 new release... 之後就會 mix 番埋舊 release 一齊教 gala~
所以堂堂既歌未必一樣 ga~ (當然呢個好 dependent on 個 instructor)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Piccolo 於 2009-3-10 09:28 發表

bicep 少咗single,但加咗好多bottom half
shoulder 以前淨係開頭做push-up, 宜家最尾都要做
lunges 中途加插3/4 squat, 絕對想死
不過啲tracks普遍短咗少少

上個 release 好似已經有呢樣野....
我好想扔走支 bar....

我覺得 squat 係一個 release 比一個 release 難
d tracks 其實都短0左.. 以前 squat 同埋 back track 好似做極都唔完...
不過我傷番之後又有半個月無做.. 做極都加唔到重... 仲要愈來愈輕...

升級   0%

該用戶從未簽到

初心者..勿穿拖鞋....

寧願拎兩對鞋....整污糟0左回家再洗