香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 8)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

真架~
我仲要點"納:燭tim架....

唔信可以問下一d ssp隊員,事關佢地上過黎我屋企放行李架以前~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-2-20 11:56 發表

Catcat, 我同你住得都近, 等我哋個朝分咗d嘢再一齊拎去啦, 重嘅話可以到時分D俾KK拎, 話晒我哋幾個都係山霸隊員, 有重擔當然一齊分~~

我個朝會試試行李重量先~
太重才分d過你同kk..

升級   100%

該用戶從未簽到

咩呀......豹豹+活活...你地222唔係行山咩..?
又關華華咩樹...?佢都唔去行山....

唔明....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 美洲豹 於 2009-2-20 14:54 發表
我想問若果佢跑完先join我地,我地會行到去邊呀?

佢一個人上黎行山搵我地....唔多好喎....我怕佢一人會危險,又唔識路.....
而且,222個日我地係山霸training,joejoe應該會快步行喎....到時行行下又等下甘咪train唔到我地d speed囉~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-20 15:09 發表

CATCAT . 因當日華華都係北譚涌比賽 . 我本身己為開跑是9點 . 佢跑完返來都是9:45前.未諗住 等埋佢再追你地lo
誰知依架是930開跑者 .同我地起點依架在渡假屋 .....所以現在有點難度 .....

icic....
我建議華華下次先join行山啦~因為時間夾唔到....

最重要係因為今次我真係想train下我個山霸....
你地都知我上次跟joejoe去過一次pre-trip衰左,今次係我3月7日比賽前既最後一次training....
所以我預左今之是刻苦之旅,盡可能我都唔想拖慢行程~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-20 15:22 發表

OKOK . 當然無問題喇. 都是我地一相情願想華華來  ...佢無cfm 的 .sorry sorry

傻啦~~唔使sorry~~華華都係自己人....
因為....我真係好認真希望自己可以跟到joejoe 既步伐,完成個山霸比賽~

其實,joejoe以前曾經參加過2次山霸,2次都係因為同隊既partner行唔到(受傷了)而被迫退出比賽.....
我知佢對今次既比賽好有期望既.....at least都要完成~~
但係上次既pre-trip,我係第4個check point已經衰左(時間fail左),唔單止對我好大打擊,我相信joejoe同fung sir都好失望~~~~

所以,對我黎講....今次係最後一次且要加倍努力既training....

謝謝大家~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-20 15:58 發表
joejoe . .希望我地玩時吾好影響你地training 為大前提 ...........

唉.....不過講就話係快步行唧....
到時可能行得最慢,拖慢行程果個又係我~~~

嗚嗚~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 美洲豹 於 2009-2-20 16:47 發表

好呀~^^~yeah~~~~~~~~

甘你地到時小心d啦~~~~
山上見啦~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-20 17:00 發表

ching 佢老人家吾OK. 你未指意呀.......

豹豹都識定向嘛....

甘即係個日會分2隊人,其中一隊(豹豹,活活 +ching?)會接華華...????

升級   100%

該用戶從未簽到

隻為食豹發忟憎囉~~
呵呵呵..

升級   100%

該用戶從未簽到

豹豹:
我買左好多肉呀~
你地班肉人到時可以大食一番~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

to peter:
歡迎詞....龍龍,活活都講晒囉...
我地ssp街坊小隊"丙成"左長跑網既傳統~~跑步無分彼此,無論男女老幼都無任歡迎~~
恆恆ching都算係SSP既街坊,他有2個寶貝女啦,時間夾到都會join我地跑步,你同佢傾湊女經就最岩~~佢成日都話怕同我地有代溝....但以我觀察,佢次次都玩得好開心喎~~~

to 法法:
昨天我睇到你話同個friend借左一箱化妝品.....
我覺得你執一下好d,唔好帶甘多去,怕你會太重.......加上我地2nd日又玩單車~

to cc:
""咁22號是否9:30在麥理浩夫人度假村等?""
sorry呀~~我一向行山都係跟住領隊,不問詳情既~~
不如甘啦...你介唔介意我將你mobile俾joejoe,等佢電話同你講清楚????
我怕我代言會點錯你路....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-21 10:46 發表

thank you 啦 catcat隊長,你哋26/2決定地方call 我啦,如在kln bay 我過來揾你哋吹吓水,另外你哋在ssp會星期幾出現?等我過來跟你們D年青人學吓嘢...

26/2如在kln bay個場我就去唔到了,因為我逢星期四要上堂呀....
至於在ssp跑步...以前通常會在ssp出發,一大群人跑街去尖沙咀或大圍(由大埔道上)....有時則跑ssp運場場....
不過,近來我地多數join其他區既跑步活動,如圍圍及kinkin在既沙田梅子林跑,因為沙田個邊空氣好,唔使好似在ssp跑街甘吸塵~~
查實,來來去去都係我地lee大一班跑友,我地周圍跑既~~~

貼貼圍圍及kinkin既梅子林跑:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3801&extra=page%3D1
佢地24/2有跑步,我會join~~~
ching你個日有空都可以在樓上報名~一齊跑及見下大家~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

轉貼~ 幫手宣傳一下~~有無隊員去呀~~??

報名請到:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3801&extra=page%3D1

2.24夜探梅子林第3回 -- 含梅疾走,踏步尋梅
集合地點:沙田運動場
出發時間:20:00  **準時出發,請早到場更衣熱身**
路線     :沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林閘口 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖  :http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程     :全程約12K (梅子林路一段約為1.9K)

記錄時間:上斜-7'53  全程-51'38 (記錄保持者-sleung2002hk)

報名:跑手可於此貼留言或直接到沙田運動場集合出發,長跑網綠衣為記(如有的話)。

第3回特訓安排:
大家先於運動場集合,然後一齊慢跑到梅子林路口,等齊人再一齊衝上梅子林,到達閘口後再慢jog回到梅子林路口,等齊所有跑手後或再作小休後,然後一齊用各自極速跑回沙田運動場。
Cool Down + 沖身換衫後於21:45前完成訓練後往宵夜。

P.S. 如跑手想多吃一粒梅子(加強上斜訓練),可自行安排提早出發。

第3回參與跑手名單:

1. 圍圍 (只準宵夜)
2. Kin
3. 停雲慢步
4. catcat

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-21 12:18 發表

hello catcat ,24/2梅子林我應該會去,你哋呢?但我跑得慢驚跟唔上大家啫....

哈哈....好呀~~你上去報左名未?
怕跑得慢?放心啦....次次跑步都係我包尾既~
大家志在參與,快同慢都無相干~~

梅子林個跑,一向都受歡迎,上星期梅子林有差唔多2x人join呀~~
另外,ching可否pm回覆少少details呀??

升級   100%

該用戶從未簽到

to 活活:
我星期六長短周架~

~~賜名通告~~
1. 山山 (原名山比_
2. 火火 (原名火仔)
3. pp (原名peter)
4. micmic (原名michaelyw)
5. 波仔波仔 (原名波仔~波仔ching好抗拒用"波波"這個藝名,教特賜雙疊名)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2009-2-23 09:34 發表
山火

登錄/註冊後可看大圖

Don't let them hiking together

登錄/註冊後可看大圖

係呀係呀....
佢地拼埋好好笑~~~
山山火火

升級   100%

該用戶從未簽到

各位早晨~~
簡單匯報昨天222行山~~
我地一行12人玩左5個check point,大休煮飯時都4:30pm....餓死~~

今次report,要逐個多謝下:
1. joejoe:幫我地拿cook set及爐,氣等...又帶埋營帳,個backpack鬼甘重~在每個check point時又唔加意見,任隊友仔玩地圖定向~~
2. 圍圍:沿途"邊擦"我.... 及幫手食甘多野~~
3. 波仔:幫我調教個backpack....原來我買左後一直教錯左身位~
4. 豹豹:周山跳好鬼活潑,沿途又會唱下歌娛樂大家~~
5. 活活:唔使講啦~成日鼓勵我,叫我唔好放棄~~
6. kk:半推半就下幫我拿左幾罐罐頭~~~
7. 迪迪:原來她後半場胃痛得很利害,痛到喊....我之前都覺得她有少少唔對路(唔多出聲又無咩笑),我仲以為她是拉傷了大脾的緣故.....後來才知她是胃痛....在大休煮食時她還忍痛同我地煮午餐肉....
8. 華華:多謝你代小隊護送迪迪提早回西頁市~很有風度呀~~
9. 比比:全程也自發性做殿後工作,照顧行得慢的隊友~~
10. cc:幫手做好多執頭執尾的工作~~
11. runrun:ctse雖然ctse膝頭有傷,但全程行動超靈活及好好耐力~沿途仲同joejoe猛甘分享行山趣事.

期待下次再玩過~~

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝joejoe,圍圍.活活及cc既照片.....遲d應該仲有迪迪d相~~
有幾張我覺得幾好笑既,轉貼上黎:

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-2-23 12:22 發表

活活,都應該好饑餓!

昨天個個都好餓呀~~~~~