香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 8)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-25 17:55 發表
KLN BAY .要吾要鎖頭架 ????
我無帶呀. 如耍.到時吾該搵個好心人收留下呢?

放心...我有帶~
活活ching唔介意咪一齊law~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-25 23:44 發表

華華你傷左咩?今日龍龍冇你一齊跑,佢有d 寂寞....." />" />

X 2
華華你要快些好起來呀,CATCAT話SSP小隊要攞獎,靠使你同龍龍架。
今晚龍龍頂左你個位做帶跑員,衝完圈佢又好似你平時間一個人加操,真係好勁呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝catcat既報告,衝圈果part等我來打返個小報告啦:
呢晚衝圈特訓由SSP小隊召集,魔鬼教練batbat主理,參與既長跑網跑手有成2x人真係好熱鬧。
頭盤 (基本動作練習):
今次練提腿動作,batbat教練稍為講解後就開始800m提腿跑,之後係個別隊員(mandy、catcat、cc、恆恆)動作示範及討論,跟住一齊再走多800m提腿跑練習。

主菜 (800m快/400慢 x 5 sets):
分快組及超快組,target pacing 分別為 2'00, 1'40/圈,我自己因為之前一日跑完覺得腳冇事可以加強度,於是join超快組,由SSP小隊快腳龍龍帶跑,自己時間(其他隊員都可以報一報自己時間):
1) 1'34  1'38  (2'21)
2) 1'39  1'37  (2'26)
3) 1'35  1'37  (2'37)
4) 1'38  1'40  (2'44)
5) 1'39  1'32  (3'08)
頭2 set因為龍龍留力,所以都可以跟到主群跑,之後主群加速開始跟唔住,第4 set第2圈仲稍為慢過target時間,最後第5 set直頭比主群遠遠拋離,不過最後一圈自己都谷盡試下跑到幾多,返到終點問返龍龍佢尾圈竟然快到1'25,簡直係勁呀。

P.S. 九龍灣個場好多人又要等locker又要等沖身,仲有地點好似唔係咁方便,同埋跑完食野比較貴(今次每人$50),所以下次特訓希望可以去返SSP運動場。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-26 12:43 發表

昨晚女子組衝圈情況簡佈:
昨晚活活帶住女子組隊員衝圈, 上線時有活活, CC, Mandy & 我四人, vv同catcat就一路在外線慢跑 hgj091" />" />hj
我地慢跑一圈後在起步點又見到山比, 活活一手捉埋佢一齊衝 800 in 4:00. ...

菲菲:
唔緊要啦....可能呢排大家跑多左比較攰,今次做唔使個program下次做返啦~
不過琴晚聽妳話有d膝頭痛,咁就要休息到唔痛先好再跑,唔好學我咁任性wor。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-26 12:48 發表

圍圍傷癒復出, 仲好跑得, 好嘢

琴晚果課都ok滿意呀.....不過龍龍先真係勁呀!
龍龍:
真係可以諗諗29/3搵埋華華一齊組隊玩返個比賽,有機會架。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-26 12:51 發表

咩你自己都知咩...????

呢樣一定知....但係性格既野好難改!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-26 11:33 發表
琴晚個個都好有火. 除左我之外." />" />
跑極都跑吾起 . 個大脾同膝頭仍然殘留左星期日行山d "雨" 酸 係到" />" />
今日對脾好累呀......" />" />

活活:
咁星期六日妳掂唔掂呀....不如我幫妳頂住玩遊戲果part野,等妳可以參與遊戲relax下呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-2-26 14:51 發表

Catcat,  山霸前果幾日唔好去得咁盡呀, 自己就住啦~~

X 2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-26 14:51 發表
各位隊友:
我剛剛在隔離區睇到白白ching出既post
14.3有跑呀...有無人有興趣?

轉貼:
14.3 屯門引水道至公奄引水道來回 ~ by peteruno

距離:約十九公里
約跑日期:2009年3月14日(星期六)
集合時間: 下午 ...

要上獨木舟班....去唔到啦,可惜!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-26 14:56 發表
joejoe + 圍圍:
知啦...我下個week 有事,梅子同ssp都黎唔到~~~

哈哈...妳都改得幾快wor~
咁4/3 SSP特訓,係咪已經book實左batbat教練架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-26 15:01 發表

nonono....
我一早都話唔黎得啦~~因為個兩日有野搞~~

只是我有負責感,代你地出post咋!!!!
仲怪我~哼~

4.3 SSP特訓...好似昨天大家一齊家既,batbat應該ok既個日..

catcat:
sorry呀...因為見到梅子林個post有妳名,所以以為妳報左名。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-26 17:10 發表
9.3 獨木舟shopping + 開會團 ~ by catcat
除了故有的跑步活動外,我們SSP小隊打算在這個夏天玩埋海上活動~
向三項鐵人的目標進發~~~

我們除了將會搞泳術改良班及學習潛水外,亦會跟joejoe租獨木舟出旅程,穿山過海 ...

馬馬:
梗係唔得啦....租獨木舟最少都要有3星章先得, 唔係我地邊使去報名學wor~
不過應該好易pass....攞定除時可以約埋一齊去玩, 好爽架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-2-26 17:29 發表

"柴"水3分鍾 都幾咁喎..

7兄係咪都有興趣一齊學呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-26 17:49 發表

大圍兄而家上堂未?你會晌邊度上呢?

暫時報左 14/3 黃石(1星), 29/3 大尾篤(2星)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-26 17:57 發表

大圍兄唔洗一個月可以有三星

馬馬:
3星好雞咋....你肯去報就多數攞到~
catcat隊長而家都好似係中級啦....我要以佢為目標架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-26 18:18 發表

圍圍. 你琴晚仲好擔心考吾到一星架..." />" />
依架又話好雞 ......" />" />

琴晚突然比妳嚇一嚇....以為真係好難~
咁今日睇返joejoe同catcat講返....應該好易pass既~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-26 18:22 發表

好,一堂一星快d搞掂佢

我都係咁諗...搞掂之後可以跟joejoe一齊出海玩, 諗起都開心~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-2-26 19:44 發表

今日真係累死人...我 邊到快喎...只係日子有功...我都係呢2個月先學人沖圈..

報下琴晚時間先....我無計圈表呀...所以只係記到800m 圈時間

1, 3:09s
2, 3:11s
3, 3:07s
4, 3:00s
5, 2:53s ~~~~~

本身 ...

龍龍:
睇來你已經去到"玄武七段跑手"既level

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-2-26 20:01 發表

傻啦...我都未追到華華...

之前仲話你10k跑44好快唔記得邊個比賽....o個時我跑緊48...

但依加我feel 到自己真係快左啦...10k 應該under 44...

幾個月快左4分鐘......再快多4分鐘唔知要幾耐呢...ghu" />" />" />" /> ...

應該係講石門10K呀.....
唔使feel啦....你而家一定唔止跑44'~
我都唔敢估你可以跑幾快....因為琴晚你尾個兩set實在太快仲要唔係太辛苦果隻,衝完圈仲要未夠喉再玩多幾圈,我好想知你加操左幾多同咩時間?
華華又係恐佈....係咁易操下都可以跑咁快....如果操埋耐力真係唔得掂。