香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 8)

關閉 [複製鏈接]

升級   44.6%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-9 17:03 發表

其實我習慣0左自己一個人去做 gym... 我好少約人去占

既然你係 california.. 我就介紹你上下 groupX.. body pump, body combat 同埋 spinning 都十分之好玩
    如果做 weight lifting.. 一星期兩次 body pump 都夠 ...

x2
    為咗練渣馬,白交咗兩個月California嘅月費(我番中環嘅),仲因為長跑收晒身,冇晒啲肌肉
    依排做gym做番夠本 ,一星期去四次,其中兩次bodypump(星期六launch 咗bodypump 69, 想死 ),另外兩次主力強化雙腿肌肉

升級   44.6%

鬱悶

讀書時期 (1x年前)考咗3星,但係唔知放咗張Cert喺邊 可以點呢?

升級   44.6%

鬱悶

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-9 22:41 發表

咁快有 new release
    FF 最快都要下個月 launch..

new release 好唔好玩?

bicep 少咗single,但加咗好多bottom half
    shoulder 以前淨係開頭做push-up, 宜家最尾都要做
    lunges 中途加插3/4 squat, 絕對想死
    不過啲tracks普遍短咗少少

升級   44.6%

鬱悶

原帖由 emma 於 2009-3-10 00:00 發表

原來如此..... 原來轉得咁密, 我初初見到new release, 仲以為係轉version,  原來係3個月就有一次... 咁我真係應該去跳多d
    thank you ee

除咗冇咁悶之外, 亦可以避免肌肉適應, 有助保持運動効能

升級   44.6%

鬱悶

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-9 21:22 發表

Piccolo ching:
    反正掉低咁耐,咪再考過當溫故知新law....
    到時咪可以一齊出來玩law~

咁咪要從頭考過