香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 叮叮噹
打印 上一主題 下一主題

3.21網友約跑 - 日落南生圍(20.2k) 歡迎齊齊食晚飯.

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

舊B仔後面是好多大排檔..但真係勁多人...勁嘈..勁雜...
泰祥街個邊有幾間..(不過可能對大家遠左D)...

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-12 14:01 發表

邊樹來?都可以試試。

咪大榮華個邊囉..好遠呀..

另外..元朗廣場後面巴士總站..有大排檔..不過真係正宗大排檔囉...不是舖頭個D..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-12 14:05 發表

哦﹗....閣下無追 POST ﹗小弟提議咗河邊 B仔後面。

另外元朗稻香後面有間日本嘢,以前經常去食午飯,價錢 OK 的,而因位置算辟,較少人,晚飯則唔知如何,如果我們咁多人,應該己可以包了場。

我無所謂呀...大會決定啦...
但可能情緒激動C兄姐們高談闊論時...嚇親D老細...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 爆兩K 於 2009-3-12 14:08 發表

不是千色甘遠,是教育路康樂路交界,往屯門 / 佐敦的小巴站隔離。康樂路休憩公園側邊。該處叫仁樂坊。

哦..呢間又ok喎...垃圾站個處....有間金毛狗店....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-12 14:14 發表

D味勁唔勁先?

我好少行過邊..食過一次...垃圾站是另一方向..味就無既..
係有冇咁多位姐...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 晴朗 於 2009-3-13 08:51 發表
呢兩個禮拜學校考試, 所以比較得閒, 昨天又去走左轉,
對321條路有以下意見:
1. 球場起步後靠體育路的左方跑, 即劇院的一方, 以便轉入十八鄉路的左方, 此舉可避開原築的地盤。
2. 公庵路較窄, 亦比較繁忙須人車爭 ...

晴朗兄..試路...
自己雖然無份跑...不過我諗321當日頭段成隊一起跑...無咁易走失..到博愛後又非常好跑..少D機會走失

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 晴朗 於 2009-3-13 13:58 發表

Parco 爸可唔可以借d"工具"用用?

晴朗兄想借咩...莫非與飛虎兄有關...???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-17 12:03 發表

當日完成比賽之參加者,將會有速行兄設計之電子證書提供。

登錄/註冊後可看大圖

元朗大球場位置如下圖所示。

唔加個半程時間...?

升級   0%

該用戶從未簽到

頭先回家前係油站入左貨...
24支X3 共72支..各位有本事就飲晒佢...
另外...有人參糖及朱古力...鍾意就食晒佢...
(其實想買得力素糖..但十幾廿年未買過..未有時間找..找到再後補)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-3-17 22:42 發表

Parco兄,多謝晒呀,要唔要小弟幫忙買得力素糖?

平兄...岩岩有位變左性既C兄PM小弟...已有安排...
平兄唔水操心..開開心心跑入來啦...等你呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

老老實實...321晚..會不會一起開飯...
如不會...小弟要買定食送煮飯喎....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-3-17 22:51 發表

梁妹?

有其他野要幫手即管吩咐!

收到風...吹唔到雞個位...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-17 23:11 發表

Parco爸,

辛苦曬為大家預備補給, Thank you.
豆豆同Parco都嚟嗎? 好想同佢地玩啊!

好多版之前咪約大家一齊食晚飯左囉!
地點元朗廣場後"池記"真正風味大排檔.

叮叮姐...
收到..預我兩位..
321..只帶豆豆女..Parco少見大場面...費樹佢失禮..留守家中看屋..
321...各位全部回程後我先回家放低豆豆...再出來池記匯合..
如果大吉利是..有C兄/姐腳仔唔聽話未能回程...
請早揚聲...司機舉手示意作實..可送回運動場...座位有限...

升級   0%

該用戶從未簽到

擒日小弟第一次入元朗運動場跑..
locker得十幾個..仲要有三個壞左鎖...
我諗各位會唔夠用...要到隔離劇院借用...

另外..
眼見球場波友應該不會佔用locker...
見佢地個個都是在草地上換衫換褲...

所以如要用球場locker可早點到場...
或到劇院借用...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-3-18 10:16 發表

元朗運動場唔止十幾個locker
樓上更衣室都重有,不過就靜d

下...
七兄...多謝報料...
小弟擒日6點幾到...無locker用..仲諗住走人..後尾死等先等到一個...
原來樓上有...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-19 15:20 發表

是否即跑過了油站,在迴旋處前的行人隧道?

是..
相片中直去是蜆殼油站..再前D是拗頭迴旋處..
下面其實是行人隧道..可通往南生圍..
當然過橋亦可..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-21 23:55 發表

犀利﹗幾時影?

登錄/註冊後可看大圖

Kindis...
急問..請教..請指點迷津..
此位置在何處...
小弟真係想到此處一遊..
謝謝...

升級   0%

該用戶從未簽到

我又講下今日感受先...
食完中午回家途中..已感非常炎熱(是翳焗)
突然收到Ken兄來電...水呀..水呀...我要水呀...
得..我就掉個頭...車箱水去運動場先...
之後時間無多...小弟都要趕回家準備一下...
去到南生圍尾段...大概十幾分鐘後...
就見到先頭部隊殺到..我就舉機影啦..影完..位C兄同我講句..吹水...
我又R晒頭..咩事呢..之後得知有天水圍吹水會參與...

各跑友們..陸陸續續來到...小弟亦影下停下又影下...
小弟不才..今天大概影到9成跑友..剩下的一成..唯有下次再補飛..Sorry..
之後影下合照及各跑友們陸續回程...
小弟亦起程殺回運動場再回家...再去池記開大餐...
最後...多謝主辦單位及出心出力各跑友們是日安排...

升級   0%

該用戶從未簽到

Kandis..唔該晒呀...條時光隧道..我會去找找...
superimac...你圖中個處我知有條疑似隧道...都是綠色...
唔好意思...小弟無啦啦要找隧道...