香港長跑網  - 長跑長友

樓主: peteruno
打印 上一主題 下一主題

14-Mar 屯門引水道約跑

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原來叮叮噹釣緊大魚 有無放魚餌呀?? 比d好野食應該容易d上釣喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-26 00:50 發表

NC姐,閣下係唔係想自投落網?

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-26 00:53 發表

妳想食咩餌呀?" />" />jhk  定係自動自覺游入嚟呀?
唔好要我咁粗勞啦!

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-2-26 08:54 發表

nc ~ 叮叮噹用雞來引我上釣架 !! 偷4 雞(4k) ~ 你來分d 啦 !

我不是大魚, 係魚毛, 通常都會自投落網.  不過, 等我游多陣, 遲d再confirm

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-26 14:55 發表

想呀!~~會盡快confirm
等我係ssp個邊搵多d人過黎先~~

ssp拉大隊去的話, 我這條魚毛可能快d上釣

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-26 17:21 發表

我追左你地之前d post.....lee條路係咪好斜好甘架...?
有無上次個死畢拉山甘斜...???
" />" />hjghugh

上次alex個畢拉山15k....我半死甘跑左2:50分才完成...
中後段又好肚餓,又問ching攞野食~~

catcat畢拉山都跑過, e個肯定易過借火   

我就   都係游吓先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-2-26 17:16 發表

唔好理,報咗先....好好玩架﹗

ken兄係咪想講越辛苦越好玩

升級   0%

該用戶從未簽到

那段路行山應該行過, 咁難得有一班傻人陪跑, 真係未試過. 就把我跑山 的第一次(唔知會唔會係最後一次 ) 給屯門區吧 屎就屎啦

白ching,

請預埋我吧!!!   我又來返呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-27 00:11 發表

x2, NC唔好三心兩意囉!
我地都係偷新鮮, 跑完一次, 可能冇下次架!

機械貓, 真知我心意

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-27 10:04 發表
咁熱鬧,咁多人跑山去...

cookie姐, 來來吧!!! 有埋閣下, 就更熱鬧, 好玩了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-27 12:22 發表
轉貼左係ssp成幾日.....都無人上釣....

唔理佢地啦,我會到~
麻煩白白ching預埋我呀~

好呀!!! 有多個ctse上釣了, wooooo.... 真開心

我估貓ctse來, 遲d都會有ssp成員來的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-2-27 15:07 發表
14/3 報名
21/3 要上課 不來了

Kin in Running

勇士終於報名喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-27 16:45 發表

貓肉釣左大隻堅

什麼可以釣大隻添呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-2-27 17:19 發表

NC ,唔好玩啦.果度係山路呢架,會出事架,,,

原帖由 kenneth 於 2009-2-27 17:25 發表

x2 嗰度去小欖好甘的﹗唔好逼佢來。

yes sir.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-13 11:11 發表
唔好意思..
想問下若搭962的話,去運動場都唔遠, right?!~

好野, cookie姐到, 明天一定...
很開心了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 anson 於 2009-3-13 13:27 發表
我聽日都呢呀 !!!

好呀!!! 安神一起來返 安神越跑越勁了

升級   0%

該用戶從未簽到

今天一行26位跑友健兒在兆麟運動場出發, 經置樂花園上引水道. 小妹大鄉里出城, 第一次跑引水道, 以前都是行引水道的 (行山), 見到條引水道就頭痛, 行極都有, 轉極都未到!!!

今天頭5k左右, 例牌對腳超級緊, 心想今次死喇, 越跑越慢, 很快地叮叮噹及iris已拋離很遠, 不久anson也從後趕上, 幸好有anson在旁陪跑, 傾吓笑吓唉吓, 之後在上大長甘前, 我們看到一群黑山羊, 這是第一次在香港看見山羊, 很驚訝. 跟著便是攞命大長甘, 自己死都唔比自己行, 雖然個速度比行是一樣 (甚至慢過行), 但也維持跑的姿勢, 彎完又彎, 先後看見堅及7兄健步如飛地上來了, 時間漫長, 一切也停頓了, 只有自己的喘氣聲. 慶幸最後都"冷"到上頂, 上完便落, 之後看見叮叮噹及iris回頭, 心想一場來到, 點解唔跑埋去呀!! 過了黃泥墩水塘壩, 開始見到元朗, 很開揚很美, 於是唔考慮得咁多了, 繼續去吧, 屎就屎啦 不久kandis也從後跑得很輕鬆地趕上前了, 並且有很多ching回頭了, 很奇怪有ching說還有1k多到折回點, 也有ching說還有數百米, 真係唔知信誰   

之後地膽勝哥也從後飄到, 示意我們還有數百米便到盡頭, 接近盡頭折回點處, 風景真的很美, 他還講解了這兒叫公奄的由來, 原來山下有一間奄堂, 但為什麼叫"公"呢?? 我現在又記不起了

之後回程, 勝哥, 堅及kandis便越跑越快了, 之後更不見影蹤, 幸好還認得回程路, 在最後數k引水道上, 白ching從後追上, 並以很慢的步速陪跑到終點.

最後有16位跑友一起吃晚飯, 之後更有一班屯門友不厭其煩地送我們區外朋友去車站. 今天很多謝白ching帶我們跑了屯門公奄, 也很感謝一班屯門街坊熱情的招待, 真係很有家的感覺   期待下下次繼續新界遊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-3-15 10:47 發表

NC姐的確好野,跑得完全程.下次再來屯門作客,小弟請你食黑草羊腩煲.

有勞平兄發掘多些新界西路線了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-15 11:40 發表

係咪捉上斜前0個群黑羊黎煲!??

有勞屯門ching要跑多幾次捉黑羊喇   

昨天真好運給我們碰上黑羊, 那兒是白ching主場但他都未見過, 昨天他都沒有碰到呀!!!