香港長跑網  - 長跑長友

樓主: onon
打印 上一主題 下一主題

邪神霸腿傳功大會 <1> 操後身體狀況滙報

關閉 [複製鏈接]

升級   61.95%

該用戶從未簽到

Onon

報名, thank you!

left3

升級   61.95%

該用戶從未簽到

過了一日,身體狀態和大多ching ctse 一樣。但星期五必定再來!

我以住都絕大多一個人練跑,長跑都係兩三個鐘,成日都以為練足時間,俾足里數就夠。但ching講得最正確! 練好基本功,加強體能先係

升級   61.95%

該用戶從未簽到

過了一日,身體狀態和大多ching ctse 一樣。但星期五必定再來!

我以住都絕大多一個人練跑,長跑都係兩三個鐘,成日都以為練足時間,俾足里數就夠。但ching講得最正確! 練好基本功,加強體能先係首要任務!!

其實除左邪神ching呀肉體訓練外,對我同樣重要係ching對我呀思想訓練。任何運動開心得來都要吃D苦,但我覺得練長跑要比其他運動要吃得更多苦,半馬全馬對我地凡夫俗子係2粒4粒,甚致5粒鐘呀體能極限大挑戰,除咗身體要頂得順外,精神上都要配合,老實講,一個人跑,肯定無去到琴日咁盡,邊會再叫自己俾最後5組"交差"呀! 原本聽到,真係想講: 唔係呀! 但想起D比賽,最後有冇gas都真係靠呢D同個意志先得ge.

多謝邪神ching share訓練經歷,真係字字真言。我都信要跑得好,都真係唔少得D痛苦!

星期五再見!