香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 華哥
打印 上一主題 下一主題

買跑鞋地點

升級   12.11%

該用戶從未簽到

琴日入手左Skysensor Breeze wide, 頭先諗住試腳10k......嘩!!! 唔係講笑....真係有d飛o既感覺!! 腳板舒服都唔知點形容.....痴左線咁跑.....完全唔覺倦, 望一望隻forerunner, 原來已唔經唔覺跑左12k, 呢種感覺從來未試過~~
不過依家有d擔心, 因為我操得好密, 對skysensor太正唔想佢咁快打柴, 想買多對GT2130 SW輪住操, 各位師兄有咩意見??

升級   12.11%

該用戶從未簽到

唔係賣廣告喎~~ 堅覺得係好野~~~
ck入手...折左$855

升級   12.11%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2009-3-24 00:59 發表

重勁過广告。唔明"ck入手"點解?Skysensor 是否有分W和SW版?

CK Sport 體育用品~~ Only W vision~~

唔好問我CK O係邊~~ 費事又話賣廣告

升級   12.11%

該用戶從未簽到

原帖由 Ringo 於 2009-3-24 11:21 發表

ck 有無唔係wide版?

大量~~ 重有好多color 選擇

升級   12.11%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2009-3-24 12:11 發表

thank you, 我上網查到地址了。公道自在人心,師兄唔好介意。

傻啦~~ 我心肺功能都算唔錯, 邊會咁小氣~~ asics又唔係我老豆開o既...駛鬼同佢賣廣告咩~~
不過可能我琴晚太興奮, 所以段野好似有d跨o者~~ 因為我著開mizuno, 未試過呢種軟熟o既感覺o者....

升級   12.11%

該用戶從未簽到

原帖由 Ringo 於 2009-3-24 22:34 發表

CHING 你買skysensor前有諗過買他化嗎?

有!! 不過skysenser係flat type, 比較o岩我跑法, 二來他化d石墨粒粒好似冇咁耐用. 不過遲d可能會試下他化TS 系列, 用黎操速度!

升級   12.11%

該用戶從未簽到

原帖由 新類型跑人 於 2009-3-24 22:36 發表

九龍城C記小弟之前也去過,雖然有很多東西看,但還未幫趁過。因店員對跑鞋的設計和功能所知有限,實在滿足不到我這種“裝備王”在技術上的複雜問題(但總算比波鞋街那些連跑鞋和便服鞋也分不清的店員好),所以小弟 ...

哈哈!! 我都係咁!! 運x國真係專業好多, 九龍城款勁多勁齊, 但係d sales只係好過d大型連鎖店少少, 不過都非常nice!

升級   12.11%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-3-25 08:52 發表
Wow, e道好毒!

哦... 只係有好野, 大家分享下o者!!
宥時覺得跑步時都幾lonely, 所以上黎同d跑友人傾下冇咁自閉o麻!!

升級   12.11%

該用戶從未簽到

原帖由 Harvey 於 2009-3-25 21:40 發表
昨天買了一對 Skysensor Breeze (Wide)

歡迎加入Skysensor Breeze Fans Club~~

升級   12.11%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2009-3-25 23:14 發表
快些出報告,我也常用rider跑。想試新野。

OK~~ 今個星期六著佢去操30k LSD, 之後馬上報告~~

升級   12.11%

該用戶從未簽到

原帖由 Harvey 於 2009-3-25 22:29 發表
未試跑呀。這是我第1對的Asics,著開美記的Rider 11, 12 和 Aero 7,一直想試下Asics的跑鞋。
HK$855 ,今個月大人發放的糧響已用盡

ching!! 開左封未? 開左就發表下感受, 順便又放下劇毒.....哈哈

升級   12.11%

該用戶從未簽到

原帖由 Harvey 於 2009-3-28 16:33 發表
未開封呀, jlkw ching, Alex 兄!  近排比較忙, 天氣又不好, 沒有機會穿新戰鞋跑返轉。新鞋穿上去的初步感覺真的不錯, 日後再同ching 分享一下落場實戰感受。

o岩o岩操左30k, 初段依然相當舒服, 跑得非常輕鬆. over 20k後, 因右膝有傷未完全recover, 唔敢去到太盡, 而skysensor俾到既support亦好足夠, 總括黎講, 呢課LSD操得相當愉快, 起碼右滕外側果條IT BAND冇痛~~~