香港長跑網  - 長跑長友

樓主:
打印 上一主題 下一主題

2009.4.26 沙田越野道路混合賽

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

呢個比賽上年我都有玩,穿wave rider絕對可以,我跑樂善盃都是穿它。

前半段是山路,留意一開跑時是約60米的上斜路,都幾金。
    最好起步儘量在前排位置,因起步不久後會有一段路及上石級非常窄,
    只可容一人身位,舊年我就因為遲起步,結果在那段窄路要排隊,那時
    又焗又熱,攪到大汗叠細汗。
    中段有段落斜,都是又窄又滑,我都見有唔少人sin 低。
    後半段即由梅子林落斜跑回小瀝原則全是水泥路。
    我舊年就是在山路時去得太盡,結果到平路時冇貨。

以上資料希望大家有用。

升級   100%

鬱悶

原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-12 22:49 發表
    如果俾我就唔著wave rider~真係幾重~9k路~有一半係平路
    wave rider都幾辛苦~可以試下aero7呢~有support得黎又唔會太重
    ps:我係著spacer的

舊年我是着Idaten的

升級   100%

鬱悶

今天下過那麽大雨,明天比賽路段一定非常濕滑,
    各位Ching Ctse務必要小心為上!

升級   100%

鬱悶

原帖由 peteruno 於 2009-4-25 14:27 發表
    runrun 明日你去唔去呀?
    白頭佬

白師兄,

真的唔好意思,電腦被兒子們一直霸着用,現在輪到我才發現你的post。

今次賽區雖然很近我,但因有事不會去了。

升級   100%

鬱悶

首先恭喜各位師兄師姐順利完成今日之賽程!

再恭喜Carvey師姐順利完成人生第一個長跑比賽,
    咁好玩,相信你會再接再勵的了!

更要恭喜白頭兄及梁兄兩位得獎!

我今天來不到替大家打氣是因為一早約了朋友行山,
    在川龍飲完了茶,上去大帽山農林站起步,
    行甲龍古徑,據揀這條路線的朋友說全程約五公里,
    是逍遙遊,但全程都是落斜山路,今天下著雨,石面又
    濕又滑,滿是靑苔,每一步都步步為營,所以十分
    體會到各位師兄師姐今日的賽道絕不容易;
    我都不小心被樹頭絆跌了一次,其他朋友都差不多
    無一幸免跣低過,最慘有個朋友帶了八十多歲的爸爸
    和七十多歲的媽媽來,兩位老人家雖然一直都有行山,
    但今日都苦不堪言,伯母跣低過,世伯更跣低到連行山
    鞋都爛埋,雖然路程唔算長,但因路太濕滑,大家都行
    得頗狠狽,我的小兒子更跣低了11次,成為眾人之冠!

升級   100%

鬱悶

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-26 20:44 發表

runrun ctse:
    妳地又老人家又小朋友落住雨行山真係幾危險咁wor,希望來緊5.24個行山團天氣唔會好似今日咁,到時大家可以行得開心又放心。hgj091" />" />hj

我都係咁希望啦!

升級   100%

鬱悶

原帖由 peteruno 於 2009-4-27 16:18 發表
    平兄,我有黎到。來去匆匆,領獎後即走,趕返屋企瞓覺。今次賽道山路好跣,跣低左我依條魚,真係撻生魚。雙手又黑又踵。

白頭佬

白師兄,

祝您對手早日康復!