香港長跑網  - 長跑長友

樓主:
打印 上一主題 下一主題

2009.4.26 沙田越野道路混合賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-3-10 12:30 發表
主辦:香港馬拉松推廣社
日期:2009年4月26日(星期日)
地點: 沙田小瀝源村停車場
起跑時間:上午8:30
賽程: 約9公里
截步報名日期:2009年4月6日
報名費: $120,晶片按金$100

http://www.hkrunners.com/ ...

thanks~
呢個比賽有一半路程係跑越野,咁好玩又近我自己,一定要報啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-11 23:12 發表

我都報呀 ! 好想試下跑越野 !

大圍兄, 不如你地沙田友攪次復活假日試路呢 ??
你試左屯門菠蘿包, 我都想食下梅子 war

小弟正有此意....等我度一度睇下點先~

升級   0%

該用戶從未簽到

報左/將會報呢個比賽既ching ctse,有冇興趣來個預跑呀?
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4285&extra=&page=1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-3-15 00:17 發表
人工智能程式啟動

有冇興趣來個預跑呀?
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4285&extra=&page=1

參賽名單
1. 大圍新跑手
2. hoshanbei
3. MJ576 (tbc)
4. sunrise
5. sleung2002hk
...

sue ctse:
妳好掂呀.....真係麻煩係,名都比妳落埋,今次想唔報呢個比賽都唔得得啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pan-pan 於 2009-3-20 12:47 發表
我都報呀 !
好想試下跑越野 !

See you all!

pan-pan:
使唔使來試下路呢?  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小虎 於 2009-4-6 00:00 發表
聽說這個賽事很難跑?有人話不知所謂:可能是最差的賽事之一!

ching,你幾時知架?做咩唔早d講,等我節省返$120呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-4-17 23:24 發表

啱啱收到lu 雪山Q隊:W1 出發啦 唔知W1是否係第一隊呢???
雪花:703, 山比:602, Qoo:725
因為接納信有運動員須知,咁明早的逍遙跑比你地呀...hghonion_icon ...

咁唔知會唔會得一隊女子呢?
btw我都收到啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

提意大家果日跑完,如果唔趕時間既可以係停車場等埋,一齊影張大合照先散水或者去附近食返個靚早餐。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-4-22 12:18 發表

唔係多數都咁做既咩hgjD088" />" />hj

平時通常跑之前會影,跑完好多人會走左,不過今次好似冇人報名做攝記,所以我諗住帶部傻瓜機跑完之後先影大合照law~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-4-22 12:08 發表

好呀!讚成!不過我跑得慢" />" /> 要等耐d啦...

Qoo:
跑9K點都唔使等好耐既,點都等埋妳。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2009-4-22 13:37 發表
星期日係咪好似好天呢 ?
好似話多雲, 但係冇話落雨.

就算星期日唔落雨都冇用,濕度咁高如果之前一日落過雨都係乾唔切,大家到時真係要小心d呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Jrun2009 於 2009-4-23 10:02 發表

我星期日有時間, 可以來打氣和做臨時攝記, 但我只有部傻瓜機, 希望能為大家留住精彩一刻。

大圍兄, 集合點是否與沙田城門河10公里位置相同?

Jrun兄:
真係唔該使呀,我冇參加3.8沙田個10K比賽呀,不過應該都係果度,到時見啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

明天跑完,大家記得係停車場等埋一齊影張大合照呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

今日跑得麻麻地呀,可能開頭谷得太快,去到平路想加速既時候橫隔模開始抽筋,減慢少少跑都係痛,搞到係城門河畔要停底行,呢個時候Kevin ching過左我仲同我打氣,見仲有2,3K到點都要頂埋佢,跑到最後1K又開始痛,不過最後都順利頂到返終點。
全程時間: 51'08
4K分段:   26'XX

今次橫隔模痛,有ching話應該係我頭段跑得太快,我又覺得可能係之前兩個星期公司忙都冇咩點操,狀態唔好都有關係,不過可以冇驚冇險完成比賽已經好開心。
仲要恭喜白兄梁兄攞獎。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-4-26 16:48 發表
好開心 !!! 終於完成挑戰啦 !!

第一次真正一個人跑山, 入到林真係一步一驚心 , d 石真係好跣.....中段尾仲跣左一跣 , 好彩冇事 !
出番大斜路 , 放鬆晒, 仲可以大步大步"LOOK"落山....

尾幾K, 一直part 著鬼妹 ...

韋ctse:
都係妳自己既努力,我都冇做過咩野,繼續加油呀,我都睇好妳架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-26 19:31 發表
我想問,白兄有來比賽嗎?佢之前有講過可能因工作關係來唔到,而且相片又見唔到佢,
有冇人可證實一下?

平兄:
白ching攞到組別第5名呀,你估佢有冇來跑?

升級   0%

該用戶從未簽到

原來今日都有咁多ching ctse受傷,好彩大家都冇咩大礙,講真呢條賽道濕左真係幾危險,下年真係要考慮下仲玩唔玩~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-4-26 20:14 發表
首先恭喜各位師兄師姐順利完成今日之賽程!

再恭喜Carvey師姐順利完成人生第一個長跑比賽,
咁好玩,相信你會再接再勵的了!

更要恭喜白頭兄及梁兄兩位得獎!

我今天來不到替大家打氣 ...

runrun ctse:
妳地又老人家又小朋友落住雨行山真係幾危險咁wor,希望來緊5.24個行山團天氣唔會好似今日咁,到時大家可以行得開心又放心。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-4-26 23:11 發表

練少左當然狀態冇咁好~~另外你會唔會熱身唔夠~~下次做多d短途沖刺~~效果都唔錯架

我諗都有關係,邪神都有咁教我,不過因為冇咩時間淨係沖左兩次就上線,下次5.17個比賽一定要早d去到做多d熱身啦~
同埋今日對大脾勁酸痛,今晚要慢jog下鬆鬆d肌肉先得~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LaCo 於 2009-4-29 20:36 發表

不聽邪神言 吃虧在眼前

Laco兄:
唔好咁大聲,比邪神知道唔係咁好~
最衰都係自己懶,下次5.17點都要早d去做多d熱身。