香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   100%

該用戶從未簽到

好呀, 13兄一於開個游術改良班, 我又報名~~(不過我要5月中打後先有時間~~)

升級   100%

該用戶從未簽到

有冇街坊有興趣報工聯會呢兩班? 我下星期一就會去報~~

遊樂船隻二級操作人考試研習班
專業防衛及控制技巧証書課程

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-17 18:29 發表
catcat:
-R- ching confirmed 都會去28/5個獨木舟活動呀,麻煩幫佢加名啦。g" />" />jhlkj

Catcat, 加 -R- Ching個名去p.1呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2009-5-16 18:45 發表

邪神傳功傳到深水三步--- --不過我重未可以出監

呵呵, 我過完16/5拉屎一關, 終於可以出關啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-18 09:12 發表

係甘既,然然住美孚,佢建議我地搵日跑佢樓下既荔枝角公園,古色古香既公園一個圈都有2k,緩跑徑起伏不一,成日都有明星拍古裝戲~~

然然答應今個星期五,22/5盡地主之誼領跑呀.....

lee個公園,其實joejoe之前都帶我跑過,我同vv都拍住拖跑過幾雲,個環境黑黑地都幾浪漫架~~~而且無車,空氣唔差...
00,恆恆及tartar....你地快d黎,因為都好近你地屋企...

我都成大半年冇真真正正係荔枝角公園跑圈咯, 曾幾何時我都經常係呢個公園跑, 不過近呢年興番跑街, 所以之後都只係跑上荔景山路時會跑經公園~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-5-18 11:59 發表
JOEJOE..你放監la~~~恭喜晒wor" />" />
放d搵d look 柚葉沖個白至得la~~

我已經執晒附近公園D籮柚葉嚟洗架啦, 洗鬼晒D悶氣~~
呢排少咗D時間做運動, 所以嚟緊一定要操番多D, 費時一陣肌肉萎縮~~

仲有呀vv, 你問到未呀, 我等緊你消息~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-5-18 13:51 發表
[quote]原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-5-18 13:39 發表

登錄/註冊後可看大圖

...我6月尾就開始上GUN COURSE + 影相~
哎呀~~~好忙AR~ ...

哈vv, 我今個暑假都同你一樣有排忙, 我自己除山藝之外, 又要學防衛技擊, 再學埋揸車同揸快艇, 再加做gym, 跑步, 耐不時攪嘅週未活動, 仲有嚟緊幾個月要攪嘅大project, 真係仲忙過未放監果陣~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-5-18 16:52 發表

唔找我研究下

Kin in Running

咦kinkin都有玩車同揸大飛? 好喎, 我實問你啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2009-5-18 16:57 發表

咩係防衛技擊????um......hgjD088" />" />hj

呢個course嘅全名係專業防衛及控制技巧証書課程~~

有興趣可以上去工聯會個網睇吓架~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-18 17:19 發表

kinkin好有錢架~~
佢名下可能有n部跑車+郵艇,呵呵...

郵艇---係咪郵差叔叔坐住嚟派信嘅快艇~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-20 12:26 發表

車~~~~~
白白ching....唔俾人join都有既~~~

你地跑山d級數應該easy過白白個d啦,諗下join都得掛....

Catcat,  圍圍叫你唔好join都係一番好意嚟架, umm~~你想join都可以嘅, 可以做佢地嘅support, 或者將你元老級嘅功力強勢提升至神級 , 或者係海虎級都應該得~~

升級   100%

該用戶從未簽到

唉, 我一直都有D驚13/6梧桐山會有街坊上山時熱得滯頂唔順, 希望個個到時都可以精神奕奕咁完成到呢條路線就好嘞~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-20 15:30 發表
活動: 品嚐南印度風味大餐+尖東海濱長廊行行跑跑吹下風,以配合長跑網~~要郁下腳仔既宗旨~~...

乜星期六傍晚係尖東海傍可以跑得郁咩, 你想郁快些少腳仔都難啦, 睇嚟你地都係想拍拖撐枱腳嘅多~~

升級   100%

該用戶從未簽到

關於"圍圍quit山藝事件", 我覺得人各有志啦, 冇話邊個啱邊個錯嘅, 我諗圍圍除咗覺得山藝有D煩之外, 都想放多D週末時間係操毅行嗰邊, 雖然我同大家都好想圍圍可以玩埋個山藝~~
哈, 我係度諗, 理論上我應該會比圍圍更加覺得山藝煩~~呵呵~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-5-22 13:07 發表

...我上左一堂...都知山藝唔單單係講行山安全..亦會提到行山既知識~講真..我知有標據柱e 樣野不過上左堂至知個原理...

vv, 學完山藝要行多D山呀, 仲有好多好多嘢係實戰行山過程中先可以體會到, 山藝course只係基本知識嚟咋~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-27 08:42 發表

問左joejoe~
明天在海下內海玩,請各位食早餐既隊友,8am在西貢巴士站旁既公園,噴水池及toilet附近等埋先,然後才"搵食"...

另外,請jshho及-R- 兩位,回覆pm,留下聯絡方法備用..

Catcat, 我係講"紙船"果度呀, 講咗兩次啦, 巴士站旁既公園何來有噴水池呀~~
其實我覺得到時各路街坊可以食住等, 不如提議係邊度食早餐, 例如小巴總站旁嘅"和記", 大家提議啦~~

仲有, 記住各位帶定$100租艇費呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-5-27 12:21 發表
各位獨木舟人~~~
明日會唔會約埋彩虹坐van仔入??
7:30am彩虹地鐵站c出口等啦~~~

菲菲, 我會到旺角轉乘小巴去西貢, 我直接係西貢紙船或餐廳會合你地啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-27 12:48 發表
獨木舟人:

如一齊坐小巴入西貢者,請明早7:15am在彩虹地鐵站c出口等,一齊坐van仔入西頁
仲有,大家記得要帶貼左3星證書既log book呀,人地要check架~~

其實海下老闆係村民, 佢唔會同你check D cert架, 有$$收就得, 又唔係水上活動中心~~
不過帶埋去都無妨, 保險D咯~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-27 13:17 發表

joe:
一齊黎彩虹等啦~~~

約咗Bunny聽朝彩虹等, 好啦, 我都嚟埋彩虹啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

哎呀, 聽日冇得晒太陽添, 帶唔帶埋對fin出嚟潛好呢~~" />" />
我借咗條防浪裙, 得閒可以練吓rolling, 正~~" />" />  

希望聽日唔好落咁多雨啦~~" />" />