香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ee_tpk
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙團 - 27.06.2009 將軍約跑(8:am; tko 運動場)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 jc8866 於 2009-5-9 17:24 發表

唔駛咁擔心住, ~"甩底包山贊助基金"~ 尚未實施 " />" />

咁lee個"甩底包山贊助基金"最好就係留番比田中會長喇! , 啱佢多啲.

升級   100%

慵懶

原帖由 rockiec 於 2009-5-9 16:54 發表

其實今朝 6:45 跑都好晒、好熱!

即使提早 7:30 跑分別唔大, 而且都解決唔到貯物問題...

呢個建議好好, 大約 5:30 開跑...   

我都覺得黃昏跑正架, 幾時開始咁呢~

升級   100%

慵懶

原帖由 jc8866 於 2009-5-9 17:46 發表

mill ctse, 睇完你哩個post, 再望出窗口, 即刻有D痕...... " />" />

咁就唔洗客氣喇, 跑住等, 都知你係十五十六唔跑唔舒服架啦~

升級   100%

慵懶

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-9 17:40 發表

其實小妹平日晚上唔多得...
    大家星期六日晚上又係 family day.... hgjD092" />" />hj

咁你就要諗諗計啦ee團長, 不如問問經常離跑果啲吐團友想跑上午定下午,
    其實你都係想方便大家ga, 真是用心良苦.

升級   100%

慵懶

原帖由 駿駿駿 於 2009-5-10 09:29 發表
    我影緊相, 吉左果個位就是我

唔該晒呀騃仔, 幅相用手機都算影得唔錯喎! 謝謝!!

升級   100%

慵懶

原帖由 CharlesAF 於 2009-5-9 23:34 發表
    新手一名特來報到
    我跑開夜晚十點左右
    你地夜跑咁早既!?
    個段時間食緊飯.....
    所以應該無得見識見識

歡迎你加入tko消遙跑, 得閒都離join埋大家一齊跑啦!
    叫屋企人留飯比你咪得囉!!

升級   100%

慵懶

原帖由 rockiec 於 2009-5-10 12:19 發表

我都係 6:30 出發...

不過今朝係踩單車, 兜咗去大澳門、清水彎同布袋澳...
    來回約31k, 用咗2個鐘! 好慢! 好在無陽光, 好舒服!

沿途都見有啲人跑步, 踩單車... 游水更加唔少!
    下次試下 ...

rockiec ching同jc ching都係好有恆心又勤力做運動, 我真係要跟你們學習啊!!!!

升級   100%

慵懶

原帖由 rockiec 於 2009-5-10 13:21 發表
    mill ctse

你今朝緊係唔得閒跑啦, 啱啱飲完茶?

順便祝 母親節快樂!!  

謝謝rockiec ching 大家咁話啦, 祝願你一家母親節快樂~
    今朝真係無跑, 黃昏先跑啊!
    有屋企人叫我飲茶, 但啱啱食完感冒藥唔想去,
    諗起等位等成個鐘, 真係唔好攪.

升級   100%

慵懶

原帖由 CharlesAF 於 2009-5-10 13:54 發表

我怕比屋企人炸形
    有時間當然到啦

其實跑步係健康活動, 相信你的家人會明白的.
    咁得閒就記得join我們TKO消遙跑喇~

升級   100%

慵懶

人工智能投票 - 大家先投票時間
    TKO 逍遙團夏日時間表:

(A) 提早起步 - (星期六)早上七時於寶翠公園等.. 七點三起步..
    1. gary提督字
    2. WinggniW
    3. 活活
    4. 火仔
    5. emma
    6. 駿駿駿
    7. angkso+ auntie
    8. chairman
    9. JC
    10. Harry
    11. 山比(難度十粒星,但希望憑意志起到身)
    12. 肥哥哥
    13. runner_256
    14. Terence
    15. rockiec
    16. 駛乜理
    17. Jon
    18. 田中雅茂
    19. mill
    (B) 延遲起步 - 晚上六時於寶翠公園等.. 六點三起步
    1. ee
    2. 火仔
    3. angkso + auntie
    4. chairman
    5. 迪迪仔
    6. 肥哥哥
    7. runner_256
    8. rockiec
    9. Jon
    10. 田中雅茂
    11. mill
    (C) 延遲起步 - 晚上七時於寶翠公園等.. 七點三起步
    1. WinggniW
    2. 火仔
    3. emma
    4. 迪迪仔
    5. 肥哥哥
    6. runner_256
    7. Jon
    8. 田中雅茂
    9. mill
    (D) 晚上9點半於寶翠公園等 (但 locker 只開到10:00pm)
    1. 活活
    2. 火仔
    3. WinggniW
    4. emma
    5. 駿駿駿
    6. chairman
    7. JC
    8. 山比(到時可能要借大家屋企放一下行裝...)
    9. runner_256
    10. Jon
    11. 田中雅茂

(E) 其他 (請註明)...................................

活動內容未需投票, 到時自行決定:
    1) 長腳 - 10k
    2) 短腳 - 6k
    3) 水陸兩項 - 6k + tko泳池游泳
    4) 游泳

個夏令時間表要唔要貼o向page 1?

升級   100%

慵懶

原帖由 angkso 於 2009-5-17 08:57 發表
    各位跑517的師兄師姊,祝大家跑得開心,加油......。我下午5時許會同auntie去運動場外跑圈,應該系auntie跑圈我行圈。
    駿駿,收到Pm 了

ee, 你都要多D休息呀。

uncle 咁唔小心隻腳跑番無幾耐又整親,.其實今日5:00pm都應該會幾熱的, 可以的話6:0pm先跑會舒服啲架.
    今日黃昏我都會上晒草跑. 尋日都起晒草跑左10K.

升級   100%

慵懶

原帖由 e.c. 於 2009-5-17 13:27 發表

我見到長跑網師兄幫手遮住中暑果位跑手, 等救護人員幫果位跑手呀...
    而我... 超慢
    折返條路真係好熱, 我見好多ching ctse都要行下抖下...
    可惜停左之後我跑唔番...

ec 好耐無見你了, 今日你跑馬鞍山無咩事就好了, 因為今天的確幾熱吓.
    下次幾時會見到你離TKO消遙跑呀~

升級   100%

慵懶

原帖由 火仔11 於 2009-5-20 13:21 發表
    頭先跑左轉我一次參加逍遙跑嘅路線~
    澳景路直上魔鬼山
    依家好肚餓
    ,

火仔你真係唔啱呀! lee度咁近我屋企, 下次(如果係星期六,日)要叫埋我先至得呀!

升級   100%

慵懶

原帖由 rockiec 於 2009-5-23 14:15 發表

睇嚟真係中咗招, 依家係咁打乞嗤、流鼻水、仲有少少燒...
    要休息... 睇怕去唔到邪神特訓啦!

哈利 ching, 我地出咗寶翠公園, 沿單車徑向運動場, 經寶盈花園,
    直至去到調景嶺撞到 ...

rockiec ching如果唔舒服就要休息吓喇! 小心身體. 希望你快啲好番啦!

升級   100%

慵懶

hello 各位TKO消遙跑嘅朋友好嗎?
    今日成日都落雨, 大家有無跑呀~~

升級   100%

慵懶

原帖由 肥哥哥KC 於 2009-5-24 18:35 發表

mill 姐你好~ 今日真係好大雨....今朝去邪神度都淋到濕晒..

KC仔仔你好? 你都好勤力喎!今日都有入沙田跟邪神.
    淋到濕晒就真係要小心啲, Rockiec ching就係咁樣淋到病左.

升級   100%

慵懶

原帖由 jc8866 於 2009-5-24 19:11 發表

成日"籮籮戀"冇得跑 " />" />  .......... 唔知今晚, D雨會唔會停番兩個鐘頭呢~ " />" />" />

JC 個天見你話要跑, 停埋雨比你去跑都應該啦~~
    我都無跑三日了, 我同你一樣真係十五十六唔跑唔舒服~~

升級   100%

慵懶

原帖由 jc8866 於 2009-5-24 19:29 發表

mill 姐..... 吸煙危害健康噃~~~~~ j" />" />jk

我好似唔食煙過喎!
    跑步啲人多數都好似我地咁健康架ma, 點會走去食煙呢!

升級   100%

慵懶

原帖由 sealion 於 2009-5-27 18:41 發表
    嘩各位長跑長有會員,我到好期待跟你們一起跑!" />" />
    我怕同你地跑完變”屍姐”

Hi sealion ctse 你好? 我都好期待大家在消遙跑見面.

升級   100%

慵懶

無事呀! 你誤會了. 只是星期一去左斧山跟BAT BAT練體能, 所以條腿有少少酸軟著.
    但都要謝謝你的關心呢~