香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

.

升級   30.33%

該用戶從未簽到

風兄,知道你失蹤, 我仲諗住帶"妹妹"去城門河尋下你呢~
在你"精神錯亂"的果一刻, 都仲記得我呢位街坊, 真的很感動~

送上除小鳳的歌-"每一步"給你, 適合你呢位老餅聽的~
http://www.youtube.com/watch?v=4KQ5L9jiEzg

升級   30.33%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-30 10:51 發表

" />" />" />" />
猫子欣CTSE,
終於明白你以前成日要求我地做某個動作了. 不過真係唔要得架." />" />" />" />
你呢隻"每一步"真係好有意思, 搞到我不禁要模仿小鳳個咀型唱返幾咀.
你上次推介個隻colours of  ...

太好了, 風兄你終於明白呢種動作是會傳染的哩~
我呢d是周期性的, 到鐘就會發作的了, 無得醫的~

係啦, 都話徐小鳳隻歌你一定岩聽既啦~
要colors of the wind的歌詞, 網上search下就有了~

升級   30.33%

該用戶從未簽到

風師兄, 我參觀Museum of Olympic 時見到呢句霍金名句, 專登影返來送比你, 希望你喜歡~

升級   30.33%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-8-30 02:07 發表

在下離港前都是在港島活動,所以常常在這裡聽到的地名,都不太熟悉,像梅子林是什麽地方呢?

讓我多事來答下你
梅子林在香港唔止一個的, 都是行山路線來的
由沙田區的梅子林可通往馬鞍山效野公園/西貢, 一般都會叫馬鞍山梅子林, 入林之前會通過一個村(梅子林村)
粉嶺區的梅子林則位於蛤塘附近, 由烏蛟騰去荔枝窩會經過

風兄口中的梅子林是馬鞍山富安花園隔黎一條上梅子林村的車路(村路), 大約1km多d, 加埋引水道絛路仔, 有2km零,
由於是斜路, 所以可以算是沙田區跑友練上落斜的好地方

升級   30.33%

該用戶從未簽到

對, 勉強無幸福, d promotions 最後今日, 想要都無了~ 是淡季先有平飛嘛~

我不是住馬鞍山的, 星期六, 日是家庭日, 我要陪屋企人的, 好難join你地的
平日有時間我都會盡量晚晚跑的, 不過我是養命跑, 好hea的, 比"鬼"跟時先會跑快d, 你地d快腳不岩我的~

升級   30.33%

該用戶從未簽到

回復 1250# 的帖子

你看, 唔出post, 風哥的blog就會沉降了~

追求時間是好事呀, 跑得快, 好世界嘛~ 係我唔跑得快姐~
不過沙田真係越來越多人跑, 個環境好嘈, 不是太好~
我跑的時段, 唯一有一位疑似做消防的男士, 我見足佢6年幾了, 由不相識去到依家都只係點下頭打招呼~
希望我跑第10年時都仲可以見到佢, 到時我會買罐汽水比佢慶祝下, 謝謝佢咁多年來帶比我的少少"支持"~

其實跑步真係幾有樂趣, 過引的, ....滴滴點點...都是美好的.

升級   30.33%

該用戶從未簽到

回復 1252# 的帖子

我埋好市民囉, 試過有途人比搶手袋, 我都幫手追架~

其實我體諒佢地的, 所以我不再跑單車徑了, 行人徑在奧運時已鋪平左好多, ok好跑, 我無所謂的, 只是近屋苑區多街坊要跑慢d咁,

嘿...我對果個消防哥哥無"企圖"的~ 是直覺話我知, 佢是消防囉~
搖幾搖罐可樂先比佢埋好似開香檳咁囉~ , 10有意思d嘛, 當然對佢來講可能己跑了十幾廿年~
慶祝10年後, 大家仲"生歐歐", 仲跑得, 要感恩~

跑步之余, 要發掘多d快樂的事物, 會很美好的~

升級   30.33%

該用戶從未簽到

回復 1254# 的帖子

Andrew哥不用愁, 你跑咩徑都咁開心既啦, 見你地依家經常"往上"發展, 係咁跑山徑, 鬼咁開心~ 真係唔錯呢~

聽人講? 甚麼聽人講?! 不只一個消防員在河邊跑, 可能有幾十個的嘛, 自已去留意下, 男人一樣都好準架~

依家唔可以請佢飲可樂住, 到時先~

升級   30.33%

該用戶從未簽到

回復 1256# &1258# 的帖子

謝謝Andrew c-hing先, 你唔會搖均, 但係恐怕我不只會搖均, 仲會落毒先請你飲的~

噢...風哥回港有期了~