香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

海中游泳時,怎樣辨別方向

升級   0%

該用戶從未簽到

cf hing, 我以前0個教練教我响泳池放胆閉上眼游 , 然後睇下游到幾多下便打中池邊或者繩 , 其實我地左 , 右手由于力度不同就算响泳池游也會有所偏差 , 例加 6 下手便觸到池邊 , 即係話你第 5 下手便要上水望望啦 , 最難仲係要上水用打水球姿勢保持泳式 , 不過而家可以無咁驚被人磨脚板底啦
第一次真係又 d 騖 , 咁多人迫埋一齊游 , 而家最怕 d 蛙式 , 被佢地伸到.............

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-3-30 23:22 發表

動作還未熟習之前,我都以這種方式游" />" />

YES,我右手力度較大,所以游向經常偏左" />" /> 現在上身力量比前時平均,偏左情況稍有改善
蛙腳又頗令人困擾,但回想自己轉游自由式之前都是游蛙式, ...

唔知有没人游碟式 ?( 講笑咋 )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-3-31 19:51 發表

我見過人玩渡海泳游背泳,蝶式就未見過喇!

CF hing, 今年大埔渡海泳 2.4km 會唔會参加 ,
$30 蚊 , 有毛布 , 拖鞋 , 仲有面包...專車接送,
勁抵

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-4-2 12:01 發表

我玩左兩屆,06年果屆仲係$20" />" />" />" />" />
今屆都會去參加" />" />

5 知幾時有番維港渡海泳