香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

夜探梅子林暫停 - (17/6 星期三改於沙田運動場自由練習)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

日期     :2009.6.10 星期三
集合地點:沙田運動場
集合時間:19:30pm

路線     :沙田運動場 --->城門河雙橋--->梅子林閘口 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
             路線圖
http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
             全程約12K (梅子林路一段約為1.9K)

報名:跑手可於此貼留言及請註明參與組別,長跑網綠衣為記(如有的話)。

警告及聲明:
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑55-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風/嚴熱潮濕的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

+1 0
上一篇︰2009.5.2 - 周末歡樂長跑慈善賽暨家庭親子同樂日2009下一篇︰一場笑話

升級   0%

該用戶從未簽到

5.13 夜探梅子林跑手名單

1.  圍圍
2.  cc
3.  catcat
4.  街坊鄭
5.  Riffalo
6.  Daniel
7.  wongc
8.  Esther
9.  前進

升級   0%

該用戶從未簽到

7兄:
唔該使,A組應該係19:30pm先啱,加你名先啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2009-4-1 21:24 發表

是跑在單車徑定行人徑?
沙田的單車徑己周圍貼晒警方通告
唔準在單車徑上跑步了

有d咁既事? 唔該使貓仔欣ctse,等我改返個post先。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-4-1 23:25 發表

ctse....大圍兄可能打錯~自從kinkin比人撥水.....我地已經係行人路跑嘎啦~~hgj091" />" />hj

唔該使CC,果然係我地既梅子花旦。
btw 7兄唔係稀客來已經join過我地幾次啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-4-2 00:22 發表
" />" /> TARTAR·你走左去·咁我星期2點算啊???
" />" />

華華:
咁簡單,你咪一齊入來law。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-4-2 00:30 發表

我想去第度吖~~" />" />
突然好有FEEL!
>

華華:
想去邊咪去邊law,都緊要自己跑得開心。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 停雲慢步 於 2009-4-2 10:44 發表

下星期二晚有兼職 , 無緣同進 .

咁好.....咁ching比心機搵水。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-4-2 13:35 發表
所有梅子林跑步活動

只準跑上斜
嚴禁跑下斜

Kin in Running

堅堅:
呢d野大家都明白啦,唔使成日提住既,而且想禁都冇得禁wor,極其量只可以溫馨提示下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-4-3 09:51 發表
圍圍,

我都報名,到時見啦!我都應該準時到!

法法

ok...到時見啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-4-3 15:14 發表

係喎....呢期好似好少見disdis喎~ " />" />

迪迪返新工呀,可能日頭上唔到網呢~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-4-5 00:23 發表

圍圍, 你咁聰明既~~我呢d~苦命人連星期日都要返工.......今晚早訓先~
星期二都有d~想黎, 等我諗諗先~~~

迪迪:
星期日都要返工又真係幾慘wor,不過妳話鐘意份工就冇所謂啦,比心機做呀。星期二晚來到就來啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

星期日玩完個65K RTI,聽晚應該跑唔到,不過都會照去運動場慢jog同埋做下踢腿同埋基本動作,等埋大家跑完返來一齊食宵夜啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-7 02:50 發表

你好幾次都等唔到大家消夜... " />" />

ee妳又係度抽我後腳?
今次唔會啦...因為今次目的係來食消夜唔係跑~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-4-7 15:42 發表

好耐冇同大圍食消夜啦,
我都有两個星期二要OT去不到做gym,
今晚儘量趕去做gym然後再join大家食消夜啦!

runrun ctse:
真係好耐冇見,今晚食消夜再傾啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-4-8 10:01 發表

Peter數字 ching, 係呢, 好耐無見, 你去左邊樹, 做乜唔來嗒梅呀??

昨晚出發前都同自己講左話唔好上梅子, 但去到梅林口又覺得狀態幾好, 就跟住大家上, 上完就後悔啦, 回程時D腳痛又出哂來, 唯有死頂埋佢.  下次 ...

wongc ctse:
下次真係唔好呀,早知琴晚叫妳陪我係運動場慢job下,做下d基本踢腿動作,對腳傷灰復可以仲有用呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

7/4 Happy Tuesday 簡報

出席跑手名單:
1)  大圍新跑手 (運動場練習)
2)  cc (零梅)
3)  Daniel (一梅)
4)  迪迪仔 (一梅)
5)  711MF (一梅)
6)  鄭國柱 (一梅)
7)  法蘭 (一梅)
8)  wongc (一梅)
9)  loban (一梅)

今次由於wongc ctse 及 7兄有腳傷在身,加上沒左五梅c太(停雲兄)參與,大家都非常保守只係dab左一粒梅子就齊齊散功,下星期二大家再Happy過。

loban街坊:
報唔到4.26個比賽唔緊要啦,有冇興趣4.12過來玩下預跑?
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4285&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loban 於 2009-4-8 12:25 發表
... 琴晚食到好飽飽~~~搞到鬼甘夜先訓到 ~~~XD ...

鬼咩...琴琴個個都跑得咁少,消化能力自然低左,唔想咁下次要跑多轉啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-4-8 12:54 發表

runrun ctse 你想我死咩...
都話係 (Y理) 緊係唔講得啦..
一同句說話唔同人聽有唔同反應架....

7兄 & runrun:
不如我又講少少自己對傷痛問題既理解啦....
1) 腳痛未必=腳傷,所以未必一定唔跑得。
2) 就算腳傷都要睇下係點傷,傷得輕定重,所以都未必一定唔跑得。
3) 個個人體質唔同,A君有傷痛都跑得,唔代表B君有同樣傷痛都跑得。
4) 最緊要了解自己身體特質同狀況,到有傷痛既時候,可以參考其他人既意見而作出適合自己既安排。
哈哈.....講左好似冇講~

升級   0%

該用戶從未簽到

下星期 Happy Tuesday Run 現正接受報名,大家一齊來happy啦。