香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

歡迎睇波朋友入o黎揮揮手

升級   0%

該用戶從未簽到

講開本地波,
十幾年前我都仲會每年一次入場睇賀歲波.
果時仲會睇完初一再睇初四添.

宜家呢,戲碼真係太弱了,我都無再入場睇賀歲波幾年了.

另外,外隊訪港,有時我都會入場睇架.
好似2007年利物浦等英超球會來港,我兩日都有入場睇晒.

升級   0%

該用戶從未簽到

咁黎緊既一個星期,師姐應該都幾唔得閒了.
今屆你睇好邊隊奪冠?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-4-4 11:45 發表

ME TOO !!

據聞,今年利物浦又會來港啊.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-4 14:22 發表
今次一定去捧場,會唔會搞番個利迷睇波團hgjD115" />" />hj

如果佢地今年真係好好彩贏左英超,
唔好話組團,連買飛都可能有困難

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-4 17:13 發表

呵呵,車迷一定熱捧車仔啦...yeah!

車仔......個足總盃留番畀你啦.
英超同歐冠就等我地利記辛苦d,頂左佢啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-4 17:35 發表

十分期待車仔 vs 利記的歐冠大戰...
睇下到時鹿死誰手....

話則我好想利記贏,不過,真係有d擔心,
因為利記係先主場後作客,
根據往績,通常咁樣既情況之下,先主場果隊都會出事......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-4-4 11:44 發表
"山度士"好波!.我有佢親筆簽名tin
中學時都有睇賀歲盃, 而家d賀歲盃,卡士弱,..唔夠一萬人睇,沒氣氛...

今日佢教果隊晨曦贏左個盃了.

剛剛睇完電視直播,其實兩隊都打得唔錯的.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-4-4 18:54 發表

如果香港足球場場都咁精彩就好喇 !山度士我地支持你

講番場波,如果唔係飛馬個守門員上左身,
晨曦一早就贏左了,唔使打到得番九個人仲要射埋十二碼先贏波.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-4-4 19:17 發表

我戒左夜波好耐, 因為太難頂啦, 特別係冬天, 半夜起身, 簡直係想死

我就無戒到夜波,不過真係比以往睇少左好多好多了.
宜家週日夜晚,如果唔係愛隊出場,都唔睇了.

星期六晚就通常會睇夜d,
不過如果星期日自己有參加比賽既話,
又唔可以太夜訓.唯有忍下啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-5 11:11 發表
小弟依家對本地波興趣不大了,始終英超緊張刺激好多...
尋晚利記,補時才入波,今屆好多次啦,少d心血都唔掂...
若要身體好,咪睇利物浦

就係利記尋晚上半場中左4次柱同楣,
攪到我訓得唔好,
今天烏下烏下咁去考邪神中期試囉.

不過,今年既利記真係幾有冠軍相架,成日補時先黎入波贏埋.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-12 17:38 發表
又比曼聯過關
如果曼聯唔失分,就算利記贏晒餘下賽事都冇用架喎" />" />

利記,唔好諗咁多啦,做足本份贏晒先,
之後既事,聽天尢命啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-4-15 09:14 發表
琴晚睇上半場見利記入2球,仲以為有機會,點知下半場比車仔入2球....即刻訓...留力睇今晚的曼聯.

場波真係高潮一浪接一浪,
當你講緊車仔入返3球反先時,
利記又走去入返兩粒,總比數變成5-6,
入多一粒就出線,果時仲有成十分鐘,
又畀多個假象大家.

邊隊出局都好啦,兩隊都已經搏到盡,
場波真係無得頂.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-15 10:28 發表

場波真是高潮迭起,未到林伯射入扳平的一球,利記還有出線的希望呢...

係呀.

不過我覺得最可惜既係,每邊都讓左一個隊長囉.
如果謝拉特同泰利都出得,應該會仲好睇添.

算啦,利記現在全力挑戰英超吧.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-15 21:00 發表
當年場波我係電視都有睇,估唔到咁快二十年了...
當時慘狀都仲歷歷在目,希望利記今屆攞番個超聯冠軍,以慰死難者在天之靈。

當日我都有睇直播的[想當年,分分鐘一個月先得一兩場直播,所以好記得],
當時應該仲有另一場足總盃四強賽事,電視台當時馬上改播另一場.

如果我無記錯,這件事最後亦成為法律的教科書中,其中一個重要的案例.
[因為當地不少觀眾在看直播時受驚過度而要求賠償]

另外,因為上述慘劇關係而使利物浦季尾賽程密到不得了.
但只要在最後一場聯賽唔輸多過0-2畀阿仙奴就可以奪標,
結果,利物浦在最後一場聯賽輸左0-2[當時我仲要靜雞雞睇直播],
咁就輸左個聯賽冠軍畀阿仙奴.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-20 10:44 發表

應該係喇, 冇理由咩都係紅魔鬼贏既, 紅魔來緊贏英超同歐聯夠架喇.

瘋兄:
上年咪兩樣都贏晒囉.
依d粗重野,今年留畀其他人做得架啦......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-4-21 14:31 發表

他一早話踢埋今季 finish 合約就自由轉會了" />" />yg

奧雲仔,
自從佢玩左一大輪,然後平價轉會皇馬後,
我對佢已經無晒好感了.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-28 10:08 發表

哈哈...
係terry ching提及安達頓同舒靈咸...
我好似只聽過後o個名,前者就未聽過....

師姐有無聽過當年曼聯三冠王[1999],有黑雙剎同白雙剎,

黑雙剎就係高爾同約基,而白雙剎就係舒靈咸同埋蘇斯克查.

1999年歐冠決賽,曼聯最後反敗為勝就係靠白雙剎一人入一粒了.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-4-28 10:26 發表

講開熱刺, 就另我想起兩位好波之人 - 荷度 及 華度
不過成廿年前, 唔知有冇人記得。

我記得喎.

當年既英格蘭球隊,唔少都係打高Q大腳斬,
荷度同華度係少數技術型既英格蘭中前場球員.

荷度好似教左英格蘭國家隊一排,後來因為講錯野[歧視傷殘人士]而下台.

另外,大家講熱刺,點可以唔提"死雞王"連尼加架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-4-28 10:40 發表

其實以前幾喜歡熱刺的,.... 因為奇連士文係個度... 金色轟炸機 屋企有張大POSTER
個陣左右兩邊有安達頓, 班比, 前面係舒靈咸, 奇連士文, 熱刺D 波好好睇
英國國家隊黎香港... 應該係96 歐洲國家杯之前? 個陣 ...

如果無記錯,
英格蘭當時黎香港踢歐國盃熱身賽,
對好易通,勝一比零.

班友仔仲要係架飛機度攪破壞,新聞有提過既.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-4-28 22:31 發表

娃娃臉殺手真係好野,最後一擊絕殺拜仁,對方冇仇報。

果場波曼聯可以贏,算有少少好彩.
因為拜仁贏緊1-0時,其實有好多機會入第二球,
不過射極都唔入,又有中柱,
之後既故事,咪就係畀曼聯完場前幾分鐘攪點左囉.