香港長跑網  - 長跑長友

樓主: TerrySze
打印 上一主題 下一主題

歡迎睇波朋友入o黎揮揮手

升級   0%

該用戶從未簽到

我中學時代都好鍾意睇本地波,每逢有南華比賽,唔理喺旺角定大球場打,都會放學後一枝公出去支持,因為住係屯門,睇完都幾辛苦,不過都感覺值得,好有氣氛,特別是山度士後備出場果d場面,南華fans就會大叫"度士",真係好震撼。
現在正如各ching一樣,太多直播喇!點會睇本地波吖!

升級   0%

該用戶從未簽到

如果香港足球場場都咁精彩就好喇 !山度士我地支持你

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-4 19:16 發表

講番場波,如果唔係飛馬個守門員上左身,
晨曦一早就贏左了,唔使打到得番九個人仲要射埋十二碼先贏波.

足球就是咁引人入勝先好睇,平平淡淡攞冠軍就好快被人忘記,山度士今次真係威過威士忌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-4-14 12:24 發表
特別小道消息!
特別小道消息!
特別小道消息!

明早紅軍會作客淨數車車三球!
明早紅軍作客會淨數車車三球!

報告鉛筆!

講到好似真的一樣咁
雖然我對現時的車仔冇嘜好感,
不過始終車仔主場真係好勁,上場比保頓入3球可能係假象......
祝利記球迷好運

升級   0%

該用戶從未簽到

有興趣27/5晚一齊出來睇歐聯決賽請報名啦,順便投埋票去邊睇:

1.  大圍新跑手 (跟大隊去邊睇都得,騎牆派邊隊多人捧邊隊)
2.  瘋狂坦克車 (落bar啤啤佢)
3.  慢子 Wilson (book間卡啦OK房)
4.  迪迪仔
5.  stanwong (捧巴塞)
6.  TerrySze (book間卡啦OK房,捧巴塞)
7.  finewong
8.  神童威威(唔知批唔批,報左名先,不過我唔飲酒嫁)
9.
10.

出唔出來睇波既都請入來投票自己捧邊隊啦:

捧巴塞:                                          
1.  stangwong                                                
2.  TerrtSze                                               
3.  李奧
4.  peter數子
5.  上水馬王
6.
7.
8.
9.
10.

捧曼聯:
1.瘋瘋 - 曼聯廿載情! 笠臣到加下!
2.神童威威- 永遠支持曼聯(睇四強兩隊表現,決賽曼聯應該可贏一至兩球)
3.
4.
5.

曼聯fans仲唔快d表態

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-5-8 11:24 發表
有興趣27/5晚一齊出來睇歐聯決賽請報名啦,順便投埋票去邊睇:

1.  大圍新跑手 (跟大隊去邊睇都得,騎牆派邊隊多人捧邊隊)
2.  瘋狂坦克車 (落bar啤啤佢)
3.  慢子 Wilson (book間卡啦OK房)
4.  迪迪仔
5.  s ...

希望決賽扑智星有得打正選,他真是一位好出式的球員,
不斷奔跑......前又見佢後又見佢,又識入波又識攔截,真係"掂"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-5-8 11:32 發表

我都睇好呢粒星係今場波既奇兵, 分分鐘係士哥拿!

可能費sir會找佢睇住美斯.....

升級   0%

該用戶從未簽到

哈哈哈!曼聯終於衛冕英超成功......真係好開心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-5-17 22:06 發表
其实当年山度士巴贝利陈发枝所在的港脚真的几好

仲有梁帥榮、陳炳安、彭錦全、陳偉超、顧錦輝、黎永昌......好多好多,個個都能獨當一面,真係好懷念

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2009-5-17 22:45 發表

克捷臣乃係前高雲地利球員,係香港打當時嘅寳路華,
是小弟少數喜歡嘅外援之一

我就平較喜歡後期少少d外援,例如麗新花花的史賓沙同南華的基亞

升級   0%

該用戶從未簽到

各位唔好意思!星期三晚我要去跑長課,所以跑完應沒有氣力再出來同大家睇波喇!
當晚大家睇得開心d啦!曼聯sure win

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-5-28 05:03 發表
巴塞下半場十五分鐘d攻勢真係水銀瀉地.....一d都唔留手,好睇!

但見佢久攻不入就真係有d驚

好彩美斯埋單唔洗睇加時!哈哈

巴塞好波!!!

曼聯的確打了一場十分差勁的決賽,攻守都唔掂 ,成隊人都好似食左藥咁,一點霸氣都沒有......
恭喜巴塞奪標,實至名歸!不過永遠都係支持曼聯

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-6-11 19:27 發表
皇馬真係大手筆,簽完卡卡簽C朗

冇辦法啦!錢作怪!
更何況C朗已經喺曼聯嘜都攞過,趁秀生應該出去闖下......希望佢keep住水準啦!