香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

5.24 初夏•八仙野餐吟詩撲蝶清談團

關閉 [複製鏈接]

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

小弟都係波友,都好想去行,但踢波緊要

升級   67.95%

無聊

單 (人工智能自助系統)
    名譽團長:
    1.        sleung2002hk
    總團長:
    2.        allanccl
    見習初級副團長助理
    3.        花子阿DEE
    團員:
    4.  billy_yau(3 號批文已出, 我諗改 24 都ok既)
    5.  cookie (3號 / 24號都ok)
    6.  亞平 (TBC DEE兄揹野,點都要過來支持下) (3號 / 24號都ok)
    7.  boloup
    8.  runrun  (3號 / 24號都ok)
    9.  running-sue (TBC DEE兄拉馬, 要支持要支持) (3號 / 24號都ok)
    10.法蘭 (TBC DEE兄晒馬, 要支持要支持) (3號 / 24號都ok)
    11. 前進 (TBC)
    12. 小平
    13. mill (我都未行過lee度, 我又離呀!)
    14. 零下十度
    15. Qoo
    16. 小華 (24號ok)
    17. slack (TBC)
    18. 上水馬王 (24號)
    19. schnix (24號)
    20. 鄭國柱 (24號)
    21. stanwong (24號)

升級   67.95%

無聊

Dee兄,小弟冇行山鞋,穿對厚底跑鞋OK嗎?

升級   67.95%

無聊

1. 小弟沒有行山仗,但應該沒有太大問題?如其他師兄姐有多的,先留給女士用吧。
    2. 贊成集資購買午餐。

升級   67.95%

無聊

原帖由 花子阿DEE 於 2009-5-4 14:11 發表
    有d 路段比較費力,建議較少行山既人士最好至少帶一支,上山非常有用,仲有時間,鴨寮街排檔約$30/支既一般行山應該無問題,用得過~~
    如果多數人贊成野餐,小弟建議晌鶴藪水塘郊遊處黎一個大休同野餐,小弟會 ...
    小弟第一次行,為穩陣起見,我得閒去鴨寮街睇下買番支啦...

升級   67.95%

無聊

昨日行經旺角,某行山用品店做緊特價,見支野又幾令,150蚊買了支行山杖

升級   67.95%

無聊

原帖由 running-sue 於 2009-5-11 15:17 發表

stanwong ching,  乜牌子呀, 高檔o野喎
    枚身印有SHERPA MASTERS字樣,我都唔知係唔係高檔野

升級   67.95%

無聊

原帖由 花子阿DEE 於 2009-5-22 16:54 發表

到時情況好難估計...其中一個方法可以去大埔運動場跑下既,咁多人空中好難傾,一切開早餐會至落實啦~~
    咁駛唔駛帶定一套跑衫跑褲跑鞋?

升級   67.95%

無聊

慘,老婆咋晒型,話落雨唔應該去行山

升級   67.95%

無聊

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-23 11:35 發表

touch wood 講句落雨行唔到山都會有 plan b 0既~ 黎0左先啦~
    南 海 北 部 的 一 個 低 壓 區 正 為 廣 東 沿 岸 地 區 帶 來 有 雨 的 天 氣 。

本 港 地 區 今 日 天 氣 預 測 天 陰 , 間 中 有 雨 , 日 間 稍 後 雨 勢 有 時 頗 大 及 有 幾 陣 狂 風 雷 暴 。 吹 清 勁 偏 東 風 , 離 岸 海 域 及 高 地 吹 強 風展 望 : 明 日 仍 然 有 雷 雨

無論點都會來的,但雷雨就真係唔行了,希望天文台預測唔準啦。

升級   67.95%

無聊

原帖由 billy_yau 於 2009-5-23 12:20 發表
    今日咁既天氣,我驚大人明早唔比我出門口喎
    我都係丫,佢係咁哦,除非同佢講清楚唔去行山會去邊,唔係我驚出唔到門口

升級   67.95%

無聊

好可惜,希望下次再搞啦。就算唔取消,咁既天氣,我老婆都唔會比我去

升級   67.95%

無聊

原帖由 Alfred 於 2009-5-23 21:55 發表

咁嚟邪神分享會啦。
    好呀!好耐冇見過邪神啦~

升級   67.95%

無聊

原帖由 前進 於 2009-5-23 22:07 發表
    買左d食物不如夾番錢啦!
    贊成!