香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

5月5日 (星期二) 平日行山快活消遙享受遊 :P

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

平日行山快活消遙享受遊

日期: 5月5日 (星期二)
路線: 梧桐寨 - 鉛礦坳 - 草山 (647米) - 針山 (532米) - 城門水塘 (約12k, 約7-8小時)
集合時間: 9:00 am
集合地點 (1): 0900太和巴士總站64k站集合
或 (2): 0930梧桐寨村巴士站

梧桐寨至鉛礦坳 --  泥路及石路
其餘行程 -- 水泥路及柏油路

請自備午餐及/或一些食物分享, 足夠飲用水 (約2公升以上), 中途沒有補給站.
個人物品如: 帽, 蚊怕水, 太陽眼鏡 , 防曬用品, 小毛巾, 舒適衣服, 寬身褲較好, 切記不要穿牛仔褲, 行山鞋/運動鞋, 及享受大自然的心情   

報名人士:
1. =chairman= (早餐)
2. 叮叮噹
3. cc (早餐)
4. lulu姐
5. nc (早餐)
6. charson
7. qoo
8. cfchan
9. Alfred
10.

資料: 梧桐寨
http://www.bighongkong.com/bhkphoto/ngtungchai/

警告及聲明:
1.
此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。

2.
本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3.
活動不排除將於寒冷大風有雨的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4.
若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5.
參加者的個人保險須自行負責。

+1 0
上一篇︰跑步日誌2009下一篇︰阿爸開始學人拉筋

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 nc 於 2009-5-7 16:52 發表

同一個太陽, 有些人享受陽光, 有些人怕曬, 怕曬者會張開雨傘, 或長衫長褲帽包瞼等等... 各有喜好, 大家一起起步後, 最重要還是一起去完成整個行程, 中途會遇到困難重重, 大家要互相提點, 諒解, 互相幫助, 不要中 ...

明白. 多謝提醒.
    Team-spirit係每個組員共同努力, 一起付出先得架!
    堅持成隊人共同進退, 一同完成整個旅程, 大不了行完一次冇下次姐.

升級   0%

該用戶從未簽到

D 相好令呀~~

點解上埋大霧山既??

閒日行山真係好,希望下次join 到~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 nc 於 2009-5-7 16:52 發表

同一個太陽, 有些人享受陽光, 有些人怕曬, 怕曬者會張開雨傘, 或長衫長褲帽包瞼等等... 各有喜好, 大家一起起步後, 最重要還是一起去完成整個行程, 中途會遇到困難重重, 大家要互相提點, 諒解, 互相幫助, 不要中 ...

我就系最怕曬的例子~~
    行山就可以系著衫褲方面做保護~~
    叫我曬住去跑步就真系打屎都唔會制~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 叮叮噹 於 2009-5-6 14:19 發表
    轉左頭像囉!
    好多靚相, 多到唔知點揀, 用住呢張大石照先,
    大家唔介意, 想用張九人合照.

叮叮噹.張相咁令我就唔會介意喇~~~
    to:nc qoo.我d相你地想攞起邊樹都冇問題的~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-5-6 19:22 發表

會長冇嚟, 有所不知囉!
    昨日行山唔辛苦喎! 有樹蔭同清風, 不知幾爽!

同一個太陽, 有些人享受陽光, 有些人怕曬, 怕曬者會張開雨傘, 或長衫長褲帽包瞼等等... 各有喜好, 大家一起起步後, 最重要還是一起去完成整個行程, 中途會遇到困難重重, 大家要互相提點, 諒解, 互相幫助, 不要中途離隊.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-5-7 13:10 發表
    引用:原帖由 nc 於 2009-5-6 21:43 發表

登錄/註冊後可看大圖

會長, 一路都好辛苦, 雖然有d風吹下, 但係個太陽又猛又大, 真係熱到 " />" />hjfghft

你不來都唔會有損失" />" />hiuij ...

我都被會長騙了。

升級   0%

該用戶從未簽到

引用:
    原帖由 nc 於 2009-5-6 21:43 發表

會長, 一路都好辛苦, 雖然有d風吹下, 但係個太陽又猛又大, 真係熱到

你不來都唔會有損失

咁nc豬我真係好彩la!可以逃過一劫添!

大膽, 會長

我以為我老眼昏花, 寫錯了最後一句. 再看原來成段野都比人改晒

會長原來喜歡改文, 改頭換面, 改邪歸正...改...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-5-7 09:23 發表
    重有要你地等我呢個長者,唔好意思

嘩 ~ alfred 兄,我地睇得出你經常行山的,尤其在石澗時彈兩三下就已經可以去到好遠,十分厲害。

全靠 ching 留後照顧我們,我們才可以行得放心 ~~

升級   56.85%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-5-6 23:05 發表
    To Qoo and nc,
    小弟不介意讓肖像放在你們的blog或facebook,只要你們不嫌影響市容即可!" />" />

To 露露,
    此路線,小弟已留下不少腳毛

唔怪得13你咁滑淨啦!

升級   56.85%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-5-6 21:43 發表

會長, 一路都好辛苦, 雖然有d風吹下, 但係個太陽又猛又大, 真係熱到

你不來都唔會有損失

咁nc豬我真係好彩la!可以逃過一劫添!

升級   0%

該用戶從未簽到

對於放相上facebook,小弟無問題嘅。多謝各位攝影師,啲相好靚,叫咗小女同大人睇,佢哋都有個衝動想去睇吓瀑布;不過我講完點行佢哋就 真係好期待下次,平日個山無咁多人,可以靜靜地享受大自然,一樂也。另多謝各位嘅美食,份量多過我平時嘅午餐,yummy yummy。重有要你哋等我呢個長者,唔好意思

升級   93.33%

該用戶從未簽到

嘻嘻...謝謝讚賞...其實係減肥計劃定左一定要做,但都好無力,只係得個樣交功課...
    不過果日返到屋企煮飯時已累死了,切菜都無晒力...
    車亞文:叮叮噹講得好啱,考完就算,盡左力已足夠了,都唔好擔心了,好好享受暑假啦!
    有唔少朋友後悔緊張左成個假期...

升級   0%

難過

原帖由 ChARsoN 於 2009-5-6 23:42 發表
    尋日行山後
    今日下午去游水
    狀態不算太好
    覺得體能欠奉
    唔知係咪真係透支咗@@...?
    不過最近ge 練習(包括跑步同游泳)都係從技術出發....

早啲訓, 早啲起身做運動, 狀態好快番架la.

升級   0%

難過

原帖由 =chairman= 於 2009-5-6 23:32 發表
    to 叮叮噹:我翻查過紀錄,考完試後,除左 430 20k 外,原來我真係玩過一次逍遙跑,不過那次都是包尾而回。

唔好同我爭包尾, 我真係數一數二架!
    年青人有的是精力, 放假大把時間你日跑夜跑都得啦!
    九月開學, 可能好唔得閒架啦!

升級   0%

難過

原帖由 =chairman= 於 2009-5-6 23:28 發表
    累就不累,但太緊張,衰左。

年青人點會咁容易累.
    終於考完高考, 考完就算啦! 已成定局.
    開開心心放暑假, 冇幾多個暑假架la!

升級   0%

擦汗

尋日行山後
    今日下午去游水
    狀態不算太好
    覺得體能欠奉
    唔知係咪真係透支咗@@...?
    不過最近ge 練習(包括跑步同游泳)都係從技術出發....

升級   0%

該用戶從未簽到

to 叮叮噹:我翻查過紀錄,考完試後,除左 430 20k 外,原來我真係玩過一次逍遙跑,不過那次都是包尾而回。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-5-6 17:28 發表

不過唔知車亞文今日考試,會唔會累到,腳仔軟呢???

累就不累,但太緊張,衰左。